Zelf je ruitenwissers vervangen; stappenplan

27-september-2019 Kennisbank Site4Cars

Zelf je Ruitenwissers vervangen

Op zoek naar nieuwe ruitenwissers om zelf te monteren? Site4Cars heeft de oplossing. Vaak zijn er vragen over hoe ruitenwissers het beste vervangen kunnen worden. Lees in dit artikel alles over de verschillende ruitenwissers en de montage ervan. Je bent binnen no time weer onderweg met goede ruitenwissers.

Wanneer zijn ruitenwissers aan vervanging toe?

Het detecteren van kapotte ruitenwissers is heel simpel, zodra er strepen of krasjes op de ruit komen, of er tijdens het wissen een piepend geluid klinkt, zijn ze aan vervanging toe. Het monteren van ruitenwissers is een ingreep die vaak door jezelf gedaan kan worden. Dat is fijn en het scheelt veel tijd. Voor veel vervangingen in de auto moet een garage geraadpleegd worden en dit kan veel tijd in beslag nemen. De vervanging van je ruitenwissers is dus eenvoudig en kan binnen enkele minuten gepiept zijn.

Hoe vervang ik mijn ruitenwisserbladen?

Stappenplan voor het vervangen van ruitenwisserbladen. 

  • Ga je na het controleren van de ruitenwissers aan de slag met de vervanging? Werk dan ten eerste heel zorgvuldig. Bij de wisserbladen zit het rubber vast aan een metalen arm, als je onzorgvuldig te werk gaat kunnen er krassen of barsten in je ruit ontstaan. 
  • Schakel vervolgens de ruitenwissers en de auto uit
  • Trek de ruitenwisserarm omhoog waar de verouderde ruitenwisserbladen aan zitten
  • Het blad van de ruitenwisser zit vast met een klein clipje, druk deze in
  • Schuif de ruitenwisser naar beneden totdat je deze eraf kunt halen
  • Schuif je nieuwe wisserbladen er op dezelfde manier op, zoals je de oude eraf hebt gehaald
  • Schuif het blad net zo lang totdat het clipje vast klikt en monteer de arm weer terug op je ruit 
  • Je ruitenwissers zijn nu succesvol vervangen

Elk ruitenwisserblad heeft een andere gebruiksaanwijzing, dus lees deze bijgeleverde aanwijzing altijd zorgvuldig door voor montage om fouten te voorkomen.

Ruitenwisserbladen kopen bij Site4Cars

Bij Site4Cars bieden wij ruitenwissers van topkwaliteit. Merken als Bosch, Hella, NWB en Valeo hebben uitstekende ruitenwisserbladen voor de voor en achterruiten. Het is tegenwoordig erg gemakkelijk om uit te zoeken welke ruitenwissers er op je auto passen. Je vult simpelweg je kenteken in en onze site laat zien welke ruitenwissers er op je auto passen. Mocht je niet zeker zijn over de ruitenwisser die je hebt gevonden, dan kun je altijd contact met ons opnemen via de live chat of stuur ons een bericht, we helpen je dan graag om de juiste wisser te vinden. Goedkope ruitenwissers kopen doe je bij Site4Cars.

 

 

WhatsApp
support
Stuur je bericht of vraag naar:
06 28 77 77 40