Stuur je bericht of vraag naar:
06 28 77 77 40

 30 dagen bedenktijd

 Snelle levering

 Persoonlijke hulp

Kies een andere auto
Zoeken op kenteken
Handmatig zoeken

E10 benzine check; Kan jouw auto op E10 rijden?

BKWdSkqsXzeEsh18mthPE6JyT5Pq4xJcQAvRxD5n.jpeg


6-september-2019 | Site4Cars weetjes | Site4Cars
 

E10 benzine is al bij sommige grote tankstations beschikbaar. Vanaf oktober 2019 ga je bij vrijwel elk tankstation E10 benzine zien. Het wordt namelijk verplicht voor de meeste benzinestations om E10 aan te bieden. Bij tankstations die meerdere brandstoffen voeren is het zelfs verplicht dat meer dan de helft van de brandstoffen E10 is. De kleinere tankstations die maar één brandstof voeren mogen zelf kiezen welke ze voeren. E10 heeft altijd de voorkeur, gezien het verbeterde effect op het milieu ten opzichte van de reguliere brandstoffen.

Veel nieuwe auto’s werken met E10 benzine. De brandstof past echt alleen in auto’s met een benzinemotor die voor E10 brandstof gemaakt is. Heb je een keer bij het tanken geen keus of vul je de tank per ongeluk met E10 brandstof en je auto is daar niet voor gemaakt? Geen paniek. Als je de volgende keer de juiste brandstof gebruikt zal er niks gebeuren. Bij vaker voorkomend verkeerd gebruik kan het zijn dat de ethanol de aluminium onderdelen in het brandstofsysteem gaat aantasten. Daarom is het aan te raden om een check te doen voordat je de verkeerde brandstof in je auto gooit.

Een loodvervanger is zo ontwikkeld dat het goed werkt voor de smering van de klepzittingen en het vermindert de slijtage. De kleppen zullen sneller slijten wanneer er met E10 wordt getankt met een oudere auto. Dit kan leiden tot vermogens- en compressieverlies. Bij Site4Cars vindt je de loodvervanger van Wynns, die zeer geschikt is en een uitstekende smering biedt voor de klepzittingen van de auto. De Wynns Loodvervanger heeft een beschermende werking wanneer je E10 benzine gebruikt.

Het toevoegen van loodvervanger is alleen noodzakelijk wanneer de cilinderkop niet loodvrij gemaakt is. Dit is alleen het geval bij motoren die ontwikkeld zijn voor loodhoudende benzine zoals E95.

Via onze website kun je snel en gemakkelijk zien of je auto geschikt is voor E10 brandstof. Zoek via je merk en auto type of maak gebruik van de check. Je ziet gelijk of jouw voertuig geschikt is voor de nieuwe benzine. 

Abarth modellen geschikt voor E10 

Alle Abarth modellen vanaf het jaar 2008 zijn geschikt voor de nieuwe E10 brandstof. Let op, dit is niet het geval als het voertuig is gemodificeerd en bij onderhoud- en reparaties niet de OEM-onderdelen zijn gebruikt. 

Het minimum aangegeven octaangetal dient ten allen tijde gewaarborgd te blijven. Dit is 95 of 98.

Abarth modellen niet geschikt voor E10 

Alle modellen van Abarth die van bovenstaande afwijken zijn niet geschikt voor het gebruik van E10 benzine. Twijfel je? Kijk in de handleiding van je auto of check de binnenkant van je tankklep. Neem anders contact met een van de medewerkers van Site4Cars op of schakel je merkdealer in. 

Alfa Romeo modellen geschikt voor E10 

Bij Alfa Romeo zijn alle benzineversies vanaf 1 januari 2011 geschikt voor E10 benzine. Wel is het zo dat alle originele onderdelen aanwezig moeten zijn. Bij vervanging- en reparaties mogen dus geen onderdelen anders dan de originele gebruikt zijn. Het voorgeschreven minimum van het octaangetal van de benzine(95 of 98) door de fabrikant  dient gewaarborgd te blijven. 

