Stuur je bericht of vraag naar:
085 – 064 55 64

 30 dagen bedenktijd

 Snelle levering

 Persoonlijke hulp

Kies een andere auto
Zoeken op kenteken
Handmatig zoeken

AdBlue Kopen? » Vandaag al geleverd! | Site4Cars

Moderne dieselmotoren, die zijn uitgerust met een SCR-katalysator hebben AdBlue nodig voor de reiniging van uitlaatgassen. Dit geldt voor dieselmotoren die voldoen aan de Euro6-norm. Wij van Site4Cars bieden Adblue aan van de merken Febi Bilstein, Kroon Oil en Kemetyl.

 

AdBlue online kopen doe je bij Site4Cars

AdBlue pakt de uitstoot van NOx aan, ook wel stikstofoxide. Het zet dit uitlaatgas om in water en stikstof, stoffen die niet schadelijk zijn voor het leefklimaat. AdBlue bestaat uit 67,5% gedemineraliseerd water en 32,5% ureum, ook wel urea. AdBlue is nodig voor auto’s met een SCR-katalysator. Alle nieuwe diesels hebben zo’n katalysator. De AdBlue wordt geïnjecteerd in het uitlaatsysteem, dat tussen de motor en de SCR-katalysator zit. Door een chemische reactie wordt de NOx omgezet in H2O (water) en N2 (stikstof). Het is heel belangrijk dat de verhouding water-ureum (urea) beantwoord aan de DIN 70070-standaard en aan ISO 22241.

Heb ik AdBlue nodig?

Hoe weet je nu of jouw auto AdBlue nodig heeft? AdBlue is dus nodig in alle dieselauto's met een SCR-katalysator. In vrachtwagens komt het al langer voor dat deze katalysator erin zit, sinds 2006. Pas in 2014 zijn de eerste personenauto’s met zo’n katalysator geleverd. Tot 2018 zijn er ook nog dieselauto’s geleverd zonder die katalysator, in deze is AdBlue dus ook nog niet nodig. Alle diesels die jonger zijn hebben AdBlue nodig. Als je twijfelt kun je het natuurlijk altijd even navragen, ook wij helpen hiermee graag!

Wanneer moet ik AdBlue bijvullen?

In principe hoef je AdBlue niet zelf voor een onderhoudsbeurt bij te vullen. Wanneer je veel in de stad rijdt en/of als het kouder is kan het zijn dat het reservoir eerder leeg raakt. In dat geval krijg je een melding op je dashboard, ook als je een laag niveau hebt zul je hiervan een melding krijgen. Je weet dus altijd wanneer je AdBlue bijgevuld moet worden. Het is niet verstandig om bij laag niveau niets te doen. Als je helemaal geen AdBlue meer hebt zal de motor minder presteren. Bovendien zal hij na het afzetten niet meer opnieuw starten.

Prijs AdBlue

De prijs van AdBlue varieert vrij sterk. Zeker als je het koopt bij tankstations langs de snelweg is het een stuk duurder. Ook speciale navulflacons zijn prijzig. Bij ons koop je AdBlue voordelig, de prijzen bij ons zitten allemaal rond de 10 euro. Je hebt voor 10,24€ al 10 liter AdBlue bij Site4Cars!

Hoe snel heb ik mijn AdBlue in huis?

Per artikel wordt de levertijd aangegeven. In de meeste gevallen staat er aangegeven 'Direct leverbaar'. Dit betekent dat de werkdag na de dag van bestelling als eerste werkdag geldt. Dus bestel je een artikel maandag, dan mag je deze dinsdag in huis verwachten. Een belangrijke rol hierin speelt het tijdstip waarop je de bestelling hebt geplaatst. Bestellingen geplaatst na 19:00 uur krijgen 1 dag extra levertijd, dit heeft te maken met het tijdstip waarop de vervoerder de zendingen ophaalt bij Site4Cars. 

Voordelen van AdBlue bestellen bij Site4Cars

Bij Site4Cars ben je op het juiste adres om AdBlue gemakkelijk en snel online te bestellen! Je krijgt bij ons automatisch de volgende voordelen:

Snelle levering, Site4Cars levert binnen 1-2 werkdagen.
✅ 30 dagen retourgarantie, zodat je alle tijd hebt om het product retour te sturen.
✅ Persoonlijke hulp, via een livechat of via de telefoon van 8:00 – 19:00.
✅ Direct contact via WhatsApp!