Stuur je bericht of vraag naar:
085 – 064 55 64

 30 dagen bedenktijd

 Snelle levering

 Persoonlijke hulp

Kies een andere auto
Zoeken op kenteken
Handmatig zoeken

Auto accu vervangen? Uitgelegd in 10 simpele stappen!

1RhGuQJ28q5emcbVmTENaCAjsosI7kQJlflVwLMC.jpeg


1-mei-2019 | Kennisbank | Site4Cars
 

Een accu is een onderdeel wat zo nu en dan vervangen moet worden. Een accu gaat gemiddeld 4-6 jaar mee afhankelijk van het gebruik. Diepe ontladingen zijn niet erg goed voor de accu en verkorten de levensduur van de accu aanzienlijk. Als een auto accu vervangen moet worden lijkt dit een makkelijke klus om zelf te doen! Maar hoe gaat het nu eigenlijk precies in z’n werk zo’n accu vervangen? In dit artikel lees je precies wat je moet doen als je zelf je accu wil vervangen. Als je vragen hebt kan je altijd contact opnemen met een medeweker van Site4Cars! Stuur ons een bericht in de live chat of via WhatsApp!

Welke accu heb ik nodig?

Als je auto accu het niet meer doet en je wil deze vervangen voor een nieuwe accu dan is het wel zo fijn om te weten welke accu je nodig hebt! Je kan bij Site4Cars heel simpel opzoeken welke auto accu er in jouw auto hoort. Dit doe je namelijk door middel van je kenteken. Je geeft je kenteken in op onze website en de site zal vervolgens alle accu’s laten zien die in de auto passen. Bestel een goedkope auto accu via onze auto accu pagina!

De site zal altijd verschillende accu’s laten zien die variëren in sterkte. Hierin is de keuze aan de klant zelf. Vaak is het verstandig om een zwaardere variant te nemen als de auto al wat ouder is. Let bij het bestellen van de accu altijd even goed op of de pool volgorde hetzelfde is als de accu die nu in de auto zit. Daarnaast kan je door middel van de afmetingen nog checken of de accu hetzelfde is als de accu auto die vervangen moet worden. Bij Site4Cars kan je Bosch Accu's, Varta Accu's, GS Yuasa Accu's en VMF Accu's bestellen.

Vervangen van een auto accu

Een accu vervangen is niet heel moeilijk en kan ik een paar stappen gedaan worden. Let op, dit is van toepassing op auto’s met een start accu. Auto’s met een start-stop systeem zullen waarschijnlijk de accu moeten laten inleren.

1. Schakel de auto uit en verwijder de sleutel uit het contact.
2. Lokaliseer de accu en verwijder de min pool van de accu. (vaak zwart)
3. Verwijder nu de plus pool van de accu. (vaak rood)
4. Zorg ervoor dat de accu losgemaakt wordt van klemmen en beugels.
5. Als de accuklemmen vies zijn dien je deze goed schoon te maken.
6. Plaats de nieuwe accu in de accubak.
7. Maak vervolgens eerst de plus pool vast.
8. Na de plus pool kan je de min pool vast maken.
9. Zet de accu goed vast via de klemmen of beugels.
10. Zorg ervoor dat de ventielopeningen niet afgesloten zijn.

Je hebt zojuist zelf je accu vervangen! Via deze 10 makkelijke stappen kan je bijna elke accu in de auto vervangen. Mocht je vragen hebben over het vervangen van een accu? Neem dan contact op met een medewerker van Site4Cars! Dit kan via de live chat, een mailbericht of via een WhatsApp bericht.

Laden en onderhoud van de accu

Een accu heeft niet veel onderhoud nodig en de meeste zijn tegenwoordig onderhoudsvrij. Het kan voorkomen dat een accu te weinig zuur heeft wat ervoor zorgt dat de platen bloot komen te liggen. Om dit te voorkomen kan je een accu vullen met gedemineraliseerd water. Let op! Dit kan alleen maar met gedemineraliseerd water. Het kan voorkomen dat je accu wat minder spanning heeft als de auto een tijdje heeft stil gestaan. Je kan een accu dan opladen door middel van een acculader. Een acculader zorgt ervoor dat de spanning weer op het juiste niveau komt zodat de accu weer zijn volledige spanning kan afgeven aan de auto. Let er op dat de acculader het amperage van de accu aan kan. Als dit niet het geval is zal de acculader de accu niet terug op het juiste niveau kunnen brengen.

Waar laat ik de oude accu?

Als je een accu gaat vervangen hou je uiteindelijk natuurlijk een oude accu over. Deze accu moet je natuurlijk ergens kunnen afgeven. Een gebruikte accu kan je gratis afgeven bij de milieustraat in jouw gemeente! Let bij het monteren van een accu vooral op het feit dat je bezig bent met een accuzuur houdend product. Het zuur kan je kleding aantasten en kan irriterend zijn voor de huid. Let goed op wanneer je met een accu werkt. Zodra je met het accuzuur in aanraking komt dien je het zo snel mogelijk schoon te maken.

Is de nieuwe accu gebruiksklaar?

Alle auto accu’s die Site4Cars levert zijn gelijk gebruiksklaar. De accu’s zijn volledig opgeladen en kunnen direct in de auto gezet worden. Het kan zo zijn dat de spanning van een accu op 95% zit omdat deze nog niet in de auto heeft gezeten. Het is daarom verstandig om na de montage van de auto accu gelijk even een stukje te rijden. Dit zorgt ervoor dat de auto de accu volledig bij laadt zodat deze op zijn normale spanningsniveau komt. De accu’s worden zeer zorgvuldig verpakt zodat ze compleet en gebruiksklaar bij je thuis afgeleverd worden.