Wielen - Wielbout

Informatie wielbouten

Door middel van goede wielbouten of wielmoeren kun je veilig de weg op. Wielbouten en wielmoeren zorgen ervoor dat de wielen van je auto goed vast blijven zitten. Wielbouten zijn de klassieke verbindingselementen van het wiel, de remschijf en de naaf. Deze onderdelen moeten altijd van goede kwaliteit en in goede staat zijn, ze mogen absoluut niet scheuren of breken.

Het verschil tussen wielbouten wielmoeren is niet heel complex. Een wielbout is een complete schroef die in de wielophanging geschroefd dient te worden. Bij een wielmoer zitten deze schroefdraden al voorgemonteerd. De wielmoeren kunnen hier eenvoudig op worden geschroefd.

Wielbouten defect 

De meeste defecten aan een wielbout of wielmoer worden veroorzaakt doordat beide onderdelen niet juist zijn gemonteerd. Indien de bouten of moeren te strak worden aangedraaid, kan dit leiden tot een beschadiging aan het schroefdraad. Deze kunnen zelfs afbreken.

Andere omstandigheden zoals temperatuurverschillen, vocht en pekel kunnen ook leiden tot beschadiging aan de wielbout of wielmoer. 

Om defecte wielbouten of wielmoeren te herkennen, zul je regelmatig de bouten en moeren moeten inspecteren. Hiervoor is het losdraaien en controleren voldoende.

Wielbouten vervangen

Indien je de wielbouten wilt vervangen, is het belangrijk dat de nieuwe wielmoeren gelijk zijn aan de reeds gemonteerde bouten. 

Bij het monteren zijn er enkele aandachtspunten waarop je moet letten. Hieronder hebben we een aantal montagerichtlijnen voor je geformuleerd: 

  • Neem de voorschriften van de fabrikant aan en hanteer deze;
  • Zorg ervoor dat het draagvlak van de bout en velg schoon en onbeschadigd is;
  • Gebruik enkel een momentsleutel / wielmoersleutel;
  • Trek de bouten en moeren gelijkmatig in de juiste volgorde aan.

Nieuwe wielbouten kopen?

Wij van Bogijn hebben een breed assortiment aan wielbouten van de grootste merken. Bekijk ons assortiment hieronder en vindt de juiste wielbouten voor jouw auto.

 

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je niks missen van Bogijn Car Parts? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! Kosteloos, altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en onze kortingsacties.

Laagste prijsgarantie

Vind je het onderdeel ergens anders goedkoper inclusief verzendkosten? Dan krijg je het verschil terug + nog eens 10% korting als bedankje!
Kijk hier hoe het werkt!

Ik begrijp het

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, maakt Bogijn.nl gebruik van cookies om de website te laten functioneren, betere inzichten te krijgen voor een nog beter gebruiksgemak, en voor de personalisatie van onze website en advertenties. Meer info