Retour & Garantie

Retour&Garantie

EENVOUDIG JE BESTELLING RETOURNEREN

Ben je niet tevreden met jouw aankoop? Bij Site4Cars kan je jouw product binnen 30 dagen retourneren. Breng het naar ons magazijn in Druten of stuur het product op. Wanneer je voor de Veilig Bestellen optie hebben gekozen tijdens het afrekenen dan is retourneren mogelijk tot 100 dagen na ontvangst van het product.

Klik op Veilig Bestellen voor meer informatie!

Retour proces

 Hoe pak je retourneren het beste aan?

 1. Download het retourformulier en zorg ervoor dat je het volledig invult.

 2. Doe het ingevulde retourformulier samen met de artikelen in de verzendverpakking.
 3. Breng het pakketje naar een postkantoor naar keuze en laat het verzenden naar ons retouradres.

  - Retouradres:
    Site4Cars
    T.a.v. Retouren
    Energieweg 7
    6651 KT, Druten

Let op! We ruilen artikelen niet, maar storten het aankoopbedrag direct na ontvangst van de zending via dezelfde betaalmethode terug via onze betaalprovider. Je zult het aankoopbedrag zo snel mogelijk maar maximaal binnen 14 dagen, vanaf moment van retour aanmelding, weer op je rekening hebben.

Indien je een ander artikel wenst verzoeken we je vriendelijk om een nieuwe bestelling te plaatsen in onze webshop.

Kosten in geval van herroeping

Indien je als consument gebruik maakt van jouw herroepingsrecht, komen de kosten van terugzending voor eigen rekening. Alle auto specifieke producten die je besteld hebt met je kenteken of gezocht hebt op automodel kunnen kosteloos retour wanneer deze niet passen, maar alleen indien je op voertuig gegevens (kenteken) hebt besteld.

Verzendkosten die bij retour wel door ons worden vergoed;

Bij eventueel een (pak)fout in levering of bij onverhoopte transport schade, wordt de verzending door Site4Cars vergoed. 

Hebben wij dus een foutje in onze data staan of een (pak)fout gemaakt in het magazijn en wil je om die reden graag retourneren? Neem dan contact met ons op om een gratis verzendlabel te ontvangen. 

Contactgegevens:

Telefonisch: 085-064 55 64
Whatsapp: 06 28777740
Email: info@site4cars.nl

Statiegeld artikelen

Site4Cars verkoopt onder andere producten waaraan een statiegeld bedrag is gekoppeld. 

Statiegeld onderdelen zijn gereviseerde auto-onderdelen. Hierbij wordt alleen het gietwerk hergebruikt. Alle overige componenten zijn nieuw. Bij aankoop van een statiegeld artikel vragen wij je om het oude onderdeel aan ons te retourneren. Net als bij supermarkt wordt er daarom statiegeld in rekening gebracht boven op het aankoopbedrag. Je krijgt dit bedrag van ons retour bij inlevering van het oude onderdeel. 

De producten met statiegeld dienen in de originele verpakking van het nieuw aangeschafte artikel retour gestuurd te worden. Zodra wij het onderdeel logistiek ter retour hebben verwerkt zal je het statiegeld bedrag terug ontvangen via dezelfde betaalmethode waarmee de bestelling vooraf voldaan is.

Om je zo snel mogelijk te helpen, vragen wij om het statiegeld artikel op dezelfde manier aan te melden als een retour.


Garantie

Wanneer je een product bij ons koopt heb je ten alle tijde, mits je het product normaal gebruikt, recht op een goed product. Wanneer je vindt dat het product niet aan de verwachtingen voldoet dien je zo spoedig mogelijk contact op te nemen met Site4Cars. Waarna wij de garantiebepalingen uit het Burgerlijk Wetboek zullen hanteren.

Je dient ons daarvan binnen redelijke termijn op de hoogte te brengen. Hierbij is binnen twee maanden na ontdekking van het gebrek in ieder geval redelijk. 

Na je mededeling onderzoeken wij of we het gebrek eenvoudig kunnen herstellen of dat we het product en/of de defecte onderdelen kunnen vervangen. Mocht dit in zijn geheel, of op de korte termijn, niet mogelijk zijn dan bieden wij je de mogelijkheid de overeenkomst te ontbinden. Je krijgt dan, een gedeelte van) de aankoopprijs van ons terug.

Wil je een artikel retourneren voor garantie? Dan vragen wij je de garantie op dezelfde manier aan te melden als een retour alleen op het retourformulier ook de garantiegegevens in te vullen.


Retourregels

Bij het retour sturen van artikelen dienen de volgende retourregels in acht worden genomen:

 • Voor het recht op volledige terugbetaling van het aankoopbedrag, geldt dat het artikel niet gemonteerd mag zijn geweest. De waardevermindering mag worden doorberekend als het product gemonteerd is geweest.
 • Te retourneren artikelen dienen, voor zover redelijkerwijs mogelijk, in originele verpakking en onbeschadigd aangeleverd te worden.
 • Originele verpakking van het artikel gelieve niet voorzien van geschreven teksten en/of stickers/plakband.
 • Voor het retourneren van de artikelen dien je zoveel als redelijkerwijs mogelijk gebruik te maken van de omdoos (of een andere omdoos) waarin de artikelen geleverd zijn om transportschade en beschadiging van de originele verpakking te voorkomen.
 • Bij de retourzending vragen we je of je het retourformulier wilt meesturen. Dit bespoedigt het retourproces en op deze manier kunnen we zien wie de artikelen retour heeft gestuurd.


Herroepingsrecht:

 Je hebt het recht om binnen een termijn van 30 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 30 dagen na de dag waarop je of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt.

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. Je kan hiervoor gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping (PDF), maar bent hiertoe niet verplicht. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om jouw mededeling betreffende jouw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Gevolgen van de herroeping: Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van jouw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaardlevering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van jouw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Indien je slechts een deel van je bestelling retour stuurt dan worden de kosten voor levering niet teruggestort. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht of krijgt het betaalde bedrag direct op je bankrekening overgemaakt, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zal je voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht.

Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. Je dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 30 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons hebt medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 30 dagen is verstreken. De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor jouw rekening.

Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen. Je bent niet verplicht om een reden op te geven maar het helpt ons als we weten waarom je een artikel wil retourneren. Het zou zo maar kunnen dat een artikel niet het juiste artikel is omdat het niet past op jouw auto. Zodra we dit weten kunnen we dit aanpassen op onze site en ervoor zorgen dat een volgende klant niet hetzelfde product besteld, niet wetende dat het eigenlijk niet past.

WhatsApp
support
Stuur je bericht of vraag naar:
06 28 77 77 40