Een aantal voertuigen van voor 2011 zijn wel geschikt voor E10 benzine. Het gaat om de volgende modellen:

 • Alle MiTo, alle modellen
 • Alle modellen 159 met motor 1.8 16V
 • Alle modellen 159 met motor 1.8 16V Tbi
 • Alle modellen 159 met motor 3.2 JTS V6
 • Alle modellen Alfa 8c 4.7 32V
 • Alle modellen Brera met motor 1.8 16V Tbi
 • Alle modellen Brera met motor 3.2 JTS V6
 • Alle modellen Spider met motor 1.8 16V Tbi
 • Alle modellen Spider met motor 3.2 JTS V6
 • Giulietta, alle modellen 

Alfa Romeo modellen niet geschikt voor E10

Alle modellen van Alfa Romeo die van bovenstaande afwijken zijn niet geschikt voor het gebruik van E10 benzine. Twijfel je? Kijk in de handleiding van je auto of check de binnenkant van je tankklep. Neem anders contact met een van de medewerkers van Site4Cars op of schakel je merkdealer in. 

Audi modellen geschikt voor E10  

Audi Modellen vanaf het modeljaar 1992, indien het voertuig niet gemodificeerd is en bij onderhoud en reparaties de originele onderdelen zijn gebruikt, is het voertuig geschikt voor E10 brandstof. Ook dient het door de fabrikant voorgeschreven minimum octaangetal van de benzine(95 of 98) gewaarborgd te blijven. Alle voertuigen na het modeljaar 1992 die niet geschikt zijn, worden hieronder benoemd. 

Audi modellen niet geschikt voor E10 

De volgende Audi Modellen na het modeljaar 1992 zijn niet geschikt voor het gebruik van E10 benzine.

 • Audi A2 1.6fsi (modeljaren 2003-2005) 
 • Audi A3 1.6fsi (modeljaar 2004)
 • Audi A3 2.0fsi (modeljaar 2004)
 • Audi A4 2.0fsi (modeljaar 2003-2004)
 • Audi A4 modellen (modeljaren 2001-2008 voorzien van een standverwarming/standkachel als levering af-fabriek)
 • Audi A4 Avant (modeljaren 2002-2008 voorzien van een standverwarming/standkachel als levering af-fabriek 

Alle modellen van Audi die van bovenstaande afwijken zijn niet geschikt voor het gebruik van E10 benzine. Twijfel je? Kijk in de handleiding van je auto of check de binnenkant van je tankklep. Neem anders contact met een van de medewerkers van Site4Cars op of schakel je merkdealer in. 

Extra* E10 is niet geschikt als brandstof voor standkachels/standverwarmingen in landen met een koud klimaat. 

BMW modellen geschikt voor E10 

Ieder BMW model is geschikt voor E10, indien het voertuig niet gemodificeerd is en bij onderhoud- en reparatie de originele onderdelen zijn gebruikt. Fabrikanten schrijven het minimum octaangetal van de benzine(95 of 98) voor en dient gewaarborgd te blijven.

BMW modellen niet geschikt voor E10 

Alle modellen van BMW die van bovenstaande afwijken zijn niet geschikt voor het gebruik van E10 benzine. Twijfel je? Kijk in de handleiding van je auto of check de binnenkant van je tankklep. Neem anders contact met een van de medewerkers van Site4Cars op of schakel je merkdealer in. 

Chevrolet modellen geschikt voor E10 

Ieder Chevrolet model geproduceerd vanaf het modeljaar 2006 met EU 4 emissie toelating is geschikt voor E10:

 • Chevrolet Aveo/Kalos- MJ 2005 en jonger
 • Chevrolet Captive- alle typen
 • Chevrolet Cruze/Orlando- alle typen
 • Chevrolet Epica- alle typen
 • Chevrolet Matiz- MJ 2006 en jonger
 • Chevrolet Nubira/Lacetti- MJ 2006 en jonger 
 • Chevrolet Tacuma/Rezzo- MJ 2006 en jonger
 • Chevrolet Spark- alle typen 

Ook dient het door de fabrikant voorgeschreven minimum octaangetal van de benzine(95 of 98) gewaarborgd te blijven. 

Chevrolet modellen niet geschikt voor E10 

Ieder model van Chevrolet van vóór 2006 is niet geschikt voor het gebruik van E10. Indien je twijfelt neem dan contact op met het Chevrolet Customer Assistance Centre, e mail chrevolet.europe@gm.com of telefonisch 0800 02 05 902. Er kunnen kosten aan het bellen verbonden zitten, dus adviseren je voor informatie daarover je netwerk provider te informeren. 

