Stuur je bericht of vraag naar:
085 – 064 55 64

 30 dagen bedenktijd

 Snelle levering

 Persoonlijke hulp

Kies een andere auto
Zoeken op kenteken
Handmatig zoeken

Top 7 tips; hoe krijg ik vlekken uit de auto bekleding?

ZS9u5wJu308NP4zb7tvOyml7N8FHD6Wo1fIqRSAA.jpeg


5-juni-2020 | Site4Cars weetjes | Site4Cars
 

De buitenkant van de auto wordt door de meeste mensen regelmatig schoongemaakt. De binnenkant is echter niet minder belangrijk, en ook hier zou je de nodige aandacht aan moeten besteden. En dan hebben we het niet alleen over wat stofzuigen en de ramen schoonmaken. Ook de bekleding verdiend aandacht. Een van de lastigste dingen daarbij zijn vlekken. Hoe krijg je vlekken uit de auto bekleding? Daar gaan we in deze blog naar kijken, met 7 tips!

Tip 1; maak de bekleding niet schoon met een gewoon sopje

Als je van plan bent om de bekleding van je auto te reinigen met een gewoon sopje van water en zeep, of een ander schoonmaakmiddel, is dit geen goed is. Dit is een te natte manier om de bekleding van de stoelen mee schoon te maken. Bovendien verwijder je met een gewoon sopje de vuilafstotende laag op de bekleding en trekken de resten van een normaal sopje ook sneller vuil aan. 

Tip 2; begin met een grondige stofzuigbeurt

Een goede manier om te beginnen aan het reinigen van je auto bekleding is met een grondige stofzuigbeurt. Stofzuig hiermee al het stof en de losse rommel op, ook tussen de naden. Hiervoor kun je het beste een zo smal mogelijke stofzuigmond gebruiken. Eventueel kun je met een compressor nog stof en ander vuil wegblazen van plekken waar je met je stofzuiger niet bij kunt. Je kunt modder los borstelen en daarna ook opzuigen. Hiervoor bestaan ook speciale autostofzuigers met accu, die zijn ideaal om de auto bekleding schoon te maken. 

Tip 3; gebruik een speciale reiniger voor de bekleding

Om je auto bekleding te reinigen kun je het beste een speciale reiniger gebruiken. Meestal is dit een spray of schuim. Dit spuit je op de stoel, laat je inwerken en verwijder je weer. Voor hardnekkige vlekken kun je het eventueel wat dieper in laten werken door middel van een borstel. Bij Site4Cars hebben we ook voor de reiniging van bekleding vele middelen. Wij hebben hiervoor autobekleding reinigers, Turtle wax en poetsmiddelen speciaal daarvoor bestemd. 

Tip 4; maak de bekleding daarna zo goed als mogelijk droog

Na het behandelen met een reiniger is het belangrijk om het goed droog te maken met een droge doek. Om vlekken te voorkomen is het aan te raden om zoveel mogelijk te deppen in plaats van te drogen. Maak je de bekleding niet goed droog, dan kunnen er opnieuw vlekken ontstaan door het water of reinigingsmiddel. Je kan het ook nog met föhn droogmaken. 

Tip 5; je kan eventueel een stoomreiniger gebruiken

Naast sprays en reinigingsmiddelen kun je ook eventueel nog gebruiken maken van een stoomreiniger. Deze vul je met water en een reinigingsmiddel, waarmee je vervolgens langzaam alles van de bekleding afgaat. De werking hiervan is vergelijkbaar met een stofzuiger.

Tip 6; met azijn kun je ook veel vlekken verwijderen

Wat voor veel vlekken en andere vieze dingen ook heel goed werkt is azijn. Hiermee kun je heel veel vlekken verwijderen, waaronder ook je autobekleding. Een mix van witte azijn en baking soda werkt vaak heel goed. Deze gebruik je dan met een tandenborstel of ander borsteltje. Dit laat je vervolgens uitdrogen, om daarna die plek te stofzuigen. Dit werkt overigens ook heel goed om nare geuren uit de auto te verwijderen. 

Tip 7; wil je het niet zelf doen? Laat het dan over aan een auto reinigingsbedrijf

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je geen tijd of zin hebt om zelf de bekleding van je auto te reinigen. Dan kun je ook naar een autopoetsbedrijf gaan. Deze werken vaak met speciale apparatuur zoals een stofzuiger met diepte reiniger. Ze spuiten met hoge druk een reinigingsmiddel op en in de bekleding. Daarna zuigen ze dit met een andere speciale stofzuiger het vocht en vuil op. Dit werkt heel goed, maar is vaak wel vrij prijzig. Mocht je de tijd en gelegenheid hebben om het zelf te doen, raden we dit daarom altijd aan!