Stuur je bericht of vraag naar:
085 – 064 55 64

 30 dagen bedenktijd

 Snelle levering

 Persoonlijke hulp

Kies een andere auto
Zoeken op kenteken
Handmatig zoeken

WD-40 Multispray

CQeVCC8znmADlHoPPjTV6PGyg5t9L9sf5ikcFYy6.jpeg


22-januari-2018 | Site4Cars weetjes | Site4Cars
 

WD-40 Multispray en de Smart Straw: het rietje altijd bij de hand

Uit onderzoek is gebleken dat veel gebruikers, zowel professioneel als bij het gebruik in en om het huis, het losse rietje op spuitbussen met chemie maar lastig vinden. Het rietje is vaak moeilijk te plaatsen en dat kost (kostbare) tijd. Ook kun je vieze vingers krijgen als er per ongeluk te hard op de sproeikop gedrukt wordt bij het plaatsen. Maar nog veel erger en lastiger; je raakt het rietje kwijt!

WD-Company heeft hier dé oplossing voor gevonden: de Smart Straw®. Een slim rietje zogezegd. Het systeem beschikt over drie functies die ervoor zorgen dat het gebruik van chemische sprays voortaan simpel, snel en schoon is.

1 - Een sproeikop met geïntegreerd rietje. Nooit meer raakt het kwijt en het bespaart tijd, omdat het er al op bevestigd is.

2 - Klik het rietje omhoog en er kan nauwkeurig gespoten worden; alleen daar waar het nodig is. Dit houdt de rest van de omgeving schoon.

3 - Terug omlaag geklikt heeft de sproeikop een groot bereik en kan er ruimtelijk gesproeid worden. Ideaal om grote oppervlakten in een korte tijd te behandelen.

Al meer dan tien jaar raken steeds meer gebruikers overtuigd van de handige Smart Straw. Tot voor kort was het systeem alleen beschikbaar op de bekende blauwe bus, WD-40® Multi-Use Product®.

WD-40; voor iedere gebruiker een oplossing

Vrijwel iedere garagist kent die blauwe bus met het rode dopje wel. Sommigen staan er mee op en gaan er mee naar bed. De fabrikant achter dit goedje heeft sinds een tijdje een aantal andere producten op de markt gebracht onder de naam WD-40 Specialist.

Deze lijn met oplossingen voor professionals bestaat uit 7 producten. Super Kruipolie, een tweetal reinigers en vier verschillende smeermiddelen. Alle producten zijn voorzien van de handige Smart Straw spuitkop met tweevoudige werking die inmiddels ook geen onbekende meer is in het automotive en aftersales kanaal.

WD-40 Specialist Kruipolie: een krachtpatser

Maak kennis met de Super Kruipolie. Deze heeft een nog hogere capillaire werking. Dit zorgt er voor dat Super Kruipolie een specialist is in het snel en diep doordringen van verroeste en gecorrodeerde verbindingen. Daarnaast heeft de spuitbus het handige Smart Straw spuitsysteem met dubbele werking waardoor snel, schoon en simpel gewerkt kan worden. Zo bespaar je zowel in toepassing als gebruik, tijd en moeite.

Zorgzame reiniging van contacten met WD-40 Specialist Contactspray

Eén van de WD-40 Specialist producten is een snelwerkende contactspray. Deze verwijdert olie, vuil en ander ongewenst residu van gevoelige elektrische of elektronische apparaten. Het middel dringt door tot moeilijk bereikbare plaatsen en droogt zonder resten achter te laten. De contactspray kan gebruikt worden op o.a. elektrische apparaten, contacten en printplaten. Omdat het product op basis van alcohol werkt is het ook geschikt voor de fijner elektronica zonder deze te beschadigen.

WD-40 Specialist Siliconenspray: Duurzame smering zonder vlekken

De hoogwaardige siliconen in de formule van het smeermiddel van WD-40 Specialist zorgen voor een extreem goede smering. De spray is kleurloos en laat daardoor geen vlekken achter. Ook biedt het een langdurige bescherming tegen water en vocht. Eén van de andere voordelen van WD-40 Specialist Siliconenspray is dat deze te gebruiken is op niet alleen kunststof en metaal, maar ook op hout en rubber.

Smeren met PTFE, zowel een normale als een “droge” spray

Veel mensen zijn bekend met de term teflon. Wat veel mensen echter niet weten is dat dit een merknaam is. Deze merknaam wordt vaak als synoniem gebruikt voor de chemische samenstelling PTFE. Dit product biedt perfecte smering van vrijwel alles door zijn vaste samenstelling. Het product mengt vrijwel met niets, hierdoor ontstaat er altijd een vaste of vochtige laag die smering verzorgt tussen twee oppervlaktes. Hierdoor kan het product ook onder hoge druk de juiste smering geven en frictie en gelijktijdig slijtage verminderen.

WD-40 heeft twee verschillende producten op de markt gebracht die PTFE als smerende stof bevatten. Namelijk WD-40 Specialist Droogsmeerspray met PTFE en PTFE Smeerspray. De droogsmeerspray laat een “droge” smeerfilm achter. Het vloeimiddel waarmee de smering aangebracht wordt, vervliegt namelijk naar verloop van tijd. Daarmee trekt het product dan geen stof, vuil en olie meer aan. Het product kan gebruikt worden op metaal en kunststoffen. Maar ook het smeren van glas in schuifpuien is geen enkel probleem.