Citroën modellen geschikt voor E10

Ieder Citroën model vanaf het bouwjaar 1 januari 2000, is geschikt voor het gebruik van E10. Echter, alleen indien het voertuig niet gemodificeerd is en bij onderhoud- en reparatie de originele onderdelen zijn gebruikt. Fabrikanten schrijven het minimum octaangetal van de benzine(95 of 98) voor en dient gewaarborgd te blijven.

Citroën modellen niet geschikt voor E10

Alle modellen van Citroën die van bovenstaande afwijken zijn niet geschikt voor het gebruik van E10 benzine. Twijfel je? Kijk in de handleiding van je auto of check de binnenkant van je tankklep. Neem anders contact met een van de medewerkers van Site4Cars op of schakel je merkdealer in. 

Dacia modellen geschikt voor E10

Ieder Dacia benzine model vanaf 2005 is geschikt voor E10 benzine. Echter, alleen indien het voertuig niet gemodificeerd is en bij onderhoud- en reparatie de originele onderdelen zijn gebruikt. Fabrikanten schrijven het minimum octaangetal van de benzine(95 of 98) voor en dient gewaarborgd te blijven.

Dacia modellen geschikt voor E10

Alle modellen van Dacia die van bovenstaande afwijken zijn niet geschikt voor het gebruik van E10 benzine. Twijfel je? Kijk in de handleiding van je auto of check de binnenkant van je tankklep. Neem anders contact met een van de medewerkers van Site4Cars op of schakel je merkdealer in. 

Dodge modellen geschikt voor E10 

E10 benzine is toegestaan in de volgende Dodge modellen:

 • Dodge Avenger (JS): alle motoren
 • Dodge Caliber (PK): alle motoren 
 • Dodge Journey: alle motoren 
 • Dodge Nitro (KJ): alle motoren 

Echter, alleen indien het voertuig niet gemodificeerd is en bij onderhoud- en reparatie de originele onderdelen zijn gebruikt. Fabrikanten schrijven het minimum octaangetal van de benzine(95 of 98) voor en dient gewaarborgd te blijven.

Dodge modellen niet geschikt voor E10

Alle modellen van Dodge die van bovenstaande afwijken zijn niet geschikt voor het gebruik van E10 benzine. Twijfel je? Kijk in de handleiding van je auto of check de binnenkant van je tankklep. Neem anders contact met een van de medewerkers van Site4Cars op of schakel je merkdealer in. 

Fiat modellen geschikt voor E10

Ieder Fiat model vanaf emissienorm euro 3,  vanaf 2000 zijn geschikt voor E10. Met uitzondering van de modellen die ‘niet geschikt’ zijn. Echter, alleen indien het voertuig niet gemodificeerd is en bij onderhoud- en reparatie de originele onderdelen zijn gebruikt. Fabrikanten schrijven het minimum octaangetal van de benzine(95 of 98) voor en dient gewaarborgd te blijven.

Fiat modellen niet geschikt voor E10

De volgende modellen van Fiat zijn niet geschikt voor E10:

 • Fiat Barchetta 1.8 16v
 • Fiat Bravo/Brava (182) 1.6 16v
 • Fiat Doblo 1.6 16v
 • Fiat Marea 1.6 16v en 2.0 16v
 • Fiat Multipla 1.6 16v
 • Fiat Palio 1.6 16v
 • Fiat Punto (188) 1.8 16v
 • Fiat Stilo 1.6 16v (1599cc), 1.8 16v en 2.4 20v

Alle modellen van Fiat die van bovenstaande afwijken zijn niet geschikt voor het gebruik van E10 benzine. Twijfel je? Kijk in de handleiding van je auto of check de binnenkant van je tankklep. Neem anders contact met een van de medewerkers van Site4Cars op of schakel je merkdealer in. 

Ford modellen geschikt voor E10 

Ieder Ford model vanaf het bouwjaar 1992, indien verkocht in Europa. Met uitzondering van de modellen die ‘niet geschikt’ zijn en individuele import, niet gekeurd door Ford Europa. Echter, alleen indien het voertuig niet gemodificeerd is en bij onderhoud- en reparatie de originele onderdelen zijn gebruikt. Fabrikanten schrijven het minimum octaangetal van de benzine(95 of 98) voor en dient gewaarborgd te blijven.

