Stuur je bericht of vraag naar:
085 – 064 55 64

 30 dagen bedenktijd

 Snelle levering

 Persoonlijke hulp

Kies een andere auto
Zoeken op kenteken
Handmatig zoeken

Wieldoppen; welke maat wieldoppen heb ik nodig?

hpS4vzGsFehWVPCyO81Bz6BZUEoO7dGm3AtCvj4o.jpeg


2-juli-2020 | Site4Cars weetje | Site4Cars
 

Wieldoppen monteren op jouw banden is een hele goede optie. Wieldoppen geven de auto namelijk een betere look dan een stalen velg en zijn goedkoper dan een lichtmetalen velg. Bovendien zijn wieldoppen heel handig te monteren. Maar hoe weet je nou welke maat wieldoppen je nodig hebt? Dat lees je in deze blog!

Wieldoppen

Voordat we kijken naar welke maat wieldoppen je nodig hebt, gaan we kort in op waarom wieldoppen nou eigenlijk zo ideaal zijn. Ten eerste zorgen wieldoppen ervoor dat de velg beschermd wordt tegen vuil van buiten. De wieldop zal het meeste vuil oppakken waardoor de velg schoner blijft en hierdoor minder snel slijt. Daarnaast beschermen ze de remmen tegen vuil wat ervoor zorgt dat ze langer meegaan en minder snel slijten. Ten tweede dragen de wieldoppen bij aan het uiterlijk van de auto. Wieldoppen zijn dus ook voor de sier om de uitstraling van de auto wat stoerder, chiquer of sportiever te maken. Er zijn veel verschillende soorten wieldoppen waardoor er veel keuze is wat betreft de styling van je auto. Een ander voordeel is het feit dat wieldoppen een stuk goedkoper zijn dan licht metalen velgen. Ook zijn ze makkelijker te monteren en schoon te maken. Veel voordelen dus!

Welke maat wieldoppen heb ik nodig?

Het is eigenlijk heel gemakkelijk om te bepalen welke wieldoppen je nodig hebt. Je moet goed opletten dat je dezelfde maat wieldoppen besteld als de maat van je banden. Dit kan je makkelijk uitvinden door naar de zijkant van de band te kijken. Hier staat een code op, bijvoorbeeld: 205/55-16. Dit betekent dat de breedte van de band 205 is en de wang 55% hiervan is. De 16 staat voor de diameter van de band uitgedrukt in inch, dit betekent 16 inch velgen. In dit geval heb je dus wieldoppen 16 inch nodig. De maat van de banden staat ook het in instructieboekje, maar het kan zijn dat je niet meer de originele banden hebt en dan klopt dit dus niet. Hetzelfde geldt wanneer je via je kenteken de maat banden opzoekt. Let op; het kan zijn dat je winterbanden een andere maat hebben dan je zomerbanden, houd daar dus ook altijd even rekening mee. Mocht je niet weten welke je nodig hebt of ben je niet helemaal zeker over de inch maat van je banden? Neem dan gerust contact met ons op!