De PTFE Smeerspray van WD-40 Specialist geeft een vochtige smering waarbij er ook wat vloeimiddel achterblijft. Dit zorgt ervoor dat de smering met name op vochtige plekken beter tot zijn recht komt dan de Droogsmeerspray. Een ander voordeel is dat het goed zichtbaar is voor de gebruiker welke delen al gesmeerd zijn en welke nog gesmeerd moeten worden. Door deze spray te gebruiken verleng je de levensduur van gereedschappen en apparatuur. Daarnaast voorkomt het frictie en slijtage van onderdelen en materialen. Het kan gebruikt worden op metaal, kunststof en rubber. Daarnaast werkt het ook heel goed voor zaken als glas en vinyl.

WD-40 Specialist Universele Reiniger; een ontvetter pur sang

De universele reiniger van WD-40 Specialist is geformuleerd op basis van hoogwaardige oplosmiddelen. Hierdoor is de spray kampioen in het oplossen en ontvetten van metalen oppervlaktes. Het middel wordt direct werkzaam bij het aanbrengen van de spray op het te behandelen oppervlakte en kan eenvoudig afgespoeld worden. Daarmee verwijdert het vet, olie en vuil zonder resten achter te laten.

 

Gebruiken als een spray, smeren als een vet: Wit Lithiumspuitvet

WD-40 Specialist Wit Lithiumspuitvet is een dik vloeibaar spuitvet dat zorgt voor een langdurige smering zonder te druppelen of te verlopen. Je brengt het aan als een spray en vervolgens wordt het smeermiddel dikker en uiteindelijk smeert het daardoor als een vet. Het is zeer geschikt om de wrijving van (zware) metalen delen ter verminderen en verbindingen soepel te houden. Een groot voordeel is de witte kleur van dit smeermiddel. Zodra de witte kleur dof begint te worden en zelfs verdwijnt, dan weet je als gebruiker dat de smering verdwenen is en dat je het smeermiddel weer opnieuw aan moet brengen. Het Wit Lithiumspuitvet kan ook bij metaalverbindingen onder hoge druk en is bovendien bestand tegen temperaturen tot -18 onder nul en 145 graden daarboven.

Voorkom slijtage van sleutels en cilinder met Slotspray

Met WD-40 Specialist Slotspray heeft WD-40 Company een product op markt gebracht waar al lang om gevraagd werd. Natuurlijk werd WD-40 Multi-Use Product al jaren gebruikt voor het smeren van scharnieren en cilinders van sloten in deuren en ramen. Met de speciale Slotspray is er nu een product dat hier alleen op gericht is, zoals dit voor iedere variant Specialist geldt. In een handige kleine verpakking is WD-40 Specialist Slotspray gemakkelijk mee te nemen door professionals in de gereedschapskist. Het product smeert cilinders van sloten, maar beperkt zich daarmee niet tot deuren en ramen. Natuurlijk is het ook te gebruiken voor het smeren van sloten van apparaten en voertuigen, maar ook van koffers en hangsloten. Door de smering zorgt het ervoor dat de palletjes in de cilinder minder snel slijten. Ook zorgt het ervoor dat de sleutel altijd goed op zijn plek glijdt in het slot.  

WD-40 Specialist Onderdelen- & Remmenreiniger

Iedere gebruiker in het automotive kanaal is bekend met het fenomeen remmenreiniger. Sommige mensen gebruiken het zelfs om hun handen te wassen na het sleutelen. Iets dat niet aan te raden is, want het is en blijft een chemisch product! Waar een reiniger voor remmen of onderdelen wel uitermate geschikt voor is, is het vet- en vuilvrij maken van oppervlaktes zonder resten achter te laten. WD-40 heeft een hoogwaardige Remmen- en Onderdelenreiniger ontwikkeld voor de gebruiker die een krachtigere formule wenst en zich geen zorgen wil maken over het effect van de reiniger op het te behandelen oppervlak. De formule van het product bestaat uit hoogwaardige ingrediënten en is daarmee een kwalitatief hoogstaand oplosmiddel. Het voordeel van dit WD-40 Specialist Remmen- & Onderdelenreiniger is dat het niet meteen vervliegt, waardoor het bewerkbaar is op moeilijker te reinigen oppervlaktes.

Verleng de levensduur van boren en zaagbladen

Het bewerken van RVS vereist nogal wat van gereedschap en materiaal. Boren en zagen in roestvrij staal veroorzaakt veel wrijving en hitte. Dit heeft veel invloed op het gereedschap dat je gebruikt. Om de levensduur van boren en zaagbladen daarom te verlengen heeft WD-40 vanaf februari 2018 WD-40 Specialist Boor- & Snijolie beschikbaar. Deze smeerolie vermindert frictie en reduceert hitte. Hiermee maak je enerzijds het bewerken van RVS veel gemakkelijker en anderzijds zorg je er voor dat je gereedschap veel langer mee gaat. Op termijn bespaar je er dus geld mee. Verder kun je WD-40 Specialist Boor- en Snijolie ook op bijvoorbeeld titanium gebruiken.

WD-40, zelfs in de ruimte de favoriet

Het middel dat gebruikt wordt om allerlei problemen op te lossen, werd meer dan 60 jaar geleden uitgevonden door drie werknemers van de Rocket Chemical Company. In een klein laboratorium in San Diego, Californië probeerden ze een assortiment oplosmiddelen en ontvetters voor roestpreventie in de ruimtevaart te ontwikkelen.

Waar ze dus eigenlijk naar op zoek waren was een product om water en vocht mee te verdrijven. In het Engels heet zo’n product Water Dispercent. Uiteindelijk waren er 40 pogingen nodig voordat Larsen en zijn team de wereldberoemde formule hadden ontwikkeld en daarom werd het product WD-40 genoemd.

Bekijk hier alle WD-40 producten.