Ford modellen niet geschikt voor E10

De Ford 1.8 SCI (cd 132 model) 2003 tot 2007 is niet geschikt. Net zoals de individuele import, niet gekeurd door Ford Europa. Twijfel je? Kijk in de handleiding van je auto of check de binnenkant van je tankklep. Neem anders contact met een van de medewerkers van Site4Cars op of schakel je merkdealer in.

Honda modellen geschikt voor E10 

Ieder Honda model dat is voorzien van elektronische brandstof-injectie (Honda pgm-fi), is geschikt voor E10 benzine. Echter, alleen indien het voertuig niet gemodificeerd is en bij onderhoud- en reparatie de originele onderdelen zijn gebruikt. Fabrikanten schrijven het minimum octaangetal van de benzine(95 of 98) voor en dient gewaarborgd te blijven.

Honda modellen niet geschikt voor E10 

Alle modellen van Honda die van bovenstaande afwijken zijn niet geschikt voor het gebruik van E10 benzine. Twijfel je? Kijk in de handleiding van je auto of check de binnenkant van je tankklep. Neem anders contact met een van de medewerkers van Site4Cars op of schakel je merkdealer in. 

Hyundai modellen geschikt voor E10 

Ieder Hyundai benzine model vanaf 1995 is geschikt om E10 brandstof te tanken. Echter, alleen indien het voertuig niet gemodificeerd is en bij onderhoud- en reparatie de originele onderdelen zijn gebruikt. Fabrikanten schrijven het minimum octaangetal van de benzine(95 of 98) voor en dient gewaarborgd te blijven.

Hyundai modellen niet geschikt voor E10 

Alle modellen van Hyundai die van bovenstaande afwijken zijn niet geschikt voor het gebruik van E10 benzine. Twijfel je? Kijk in de handleiding van je auto of check de binnenkant van je tankklep. Neem anders contact met een van de medewerkers van Site4Cars op of schakel je merkdealer in. 

Jaguar modellen geschikt voor E10 

Ieder Jaguar model vanaf het modeljaar 1992 is geschikt voor het gebruik van E10. Echter, alleen indien het voertuig niet gemodificeerd is en bij onderhoud- en reparatie de originele onderdelen zijn gebruikt. Fabrikanten schrijven het minimum octaangetal van de benzine(95 of 98) voor en dient gewaarborgd te blijven.

Jaguar modellen niet geschikt voor E10 

Alle modellen van Jaguar die van bovenstaande afwijken zijn niet geschikt voor het gebruik van E10 benzine. Twijfel je? Kijk in de handleiding van je auto of check de binnenkant van je tankklep. Neem anders contact met een van de medewerkers van Site4Cars op of schakel je merkdealer in. 

KIA modellen geschikt voor E10 

Alle benzinemotoren van Kia zijn geschikt voor E10. Dit geldt overigens alleen voor de origineel geleverde voertuigen in Nederland. Echter, alleen indien het voertuig niet gemodificeerd is en bij onderhoud- en reparatie de originele onderdelen zijn gebruikt. Fabrikanten schrijven het minimum octaangetal van de benzine(95 of 98) voor en dient gewaarborgd te blijven.

KIA modellen niet geschikt voor E10 

Geen enkele, indien het een door Kia geleverde auto in Nederland betreft. Neem contact met een van de medewerkers van Site4Cars op of schakel je merkdealer in. 

Lexus modellen geschikt voor E10 

ieder Lexus model die is geproduceerd vanaf januari 1998 is geschikt voor het gebruik van E10. Echter, alleen indien het voertuig niet gemodificeerd is en bij onderhoud- en reparatie de originele onderdelen zijn gebruikt. Fabrikanten schrijven het minimum octaangetal van de benzine(95 of 98) voor en dient gewaarborgd te blijven. Dit natuurlijk met uitzondering van de modellen die onder het ‘kopje’ niet geschikt staan.

