Wanneer heb ik een onderhoudsbeurt nodig?

24-januari-2018 Onderhoud Site4Cars

Je auto heeft om de zoveel tijd een onderhoudsbeurt nodig. Maar wanneer heb je een onderhoudsbeurt nodig, wat gebeurt er nu precies bij een onderhoudsbeurt en hoeveel kost het je? In deze blog lees je het!

Traditioneel had je de grote beurt en de kleine beurt voor je auto. Tegenwoordig is hier minder sprake van omdat het onderhoudsinterval verruimd is. Een onderhoudsbeurt ontstaat niet per definitie bij een vast aantal gereden kilometers. De fabrikant van de auto bepaalt namelijk het interval tussen de onderhoudsbeurten. Zij bepalen bij welk aantal gereden kilometers het nodig is om een onderhoudsbeurt te hebben voor je auto. Een grote beurt kan bij 30.000 kilometer zijn, maar dus ook bij 40.000 gereden kilometers.

In je auto heb je vaak een onderhoudsboekje liggen. Als deze goed is ingevuld staat hierin precies omschreven wanneer je auto een (grote of kleine) onderhoudsbeurt en de jaarlijkse APK (Algemene Periodieke Keuring) heeft gehad. Zo kun je makkelijk zien wanneer de auto een beurt nodig heeft, als je bijvoorbeeld tweede eigenaar bent en niet weet wanneer je auto een beurt nodig heeft.

Het is voor de levensduur van de auto en je eigen veiligheid belangrijk om de onderhoudsbeurten uit te voeren wanneer je daar een melding van krijgt via het dashboard van je auto. Site4Cars staat voor de hoogste kwaliteit en voor de beste prijs. Om die reden hebben wij een professioneel montagenetwerk opgezet met professionele universele garages. Zo kunnen wij de kwaliteit waarborgen die je auto verdient. Voor jouw auto, maar ook voor jouw veiligheid. Om te kijken welke onderhoudsbeurt je nodig hebt, kijk je in onze onderhoudsmodule! Heb je liever dat wij er (ook) naar kijken? Vraag je hier een op maat gemaakte offerte op

Werkzaamheden

De werkzaamheden die uitgevoerd worden, verschillen per onderhoudsbeurt. Naast deze werkzaamheden is het mogelijk dat sommige onderdelen aan vervanging toe zijn. Deze onderdelen kun je hier makkelijk en snel bestellen. Veel onderdelen die niet in een onderhoudsbeurt op de site voorkomen, kunnen ook door onze montagepartners gemonteerd worden. Denk hierbij aan remblokken, remschijven, koppelingsets, turbo, schokdempers en distributiesets. Indien dit het geval is, staat boven het menu van de onderdelen dat de montagekosten via de site te berekenen zijn. Zo zie je de scherpste prijs voor jou.

Je selecteert het onderdeel wat op jouw auto past en plaatst deze in de winkelmand. Daar kun je eenvoudig de montagekosten berekenen en krijg je de scherpste prijs van Nederland. In onderstaande afbeelding is te zien waar al onze partners zich bevinden! Voor een duidelijk overzicht van alle montagepartners, klik je hier.