Stuur je bericht of vraag naar:
085 – 064 55 64

 30 dagen bedenktijd

 Snelle levering

 Persoonlijke hulp

Kies een andere auto
Zoeken op kenteken
Handmatig zoeken

Waarom zou je auto onderdelen kopen op internet?

fchebrcJnzK4e9V2nO3NrTMPcv6937oKVfhk3fVa.jpeg


27-februari-2018 | Site4Cars weetjes | Site4Cars
 

De reden om via internet je auto onderdelen te kopen is simpel. Het is goedkoper dan wanneer je de auto onderdelen koopt via je garage. Maar loop je dan niet de expertise mis van het garagebedrijf? Ja, het garagebedrijf is in staat om bij een eventueel mankement de juiste diagnose te stellen, de juiste onderdelen te bestellen bij de grossier en deze op een vakkundige manier te monteren.

Als dit zo is waarom is het dan toch interessant om de auto onderdelen te bestellen via een website? Dat kunnen we uitleggen!

Welke soorten auto onderdelen zijn er eigenlijk?

Laten we beginnen met te stellen dat er veel websites zijn waar je zowel technische- als niet-technische auto onderelen kunt bestellen.

Met technische auto onderdelen bedoelen we de remschijven, remblokken, koppelingsets, accu’s, uitlaten, banden, olie, oliefilters, luchtfilters enz. Deze worden ook wel de slijtdelen van de auto genoemd. Het zijn de onderdelen aan je auto die slijten door ‘normaal’ gebruik van je auto.

Bij niet-technische auto onderdelen hebben we het over automatten, styling producten zoals spoilers, sideskirts, maar ook autoshampoo en stoelhoezen.

Het is niet altijd verstandig om alleen voor de goedkoopste website of auto onderdelen te gaan. Je kunt daar weliswaar de goedkoopste onderdelen bestellen voor je auto, maar hoe weet jij zo zeker dat het de juiste onderdelen zijn die ook daadwerkelijk op jouw auto passen? Sterker nog, hoe weet jij sowieso welke auto onderdelen aan jouw auto vervangen moeten worden?

Dit is misschien ook wel de belangrijkste reden waarom men bang is om, met name technische auto onderdelen, via een website te bestellen.

Iedere autobezitter gaat anders om met het repareren of onderhouden van hun auto.

Tot welke categorie autobezitter behoor jij eigenlijk?

 • De autobezitter met gevoel voor techniek

Dit is de groep autobezitters die weten wat er aan een auto defect is, zoals bijvoorbeeld versleten remschijven. Ze kennen vaak iemand die dit voor ze wil monteren, maar welke remschijven hebben ze nodig? En moeten de remblokken dan ook vervangen worden? Allemaal vragen die mogelijk niet bekend zijn.

 • De autobezitter die alleen wil weten wat er kapot is en wat de reparatie kost

Dit is de groep autobezitters die met de auto naar het garagebedrijf gaan om daar te horen wat er aan de auto mankeert en wat het kost om dit te repareren. Vervolgens kennen ook zij wel iemand in hun omgeving die het voor ze kan repareren. Maar ook dan komen er vragen over welke remschijven dan nodig zijn en of de remblokken vervangen moeten worden.

 • De autobezitter met een technische achtergrond

Dit is de groep autobezitters die zelf technisch genoeg zijn om de auto te repareren. Deze groep autobezitters weet vaak wel welke onderdelen nodig zijn.

 • De autobezitter met de vaste garage

Een andere, grote, groep zijn de autobezitters die hun auto naar het hen bekende garagebedrijf brengen en daar de opdracht geven om de auto te repareren. Ze komen er vaak al jaren en hebben een prettige ervaring met het garagebedrijf waar ze al jaren komen. De garagist bestelt de benodigde onderdelen bij zijn groothandel tegen de groothandelsprijzen, zet hier zijn marge op en verkoopt deze als het ware door aan de autobezitter. Daarnaast berekent hij uiteraard de tijd dat hij met de reparatie bezig is geweest.