Lexus modellen niet geschikt voor E10

De volgende Lexus modellen zijn wel geschikt voor E10: 

 • Lexus gs300 3.0 liter v6 (code 3gr-fse) gebouwd tussen januari e2005 en september 2007
 • Lexus Is250 2.5 liter v6 (code-4grfse) gebouwd tussen augustus 2005 en september 2007
 • Lexus ls460 4.6 liter v8 (code iur-fse) gebouwd tussen augustus 2006 en september 2007

Alle modellen van Lexus die van bovenstaande afwijken zijn niet geschikt voor het gebruik van E10 benzine. Twijfel je? Kijk in de handleiding van je auto of check de binnenkant van je tankklep. Neem anders contact met een van de medewerkers van Site4Cars op of schakel je merkdealer in. 

Mazda modellen geschikt voor E10 

E10 brandstof is geschikt voor alle Mazda modellen die op de markt zijn gekomen vanaf 2002(Mazda 6 (GG/GY). Het gaat dan om alle benzinemotoren. Overige modellen die geschikt zijn voor E10:

 • Mazda 2 (dy/de)
 • Mazda 3 (bk/bl)
 • Mazda 5 (cr/cw)
 • Mazda 6 (gg/gy/gh)
 • Mazda cx-5 (ke)
 • Mazda cx-7 (er)
 • Mazda cx-9 (tb)
 • Mazda mx-5 (nc)
 • Mazda rx-8 (se) 

Echter, moeten de voertuigen wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Het voertuig mag niet gemodificeerd zijn en bij onderhoud- en reparaties moeten de originele onderdelen zijn gebruikt. 

Ook dient het door de fabrikant voorgeschreven minimum octaangetal van de benzine (95 of 98) gewaarborgd te blijven.

Mazda modellen niet geschikt voor E10

Alle modellen van Mazda die van bovenstaande afwijken zijn niet geschikt voor het gebruik van E10 benzine. Twijfel je? Kijk in de handleiding van je auto of check de binnenkant van je tankklep. Neem anders contact met een van de medewerkers van Site4Cars op of schakel je merkdealer in. 

Mercedes-Benz modellen geschikt voor E10 

Ieder Mercedes-Benz model is geschikt voor E10 benzine, tenzij deze onder het kopje ‘niet geschikt’ staan. Daarnaast zijn er wel enkele voertuigen waaraan het voertuig moet voldoen. 

Het voertuig mag niet gemodificeerd zijn en bij onderhoud dienen originele onderdelen gebruikt te worden. 

Ook moet het voorgeschreven minimum octaangetal van de benzine(95 of 98) gewaarborgd blijven. 

Mercedes-Benz modellen niet geschikt voor E10 

Alle voertuigen met 1e generatie directe brandstofinspuiting:

 • Mercedes-Benz C 200 CGI (model 203) 
 • Mercedes-benz CLK 200 CGI (model 209) bouwjaar 2002-2005 

Alle Mercedes-Benz modellen die niet beschikken over een 3-weg katalysator of over een achteraf omgebouwde 3-weg katalysator. Ook een Mercedes-Benz met carburateur is geschikt voor E10. Twijfel je? Kijk in de handleiding van je auto of check de binnenkant van je tankklep. Neem anders contact met een van de medewerkers van Site4Cars op of schakel je merkdealer in. 

Mini modellen geschikt voor E10  

De nieuwe modellen van Mini geproduceerd vanaf 2000 zijn uiterst geschikt voor E10 benzine. De voertuigen moeten echter wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Het door de fabrikant voorgeschreven minimum van het octaangetal van de benzine(95 of 98) dient gewaarborgd te blijven. 

Mini modellen niet geschikt voor E10 

Alle modellen van Mini die van bovenstaande afwijken zijn niet geschikt voor het gebruik van E10 benzine. Twijfel je? Kijk in de handleiding van je auto of check de binnenkant van je tankklep. Neem anders contact met een van de medewerkers van Site4Cars op of schakel je merkdealer in. 

Mitsubishi modellen geschikt voor E10 

Alle benzine modellen van Mitsubishi zijn geschikt voor E10 benzine. Uitzonderingen hierop zijn de genoemde modellen onder het kopje ‘niet geschikt’. De voertuigen moeten echter wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Het door de fabrikant voorgeschreven minimum van het octaangetal van de benzine (95 of 98) dient gewaarborgd te blijven. 

