Stuur je bericht of vraag naar:
085 – 064 55 64

 30 dagen bedenktijd

 Snelle levering

 Persoonlijke hulp

Kies een andere auto
Zoeken op kenteken
Handmatig zoeken

Goedkope Koelvloeistof voor je Auto Kopen - Site4Cars

Zonder koelvloeistof raakt de motor van je voertuig oververhit en is de kans op vervolgschade groot. Als je oververhitting van de motor wilt voorkomen moet je op tijd koelvloeistof kopen om bij te vullen.

Koelvloeistof voorkomt oververhitting van je auto

Er wordt weleens gedacht dat koelvloeistof hetzelfde is als water en sommige mensen nemen dan ook het risico om de koelvloeistof van de auto bij te vullen met water. Het resultaat is een hoge rekening van de garage want door de toevoeging van water aan de koelvloeistof kunnen de leidingen in de automotor verkalken en raakt het koelsysteem verstopt. Koelvloeistof is een mengsel van gedemineraliseerd water met additieven zoals antivries en beschermt tijdens hete zomerdagen en lange files de werking van de verbrandingsmotor. De koelvloeistof circuleert in de motor waardoor hitte wordt afgevoerd. Hoewel de radiateur ervoor zorgt dat de koelvloeistof weer afkoelt kan de werking van de koelvloeistof gereduceerd worden en moet je nieuwe koelvloeistof kopen.

Koelvloeistof kopen of niet? Eenvoudig zelf te controleren

Om te weten of je nieuwe koelvloeistof moet kopen, wil je natuurlijk eerst weten hoeveel koelvloeistof er nog in het reservoir zit. Het reservoir van de koelvloeistof bevindt zich onder de motorkap van je voertuig. Site4Cars raadt aan om iedere maand je koelvloeistof te controleren om vervelende verrassingen te voorkomen. Gelukkig is het niet heel erg moeilijk om de koelvloeistof van een auto te peilen, met duidelijke instructies kun je dit zelf en zo kan je het reservoir met goedkope koelvloeistof bijvullen. Wanneer je de auto koelvloeistof wilt controleren, is het belangrijk dat de auto waterpas staat; anders geeft de meting een verdraait resultaat. Je mag koelvloeistof voor auto niet peilen als je onlangs nog in je voertuig hebt gereden, want de koelvloeistof kan nog heel erg heet zijn.

Welke koelvloeistof is geschikt voor jouw auto? Zoek op kenteken

Welke koelvloeistof geschikt is voor jouw auto hangt af van het type en merk auto. Er zijn een paar dingen waar je op moet letten bij het uitkiezen van de juiste koelvloeistof: het kenteken van je auto en samenstelling van de koelvloeistof zijn hierbij belangrijk. Site4Cars heeft diverse soorten koelvloeistof in het assortiment. Zo leveren wij goedkope koelvloeistof van Kroon Oil, zowel in kleinverpakkingen van 1 of 5 liter als grootverpakkingen van 20, 60 of 208 liter. De meeste koelvloeistoffen uit het assortiment auto olie en vloeistoffen zijn op voorraad en binnen twee dagen leverbaar.

Goedkope koelvloeistof kopen: bestel online!

Wil je koelvloeistof kopen maar heb je nog vragen over het soort koelvloeistof dat je nodig hebt? Neem dan contact op met Site4Cars. Wij helpen je graag verder.