Antivries

In de winter heb je antivries nodig om te voorkomen dat je ruitensproeiervloeistof niet zo snel bevriest. Welke soorten antivries zijn er verkrijgbaar en waar moet je op letten? Site4Cars legt het uit!

Antivries auto; veel gebruikte toevoeging ruitensproeiervloeistof

Antivries zorgt ervoor dat water en vloeistoffen minder snel bevriezen. In het geval van voertuigen wordt antivries vaak toegevoegd aan de ruitenwisservloeistof zodat je ook in de winter goed zicht hebt. Het is namelijk erg vervelend als je over de snelweg rijdt, je ruiten schoon wil maken en de vloeistof bij contact met het glas direct bevriest. Dit kan ervoor zorgen dat je tijdelijk verblind bent en levert dus gevaarlijke situaties op. Dankzij antivries gebeurt dit niet en kun je rustig je autoruit reinigen – ook tijdens koude winterdagen. Daarnaast voorkomt antivries ook dat het sproeireservoir bevriest.

Het verschil tussen antivries en koelvloeistof

Mensen halen vaak antivries en koelvloeistof door elkaar terwijl dit twee verschillende vloeistoffen zijn. Het is ook niet heel raar want er zijn nu eenmaal veel soorten auto olie en vloeistoffen, maar het is cruciaal om de twee niet met elkaar te verwarren. Koelvloeistof zorgt ervoor dat de verbrandingsmotor niet oververhit raakt en bevat vaak ook een beetje antivries tegen bevriezing van de motor. Antivries is echter ook als onverdunde vloeistof verkrijgbaar en wordt dan aan ruitenwisservloeistof toegevoegd om bevriezing tegen te gaan. De verkrijgbare antivries auto producten bieden verschillende mate van bescherming.

Koop het juiste type antivries voor jouw auto

Er wordt wel eens gezegd dat hoe meer antivries je aan ruitenwisservloeistof toevoegt, hoe beter deze het reservoir en de vloeistof beschermd tegen vorst. Niets is minder waar! Verschillende types antivries bieden bescherming tegen een specifiek aantal graden vorst en hier dien je rekening mee te houden als het gaat om geschikte antivries kopen. Het ligt er maar net aan voor welke situatie je antivries wilt kopen. In het assortiment van Site4Cars zijn er bijvoorbeeld antivries grootverpakkingen te vinden met een beschermingswaarde tot -13 graden maar je kunt bij Site4Cars ook antivries voor je auto kopen die pas bevriest bij een temperatuur van -46 of -48 graden. De antivries auto producten in onze productlijn zijn van Kroon Oil, voldoen aan de testnormen en veroorzaken geen corrosie.

Goedkope antivries kopen en laten bijvullen?

Wanneer moet je antivries bijvullen? Zelf kun je hier gemakkelijk achter komen. Wij raden aan antivries pas bij te vullen wanneer de ruitensproeiervloeistof op is en er dus niets meer uit komt. Omdat antivries en ruitenwisservloeistof in bepaalde verhoudingen optimaal presteren, kun je namelijk niet antivries kopen en direct in het reservoir gieten, net zoals je niet zomaar antivries kunt aanlengen met water.

WhatsApp
support
Stuur je bericht of vraag naar:
06 28 77 77 40