Mitsubishi modellen niet geschikt voor E10 

Ieder benzine model met GDI motor met directe benzine inspuiting die gefabriceerd zijn tot het modeljaar 2006-2007 en de benzinemodellen met een carburateur motor. Twijfel je? Kijk in de handleiding van je auto of check de binnenkant van je tankklep. Neem anders contact met een van de medewerkers van Site4Cars op of schakel je merkdealer in. 

Nissan modellen geschikt voor E10 

Nissan modellen vanaf 1 januari 2000 zijn geschikt voor E10 benzine. Het voertuig mag niet gemodificeerd zijn en bij onderhoud moeten de originele onderdelen gebruikt zijn. Het voorgeschreven minimum octaangetal van de benzine dient gerespecteerd te worden. Het octaangetal van de benzine moet 95 of 98 zijn. 

Nissan modellen niet geschikt voor E10 

Alle modellen van Nissan die van bovenstaande afwijken zijn niet geschikt voor het gebruik van E10 benzine. Twijfel je? Kijk in de handleiding van je auto of check de binnenkant van je tankklep. Neem anders contact met een van de medewerkers van Site4Cars op of schakel je merkdealer in. 

Opel modellen geschikt voor E10 

Ieder benzine model vanaf het bouwjaar 2011 is geschikt voor E10. Hieronder staat weergeven welke modellen vóór 2011 geschikt zijn:

 • Agila 
 • Antara
 • Astra 
 • Calibra 
 • Campo
 • Corsa
 • Frontera 
 • GT
 • Insignia
 • Kadett E
 • Meriva
 • Monterey
 • Movano
 • Omega
 • Signum, behalve motorcode Z22YH 
 • Sintra 
 • Speedster
 • Tigra 
 • Vectra A 
 • Vectra B 
 • Vectra C, behalve motorcode Z22YH
 • Vivaro 
 • Zafira A
 • Zafira B, behalve motorcode Z22YH 

De voertuigen moeten echter wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Het door de fabrikant voorgeschreven minimum van het octaangetal van de benzine(95 of 98) dient gewaarborgd te blijven. 

Opel modellen niet geschikt voor E10 

Alle overige modellen zijn niet geschikt voor E10, waaronder de Z22YH motoren met 2.2 liter directe inspuiting. Twijfel je? Kijk in de handleiding van je auto of check de binnenkant van je tankklep. Neem anders contact met een van de medewerkers van Site4Cars op of schakel je merkdealer in. 

Peugeot modellen geschikt voor E10 

Ieder Peugeot model vanaf het bouwjaar 1 januari 2000 is geschikt voor gebruik van E10. 

De voertuigen moeten echter wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Het door de fabrikant voorgeschreven minimum van het octaangetal van de benzine(95 of 98) dient gewaarborgd te blijven. 

Peugeot modellen niet geschikt voor E10 

Alle modellen van Peugeot die van bovenstaande afwijken zijn niet geschikt voor het gebruik van E10 benzine. Twijfel je? Kijk in de handleiding van je auto of check de binnenkant van je tankklep. Neem anders contact met een van de medewerkers van Site4Cars op of schakel je merkdealer in. 

Renault modellen geschikt voor E10 

Renault modellen vanaf bouwjaar 1997 zijn geschikt voor E10 benzine. De voertuigen moeten echter wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Het door de fabrikant voorgeschreven minimum van het octaangetal van de benzine(95 of 98) dient gewaarborgd te blijven. 

Renault modellen niet geschikt voor E10 

Deze versies van Renault 19  zijn niet geschikt voor E10 :

 • Mégane 1 met 2.0 liter direct ingespoten benzinemotor (F5R700)
 • Mégane 1 met 2.0 liter direct ingespoten benzinemotor (F5R740)
 • Laguna 2 met 2.0 liter direct ingespoten benzinemotor (F5R782)  

En de navolgende modellen geproduceerd tussen 1 januari 2000 en 31 december 2002:

 • Renault Avantime 2.0 liter turbo (f4r 760)
 • Renault Avantime 2.0 liter turbo (f4r 761)
 • Renault Espace 4 2.0 liter turbo (f4r 790)
 • Renault Espace 4 2.0 liter turbo (f4r 794)
 • Renault Laguna 2 2.0 liter turbo (f4r 764)
 • Renault Laguna 2 2.0 liter turbo (f4r 765)
 • Renault Vel Satis 2.0 turbo (f4r 762)
 • Renault Vel Satis 2.0 turbo (f4r 763) 

Twijfel je? Kijk in de handleiding van je auto of check de binnenkant van je tankklep. Neem anders contact met een van de medewerkers van Site4Cars op of schakel je merkdealer in. 