De oplossing voor goedkoper auto onderhoud

Maar wat als je nu een website vindt die alle autobezitters kan voorzien van goedkoop auto onderhoud? En dat het niets uitmaakt tot welke groep autobezitters je behoort? Je hoeft dus helemaal geen kennis te hebben van de techniek in je auto. Dan heb je de site gevonden die niet alleen de auto onderdelen goedkoop aanbiedt, maar er ook voor zorgt dat je de juiste auto onderdelen kunt kopen.

Die site bestaat en die heb je ook gevonden, www.site4cars.nl. Maar wat maakt Site4Cars dan zo uniek ten opzichte van al die andere websites die auto onderdelen verkopen? En waarom zorgen zij er dan voor dat je daadwerkelijk goedkoper auto onderhoud hebt?

Ten eerste koop je bij Site4Cars de auto onderdelen tegen groothandelsprijzen. Daarmee sla je je eerste slag. Je koopt de auto onderdelen voor dezelfde prijs als jouw garage dat ook doet. Op zich is dat niet eens zo uniek omdat zoals eerder gezegd er meer sites bestaan die dit doen.

Dan heb je het voordeel op de prijs van de onderdelen te pakken, maar wie gaat deze onderdelen dan voor je monteren?

Let op! De bovenstaande onderdelen gelden voor de gekozen auto om als voorbeeld te dienen. Het kan zijn dat er bij jouw auto meer of andere onderdelen die aan de onderhoudsbeurt toebehoren aan vervanging toe zijn.

 

Er wordt niet meer gesproken over een kleine beurt of grote beurt. Waarom? Lees ons blog over onderhoudsbeurten! Op de achtergrond wordt een berekening gemaakt op basis van de leeftijd van de auto en de tot nu toe gereden kilometers. Op basis daarvan worden de 2 onderhoudsbeurten getoond die door de auto fabrikant vastgesteld zijn. Heb je de eerst getoonde beurt overgeslagen dan kan je voor die beurt kiezen en anders kies je voor de andere beurt. Zodra je deze keuze hebt gemaakt worden er drie pakketten getoond met onderdelen gebaseerd op prijs.

Let op! Deze prijzen gelden als voorbeeld voor de gekozen auto. Het kan zijn dat de prijzen voor jouw auto afwijken.

 

Met andere woorden: Wat ben je bereid uit te geven? Welk pakket je ook kiest, alle onderdelen uit alle pakketten gaan mee tot de volgende beurt. Zodra je een keuze hebt gemaakt voor een pakket kun je twee dingen doen. Je bestelt de onderdelen uit het pakket en laat ze naar jouw adres opsturen, waarna je de onderdelen vervangt of laat vervangen.

Hoe zit het dan met de garantie?

Als je auto onderdelen koopt via Site4Cars dan krijg je hier de gebruikelijke wettelijke garantie op aangevuld met de fabrieksgarantie. Dit kan je ook terug vinden bij de veelgestelde vragen op de site.

De garantie op de reparatie of onderhoud krijg je van de montagepartner, zoals je dat ook zou krijgen als je rechtstreeks bij de garagist de reparatie of het onderhoud ingepland zou hebben. Ook dit wordt uitgelegd in de veelgestelde vragen.

Samenvatting

Goedkoper auto onderhoud was nog nooit zo makkelijk te realiseren!

 • Auto onderdelen kopen tegen groothandelsprijzen
 • Monteren van de gekochte onderdelen bij professionele garagebedrijven bij jou in de buurt
 • Alles geregeld van achter je computer of op je mobiele telefoon
 • Ook voor compleet onderhoud
 • Geen discussie over de prijs
 • Volledige garantie op onderdelen en montage
 • Achteraf betalen mogelijk met Afterpay
 • Onder toeziend oog van Thuiswinkel waarborg