Stuur je bericht of vraag naar:
085 – 064 55 64

 30 dagen bedenktijd

 Snelle levering

 Persoonlijke hulp

Kies een andere auto
Zoeken op kenteken
Handmatig zoeken

Top 5 best geteste auto's van 2019

JjEGmyx2kBNX6h0o5eiKhZ0yxUdC9Tkz8MBbSeWY.jpeg


12-maart-2020 | Site4Cars weetjes | Site4Cars
 

In 2019 zijn er weer vele verschillende auto's op de markt gekomen. Van luxe exemplaren tot compacte gezinsauto's, en van sportwagens tot elektrische auto's. Van het laatste type worden er natuurlijk steeds meer verkocht. Alleen in Nederland al zijn in 2019 ruim 450.000 nieuwe auto's verkocht. In onze blog over de top 5 meest verkochte auto's in Nederland lees je hier meer over. In deze blog kijken we naar de top 5 best geteste auto's, en gaan we in op de winnaar van de verkiezing auto van het jaar 2020.

Auto van het jaar 2019

In 2019 werd de Jaguar I-Pace auto van het jaar 2019. De Jaguar I-Pace is een elektrische SUV die vanaf medio 2018 op de Nederlandse markt verkrijgbaar is. Het is de eerste volledig elektrische Jaguar, en met zijn vanafprijs van ongeveer 80.000 euro vaak vergeleken met de Tesla Model X. Tweede werd de Alpine A110, het Franse merk dat nieuw leven werd ingeblazen. Op de derde plek in de verkiezing eindigde de Kia Ceed.

Beste autos 2019

In de finale van de verkiezing auto van het jaar 2020 waren zeven auto's geselecteerd. Deze auto's zijn eigenlijk de best geteste auto's van 2019. Het gaat om deze modellen, op alfabetische volgorde; BMW 1-serie, Ford Puma, Peugeot 208, Porsche Taycan, Renault Clio, Tesla Model 3 en de Toyota Corolla. Het valt hierbij op dat er drie elektrische auto's tussen zitten, wat de opmars hiervan maar weer eens bevestigd. De BMW 1-serie en de Toyota Corolla vielen uiteindelijk buiten de top 5. Op de top 5 gaan we hieronder kort in, van de nummer 5 naar de winnaar. 

Auto van het jaar 2020, de top 5

5. Ford Puma

De Ford Puma is een bekende naam, eerst was het een kleine sportcoupe. De nieuwe Ford Puma is echter helemaal anders. Dit is een compacte SUV in het betaalbare segment. De auto scoorde hoog in de verkiezing en eindigde dus op een vijfde plek. De jury benoemde een aantal positieve punten die verklaren waarom dit model zo gewaardeerd wordt. Allereerst stuurt dit model erg lekker, waar Ford ook om bekend staat. De wagen is volgens experts eigenlijk net wat te licht, maar door het sterke rijgedrag is dit een erg aansprekend model in zijn klasse. De Ford Puma is voorzien van een milde hybride techniek om het verbruik van de fijne driecilinder te drukken. Tot slot heeft de Ford Puma een grote kofferbak. Al met een al een sterke auto!

4. Renault Clio

Over de Renault Clio kunnen we veel zeggen, maar de meeste mensen kennen deze auto wel. De eerste Renault Clio ging in productie in 1990, en inmiddels zijn we toe aan de vierde generatie auto van het Franse Renault. De Renault Clio staat met name bekend om zijn zuinigheid en kleine afmetingen. De Renault Clio heeft de prijs auto van het jaar al een aantal keer gewonnen, maar moet het nu dus doen met de vierde plek. Dit nieuwe model heeft met name een zeer overtuigend interieur, waarin je zowel als bestuurder als passagier heerlijk kan zitten. Daarnaast heeft de Renault Clio een comfortabel onderstel en de lichte besturing zorgt voor een volwassen rij ervaring. 

3. Porsche Taycan

De Porsche Taycan, de eerste volledig elektrische Porsche en alleen daarom al een bijzondere auto. Er zijn twee uitvoeringen van de Porsche Taycan, de Turbo en de Turbo S. De topsnelheid ligt bij beide uitvoeringen op 260 km per uur. Deze auto is pas nieuw verkrijgbaar vanaf ruim 150.000 euro. De Porsche Taycan is onderscheidend door zijn 800 Volt-boordnet en 275 KW-snel laadcapaciteit. Ondanks kritiek op dit model, de auto zou minder praktisch zijn en er zouden betere en snellere elektrische auto's zijn, heeft de Taycan wel tot in detail de look en feel van een echte Porsche. Een dure auto, maar dan heb je ook wat.

2. Tesla Model 3

De Tesla Model 3 is een zeer bekende auto in Nederland, vooral omdat er tegenwoordig heel veel van rondrijden. De Tesla Model 3 is de meest verkochte auto in Nederland in 2019, wat met name komt omdat het in 2019 nog voordeliger was om dit model zakelijk aan te schaffen. Dit is de meest betaalbare Tesla, en daarom ook zo populair. De Tesla Model 3 levert snelheid, bereik, een goede laadinfrastructuur en stuurt bovendien erg fijn. Daarom is dit een zeer goede auto waarin heel veel leasende Nederlanders in rijden, hoewel je dus zeker niet uniek bent met dit model. Eindigde dit jaar als runner up. 

De grote winnaar: Peugeot 208

De auto van het jaar 2020 is de Peugeot 208. Het is zeker niet de eerste keer dat Peugeot deze prijs in de wacht sleept. De Peugeot 208 is een kleine hatchback, die beschikbaar is met brandstofmotoren maar ook een elektrische versie heeft, liet alle andere kanshebbers vrij ruim achter zich. De Peugeot 208 heeft een aansprekende stilering, een laag gewicht, schitterend en comfortabel interieur, goede rij eigenschappen en is bovendien nog vrij snel voor dit type ook. Het enige nadeel van deze auto is de beperkte ruimte achterin en in de kofferbak. Hoe dan ook, met de Peugeot 208 haal je een goede en mooie auto in huis.

Ook voor de best geteste auto hebben wij onderdelen

Dit zijn stuk voor stuk kwalitatief goede auto's, dat blijkt wel uit het feit dat ze bij de best beoordeelde exemplaren zitten. Toch kunnen hieraan natuurlijk ook onderdelen kapot gaan of uiteindelijk slijten. Gelukkig is er dan Site4Cars. Ook voor deze auto's hebben we uiteraard allerlei onderdelen. Profiteer daarom bij ons van goedkope onderdelen.