Seat modellen geschikt voor E10 

Sinds het jaar 2004 is ieder Seat model geschikt voor E10. Er zijn echter hierop enkele uitzonderingen. Dit zijn de uitvoeringen van de Toledo, Leon, Altea met de eerste generatie FSI motoren en de Arosa die is uitgelopen zonder geschikt te zijn.

Hieronder wordt de geschiktheid per model weergegeven, indien het ook voor 2003 leverbaar was:

 • Seat Alhambra vanaf het modeljaar 2001
 • Seat Altea xl freetrack vanaf het modeljaar 2004 met uitzonderingen van de modellen dat onder het kopje ‘niet geschikt valt’
 • Seat Cordoba vanaf het modeljaar 2003
 • Seat Ibiza vanaf het modeljaar 2002
 • Seat Leon vanaf het modeljaar 1999 met uitzonderingen van de modellen die niet geschikt zijn
 • Seat Toledo vanaf het modeljaar 1999 met uitzonderingen van het model dat onder ‘niet geschikt’ valt

De voertuigen moeten echter wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Het door de fabrikant voorgeschreven minimum van het octaangetal van de benzine(95 of 98) dient gewaarborgd te blijven

Seat modellen niet geschikt voor E10 

Niet geschikte Seat modellen voor E10 benzine:

 • Altea 2.0 FSI (110 kW) motor type BLR) geproduceerd van mei 2004 tot november 2005 (modeljaar 2005-2006)
 • Leon 2.0 FSI (110 kW) (motor type BLR) geproduceerd van juli 2005 tot november 2005
 • Seat Arosa
 • Toledo 2.0 FSI (110 kW) (motor type  Blr) geproduceerd van september 2004 tot november 2005 (modeljaar 2005-2006) 

Twijfel je? Kijk in de handleiding van je auto of check de binnenkant van je tankklep. Neem anders contact met een van de medewerkers van Site4Cars op of schakel je merkdealer in. 

Skoda modellen geschikt voor E10 

Alle benzinemotoren van Skoda vanaf het jaar 1994 zijn uiterst geschikt voor E10 benzine.

Hierbij zijn de Felicia 1.3 liter OHV (40 kW en 50 kW motoren) die geproduceerd zijn tussen 1994-2001 uitzonderingen. De voertuigen moeten echter wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Het door de fabrikant voorgeschreven minimum van het octaangetal van de benzine(95 of 98) dient gewaarborgd te blijven.

Skoda modellen niet geschikt voor E10 

Alle modellen van voor 1995 zijn niet geschikt voor E10 benzine. De Felicia 1.3 liter OHV (40 kW en 50 kW motoren) die geproduceerd zijn tussen 1994-2001 zijn ook niet geschikt. Om deze motoren wel geschikt voor E10 te maken, kun je je dealer raadplegen. De dealer zal door middel van technische aanpassingen je auto wel geschikt te maken voor E10 benzine. 

Smart modellen geschikt voor E10  

Alle Smart modellen zijn geschikt voor het gebruik van E10 benzine. De voertuigen moeten echter wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Het door de fabrikant voorgeschreven minimum van het octaangetal van de benzine(95 of 98) dient gewaarborgd te blijven.

Smart modellen niet geschikt voor E10 

Ieder model van Smart zoals bovenstaand genoemd, is geschikt voor E10. Er is dus géén type Smart dat niet voldoet. Twijfel je toch? Kijk in de handleiding van je auto of check de binnenkant van je tankklep. Neem anders contact met een van de medewerkers van Site4Cars op of schakel je merkdealer in. 

Suzuki modellen geschikt voor E10 

Ieder Suzuki model vanaf het modeljaar 1991 is geschikt voor E10 benzine. Bij twijfel raadpleeg dan je Suzuki dealer, de handleiding van je auto of controleer de binnenzijde van de tankklep. De voertuigen moeten echter wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Het door de fabrikant voorgeschreven minimum van het octaangetal van de benzine(95 of 98) dient gewaarborgd te blijven.

