Stuur je bericht of vraag naar:
085 – 064 55 64

 30 dagen bedenktijd

 Snelle levering

 Persoonlijke hulp

Kies een andere auto
Zoeken op kenteken
Handmatig zoeken

Distributieriem zelf vervangen; zo doe je dat!

GiD2sQWoQ6is1q9fAiJhBIJ16xcEM6X4bAEhWT7h.jpeg


11-september-2019 | Kennisbank | Site4Cars
 

Is je distributieriem aan vervanging toe, en zou je hem graag zelf  willen vervangen? Dat kan! Lees hier alles over de distributieriem en de montage ervan. Bij Site4Cars vind je passende onderdelen voor jouw auto. We helpen je graag verder!

Tijd voor een nieuwe distributieriem?

De functie van deze riem is het aandrijven van de nokkenas(sen). Hiervan is de uiteindelijke bedoeling om de krukas en de nokkenas samen te laten werken. Twijfel je of je een distributieriem of distributieketting moet kopen? Steeds vaker vervangen autofabrikanten de distributieriem door een distributieketting. Het verschil tussen een distributieriem en een distributieketting is dat een distributieriem na een periode vervangen dient te worden en een distributieketting normaliter onderhoudsvrij is. Een distributieketting is in de motor gebouwd en loopt door motorolie waardoor deze gesmeerd wordt. De distributieriem zit ‘buiten’ de motor aan en loopt droog mee. Hierdoor slijt deze sneller. Een distributieriem heeft door druk en weersinvloeden veel te verduren. Het is dan ook belangrijk om deze tijdig te vervangen. Tijdig onderhoud aan de distributieriem voorkomt onnodige dure kosten van motorschade.

Welke soorten distributieriemen zijn er?

Een distributieriem kopen is nog niet zo eenvoudig als je misschien zou denken. De distributieriem kan per auto nog weleens verschillen. Zo bepalen onder meer het gewicht, breedte en lengte van uw auto de keuze voor een distributieriem. Bij een zwaardere auto zal er dus ook een zwaardere riem gemonteerd moeten worden. 

Nadat u vele kilometers heeft afgelegd, is het dan zover: de distributieriem is aan vervanging toe. Om u op weg te helpen bij uw keuze voor een riem, vertellen wij u graag meer over de verschillende soorten distributieriemen. 

 • Om te beginnen is er de losse getande riem welke vaak voldoet. Merken zoals Continental en Febi Bilstein zijn voorbeelden van A-merken die wij voeren in ons assortiment. 
 • Ook kunt u bij ons terecht voor een distributieset. Deze sets zijn snel leverbaar en zijn beschikbaar voor verschillende autotypes. In dergelijke sets zit alles wat benodigd is voor de basis vervanging van het volledige distribute gedeelte. Bosch en Gates zijn voorbeelden van merken die wij in onze webshop hebben opgenomen. 
 • Een Distributieset met waterpomp is de meest complete distributieset die we bij Site4Cars aanbieden. Deze set bevat alles om uw distributieriem helemaal te vervangen. De betrouwbare merken Ruville en SKF bieden deze sets al jaren aan en zijn daarom ook terug te vinden in onze webshop. Alles wat u benodigd heeft in een gehele set.

Doe het zelf; distributieriem vervangen

Het zelf vervangen van een distributieriem vergt enige kennis van zaken. Zonder sleutel ervaring en technisch inzicht kan het ingewikkeld worden. De complexiteit van de vervanging hangt af van het soort auto. Bij de ene kun je gemakkelijk bij de riem waar bij andere de volledige bumper e.d. gedemonteerd dient te worden bij vervanging. Bij de wat eenvoudigere motoren zal het ook makkelijker zijn om de vervanging zelf te doen, omdat daar geen speciaal gereedschap voor nodig is. Dit is vaak bij de complexe motoren wel het geval, dan is het slim om de vervanging aan professionals over te laten. 

 • Werk tijdens de reparatie secuur. Belangrijk is dat de riem niet beschadigd wordt. 
 • Open de motorkap
 • Verwijder de kappen die de motor, distributieriem etc. afdekken
 • Let goed op de beschrijving voor eventuele speciale stappen of speciaal gereedschap dat wellicht gebruikt dient te worden
 • Haal de spanning van de riem af en verwijder de riem zorgvuldig 
 • Vervang nu eventuele looprollen, spanrollen of de waterpomp indien aanwezig in de distributieriemen set
 • Sluit uw nieuwe riem aan op de wijze waarop de oude gemonteerd was
 • Check altijd of de riem de juiste spanning heeft. Dit is essentieel om de riem goed te laten werken
 • Zodra de riem de juiste spanning heeft draait u de motor twee keer handmatig rond om te checken of de kleppen de zuigers niet in de weg zitten. Is dit niet het geval, dan zou de vervanging geslaagd moeten zijn
 • Monteer alle kappen weer en sluit u de motorkap

Voordelen van een distributieriem bestellen bij Site4Cars

Bij Site4Cars ben je op het juiste adres om een distributieriem gemakkelijk en snel online te bestellen! Je krijgt bij ons automatisch de volgende voordelen:

✅ Snelle levering, Site4Cars levert binnen 3 werkdagen.
✅ A-merken zoals Gates, SKF, Conti, Febi en Kayo, deze merken zijn van topkwaliteit.
✅ 30 dagen retourgarantie, zodat je alle tijd hebt om het product retour te sturen.
✅ Persoonlijke hulp, via een livechat of via de telefoon van 8:00 – 17:30.
✅ Direct contact via Whatsapp!