Stuur je bericht of vraag naar:
085 – 064 55 64

 30 dagen bedenktijd

 Snelle levering

 Persoonlijke hulp

Kies een andere auto
Zoeken op kenteken
Handmatig zoeken

Welke additieven zijn er en waarvoor kan ik ze gebruiken?

SSTfyKP12QKnvw6FfIwe2y7Hck4E87rhNM3MzJoC.jpeg


17-juni-2020 | Site4Cars weetjes | Site4Cars
 

De afgelopen jaren is het gebruik van additieven flink toegenomen. Dit heeft te maken met meerdere factoren, waaronder de komst van E10 benzine. Additieven zorgen voor bescherming, reiniging en optimalisatie van olie-, brandstof- en koelsystemen. Wanneer je additieven gebruikt kan dit zorgen voor een lager brandstofverbruik en een tragere slijtage. Mooie voordelen uiteraard. Maar welke additieven zijn er eigenlijk precies en waarvoor dienen ze? Dat lees je in deze blog!

De opkomst van additieven de laatste jaren

Zoals al even genoemd hierboven is er de afgelopen jaren een sterke stijging zichtbaar in het gebruik van additieven. Ontwikkelingen op de markt laten zien dat er behoefte is aan producten met een speciale toepassing, onder andere om motorproblemen op te lossen. Motoronderdelen hebben het namelijk zwaarder te verduren gekregen door bijvoorbeeld de komst van brandstoffen met een bio component (zoals E10 benzine). Hiermee wordt de CO2 uitstoot weliswaar gereduceerd, de motoronderdelen krijgen het wel zwaarder. Het maakt de brandstoffen agressiever. Hier komen additieven om de hoek kijken, die specifiek zijn ontwikkeld ter bescherming van het brandstofsysteem tegen nadelige of schadelijke effecten van brandstoffen met een bio component. 


Bij Site4Cars hebben we additieven van Kroon-Oil, dit merk heeft een eigen additieven lijn die uiteraard bij ons te verkrijgen is. Hieronder leggen we per type additief uit wat het is en waarvoor je het kan gebruiken. Mocht je toch nog vragen hebben of twijfelen of en welke additieven voor jouw auto kunnen werken, neem dan gerust contact met ons op.

Brandstofadditieven

Allereerst hebben we verschillende brandstofadditieven, met elk een net weer andere werking. Zo hebben we een system cleaner, waarmee je het gehele brandstofsysteem kunt reinigen. Dit wordt geadviseerd wanneer je merkt dat de benzine van mindere kwaliteit is en de motor vermogen verliest. Verder hebben we engine oil treats, die een dikkere en stuggere smeerfilm leveren tussen bewegende onderdelen met als doel om metaal-metaalcontact te voorkomen. Hierdoor stijgt het vermogen, wordt de brandstofefficiëntie verbeterd en wordt uitstoot verminderd. Ook hebben we brandstofadditieven die lekkages in brandstofmotoren stoppen. Deze is compatibel met alle minerale en synthetische mono- en multigrade oliën. Tot slot hebben we in deze categorie meerdere soorten ingine flush, die motoren reinigt en de levensduur verlengd. De gasrespons en acceleratie worden hierdoor verbeterd. 

Diesel en petrol reinigers en diesel treatments

Ten tweede hebben we een aantal soorten diesel en petrol reinigers en treatments in ons assortiment. Diesel en petrol treatment zorgen ervoor dat het gehele brandstofsysteem gereinigd wordt. Dit verbetert de prestaties van jouw auto en zorgt er bovendien voor dat jouw auto zuiniger gaat rijden. Door een niet volledige verbranding vervuilen de verbrandingskamers, injectiesystemen en in- en uitlaatkleppen met koolstofafzettingen. Toevoegen van brandstofadditieven aan brandstof zorgt voor een essentiële reiniging en herstelt de originele prestaties van motor en motoronderdelen.

Additieven voor het koelsysteem

Verder hebben we ook additieven voor het koelsysteem. Deze additieven zorgen ervoor dat het koelsysteem professioneel gereinigd wordt. Het verwijderd corrosie, sludge en ketelsteen. Een additief voor het koelsysteem zorgt ervoor dat het koelsysteem en de radiateur afgedicht worden. Het product zorgt dan voor een directe bescherming van het koelsysteem tegen toekomstige lekkages. Wanneer koelvloeistoffen gebruikt zijn van een onvoldoende kwaliteit of wanneer de verversingsinterval ruimschoots is overschreden, kan een koelsysteem ernstig vervuilen. Daardoor vermindert het koelvermogen, met oververhitting verschijnselen en dure koelsysteem reparaties tot gevolg.

Olie additieven

Tot slot hebben we verschillende soorten olie additieven, waarmee je de werking van de olie verbeterd. Door ongunstige rij-omstandigheden, te lang gebruik van olie of door gebruik van olie van onvoldoende kwaliteit, kunnen zich smeer-technische problemen voordoen. Toevoegen van olie additieven zorgt voor een goede conditie van de motor en motoronderdelen voor zowel een preventieve als herstellende werking.