Stuur je bericht of vraag naar:
085 – 064 55 64

 30 dagen bedenktijd

 Snelle levering

 Persoonlijke hulp

Kies een andere auto
Zoeken op kenteken
Handmatig zoeken

Welke brandstof moet ik tanken in het buitenland?

mIgG5oUyN9QrwVna51TbyQHlKjxsQ46kuNlohw2c.jpeg


29-juni-2020 | Site4Cars weetjes | Site4Cars
 

De vakantietijd komt er weer aan en we mogen toch gewoon naar het buitenland dit jaar. Ook daar moet er natuurlijk getankt worden, maar wat moet er dan eigenlijk precies in? Verkeerd tanken kan voor grote schade zorgen en dat willen we natuurlijk niet. Daarom zetten we voor de belangrijkste vakantielanden in Europa op een rijtje hoe de verschillende brandstoffen hier heten. Check het hieronder!

De namen van de brandstoffen in het buitenland

 

 

Euro 95 E5 / E10

Euro 98 E5 / E10

Diesel

LPG

Duitsland

Superbenzin / Super 95

Superplus 98

Diesel

LPG

Frankrijk

Sans Plomb 95, SP95-E10

Super Sans Plomb

Gazole

GPL

Zwitserland

Super

Super Plus

Diesel

LPG, GPL

Italië

Benzina Senza, Piombo / Verde

Benzina Super Senza, Piombo / Verde Plus

Gasolio, Diesel

GPL, gasauto

Spanje

Gasolina Sin Plomo 95

Gasolina Sin Plomo 98

Gasoléo, (Aceite) Diesel

GLP, gasauto

Engeland

Premium Unleaded

Super Plus, Super Unleaded

Diesel

LPG, autogas

Tsjechië

Natural 95

Natural 98

Nafta, Mazot

LPG

Kroatië

Super 95

Natural 98

Dizel, (Euro)Diesel

LPG

Denemarken

Blyfri 95

Blyfri 98

Diesel

LPG

Hongarije

Szuper 95

Szuper 98, 98 Oktan

Diesel, Dizel

LPG, Gaz,PB-gáz

Oostenrijk

Super (bleifrei)

Super Plus

Diesel

LPG

 

Waar moet je verder op letten?

Je weet nu hoe de benzine die je normaal gesproken tankt heet in het buitenland. Er zijn echter nog een aantal andere dingen waar je rekening mee moet houden in het buitenland om zeker te weten dat je geen problemen krijgt. 

Als je benzine tankt, zorg dan dat je op de hoogte bent van het benodigde octaangetal voor jouw auto. Als je dit niet weet staat het altijd in het instructieboekje, in Nederland heb je over het algemeen 95 en 98.

Tegenwoordig tanken de meeste mensen die benzine rijden E10. Echter zijn niet alle auto's geschikt om op E10 te rijden. Als je dit tankt terwijl het eigenlijk niet kan zal dit niet meteen problemen opleveren, maar goed is het niet. Tank daarom bij twijfel altijd gewoon de normale Euro 95.

Als je een dieselauto hebt moet je even goed opletten in Duitsland. Je kunt hier gewoon de normale fossiele diesel tanken, maar er wordt ook vrij veel biodiesel aangeboden. Deze is accijns vrij en daarom een stuk goedkoper. De meeste voertuigen zijn hiervoor echter niet geschikt, over het algemeen zijn vooral vrachtwagens hiervoor geschikt. 

In het buitenland is LGP goed verkrijgbaar, mocht je daarmee rijden. Wel heb je een verloopnippel nodig om dit in het buitenland te tanken omdat dit anders werkt dan in Nederland. 

Tot slot heb je aardgas, ook wel CNG, wat redelijk populair is in met name Duitsland en Italië. CNG en LPG zijn overigens totaal verschillend en kunnen niet door elkaar worden gebruikt. Ook CNG kun je in het buitenland tanken, let echter wel op dat dit niet overal kan. Als je daar rekening mee houdt is het echter geen probleem.

Bron: ANWB