Suzuki modellen niet geschikt voor E10

Alle modellen van Suzuki die van bovenstaande afwijken zijn niet geschikt voor het gebruik van E10 benzine. Twijfel je? Kijk in de handleiding van je auto of check de binnenkant van je tankklep. Neem anders contact met een van de medewerkers van Site4Cars op of schakel je merkdealer in. 

Toyota modellen geschikt voor E10 

Ieder Europees Toyota model dat is geproduceerd vanaf januari 1998, is geschikt voor het gebruik van E10. Dit natuurlijk met uitzondering van de modellen die onder ‘niet geschikt’ vallen. 

Toyota modellen niet geschikt voor E10 

 • Avensis 2.0 liter met het type motor 1AZ - FSE gemaakt tussen juli 200 en oktober 2008
 • Avensis 2.4 liter motor met het type 2AZ - FSE gemaakt tussen juni 2003 en oktober 2008
 • Het lagere octaaangetal (93-94RON) zal uitmonden in verminderde prestaties van de motor. Ook de zuinigheid zal afnemen. Indien je problemen ervaart, adviseren we direct 95RON loodvrije benzine te gebruiken.
 • Alle overige modellen die niet geschikt zijn en niet onder het kopje ‘geschikt voor E10’ staan

Twijfel je? Kijk in de handleiding van je auto of check de binnenkant van je tankklep. Neem anders contact met een van de medewerkers van Site4Cars op of schakel je merkdealer in. 

Volkswagen modellen geschikt voor E10 

Alle Volkswagen modellen zijn geschikt, behalve degene die onder ‘niet geschikt’ vallen. 

De voertuigen moeten echter wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Het door de fabrikant voorgeschreven minimum van het octaangetal van de benzine(95 of 98) dient gewaarborgd te blijven.

Volkswagen modellen niet geschikt voor E10 

De volgende modellen zijn niet geschikt voor E10 brandstof:

 • VW Bora 1.6fsi (81 kW) gebouwd van oktober 2001 tot september 2005 (modeljaren 2002-2005)
 • VW Bora variant 1.6fsi (81kW) gebouwd van oktokber 2001 tot september 2005 (modeljaren 2002-2005)
 • VW Golf IV 1.6fsi (81 kW) gebouwd van november 2001 tot mei 2004 (modeljaren 2002-2004)
 • VW Golf IV variant 1.fsi (81kW) gebouwd van oktober 2001 tot oktober 2006 (modeljaren 2002-2006)
 • VW Golf V 1.4fsi (66kW) gebouwd van november 2003 tot november 2004 (modeljaren 2004-2005)
 • VW Golf V 1.6fsi (85kW) gebouwd van augustus 2003 tot mei 2004 (modeljaar 2004)
 • VW Golf V 2.0fsi (110kW) gebouwd van januari 2004 tot mei 2004)
 • VW Lupo (77kW) gebouwd van augustus 2000 tot november 2003 (modeljaren 2001-2004)
 • VW Polo 1.4fsi (63kW) gebouwd van februari 2002 tot juni 2006 (modeljaren 2002-2006)
 • VW Touran 1.6fsi (85kW) gebouwd van 2002 tot mei 2004 (modeljaar 2004)
 • VW Touran 2.0fsi (110kW) gebouwd van november 2002 tot mei 2004 (modeljaren 2003-2004)

Twijfel je? Kijk in de handleiding van je auto of check de binnenkant van je tankklep. Neem anders contact met een van de medewerkers van Site4Cars op of schakel je merkdealer in. 

Volvo modellen geschikt voor E10 

Ieder Volvo model sinds 1976 is geschikt voor het gebruik van E10, indien bij onderhoud en reparaties de originele onderdelen worden gebruikt. De voertuigen moeten echter wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Het door de fabrikant voorgeschreven minimum van het octaangetal van de benzine(95 of 98) dient gewaarborgd te blijven.

Volvo modellen niet geschikt voor E10 

De Volvo S40 en V40 voorzien van een 1.8 GDI-motor die geproduceerd zijn in de midden jaren 90 zij niet geschikt voor E10 benzine. Twijfel je? Kijk in de handleiding van je auto of check de binnenkant van je tankklep. Neem anders contact met een van de medewerkers van Site4Cars op of schakel je merkdealer in.