Stuur je bericht of vraag naar:
06 28 77 77 40

 30 dagen bedenktijd

 Snelle levering

 Persoonlijke hulp

Kies een andere auto
Zoeken op kenteken
Handmatig zoeken

Top 10 beste schoonmaakmiddelen voor je auto | 2020

eYmXlj9Um2479e6cuUoBUEjRu64fwERRLWXoS3RB.jpeg


25-juni-2020 | Site4Cars weetjes | Site4Cars
 

Als je met een auto wil rijden die er op zijn minst een beetje verzorgd uitziet ontkom je niet aan een wasbeurt zo nu en dan. Je kan er natuurlijk voor kiezen om hem door de wasstraat te halen, dit kost je weinig moeite. Maar als je hem echt goed schoon wil maken en wat geld wil besparen is zelf doen een goede optie. In deze blog kijken we naar de juiste schoonmaakmiddelen en tips voor een perfecte doe-het-zelf wasbeurt.

Microvezel spons

Als je je auto gaat poetsen gebruik je natuurlijk in veel gevallen een spons. Nou lijkt dat niet het belangrijkste onderdeel, maar dat is het misschien wel. Je moet namelijk altijd een schone spons gebruiken maar ook een die geen krassen maakt. Een standaard spons lijkt prima, maar heeft als nadeel dat zand en ander vuil zich op kan hopen in de spons. Dit veroorzaakt cirkelvormige krassen in de auto die je vaak niet zo goed ziet, maar in de volle zon ineens heel erg opvallen. De oplossing daarvoor is een microvezel spons. Dit soort sponzen zijn samengesteld uit polyamide en elastane en bevat heel veel dunne vezeltjes. Dit werkt veel beter en veiliger dan een normale spons. Bovendien nemen ze heel veel water op waardoor ze ideaal in gebruik zijn. Eigenlijk alleen maar voordelen dus!

Een goede autoshampoo

Gebruik altijd een goede shampoo bij het wassen van jouw auto. Dit is nog belangrijk als je de wax laag op je auto goed wil houden. Goedkopere shampoos zijn vaak agressiever, wat natuurlijk juist wel een goede optie is als je de auto wil strippen van de wax laag. Wil je dit niet dan kun je beter investeren in een goede shampoo zodat je geen schade aanricht aan je auto terwijl je hem poetst.

Velgenreiniger voor je velgen

Je velgen moet je natuurlijk ook regelmatig onder handen nemen voor een perfecte uitstraling van de auto. Hierbij kun je het beste een velgenreiniger gebruiken. Deze reinigers moet je meestal met een spuitfles aanbrengen op de velgen. Hierna laat je het intrekken en verdeel je het over de velgen met een goede velgenborstel. Daarna laat je het inwerken om het vervolgens af te spuiten. Let op, het afspuiten doe je met alleen water.

Autolak

Je kunt je autolak op verschillende manieren mooi houden, en een goede autolak is een van die manieren. Zorg er voor dat je de auto dan zeer grondig behandelt en doe dit regelmatig voor een goed bescherming van de autolak.

Lakbescherming

Lakbescherming zorgt ervoor dat de lak van jouw auto beschermt is en vuil buiten blijft. Dit zorgt voor een jonge en glanzende uitstraling van je auto. Wij raden aan om dit regelmatig te gebruiken zodat je auto in een goede conditie blijft. We hebben een groot assortiment aan lakbeschermers, met allemaal net een andere werking. We hebben ondere andere lakbescherming van Sonax en Turtle Wax.

Een glasreiniger voor je ruiten

Ook je ruiten ontkomen niet aan een poetsbeurt, waarbij een glasreiniger zorgt voor de beste resultaten. Ook deze koop je natuurlijk bij Site4Cars!

Commandant

Heeft je auto krasjes opgelopen, of heb je last van doffe lak? Of wil je je auto gewoon even oppoetsen? Commandant is eigenlijk altijd een goede optie. Commandant poets producten worden al sinds jaar en dag gebruikt onder de echte poetsers die op een effectieve en veilige manier hun auto, of andere voertuig, in goede staat willen houden. Het bekendste product is Commandant Cleaner Nr.4, die we uiteraard ook aanbieden. Wij hebben verschillende Commandant producten in ons assortiment, zoals een reiniger, cleaner, wax en polijstmiddelen. 

Gebruik altijd de juiste en schone doeken

Wat we al zeiden voor sponzen geldt eigenlijk ook voor doeken tijdens het poetsen. Het is belangrijk om sowieso altijd een schone doek te gebruiken, maar ook de juiste doek is van groot belang. We hebben hiervan bij Site4Cars een groot aanbod!

Borstels

Voor elk doel en onderdeel dat je poetst kun je in een ideale situatie een andere borstel gebruiken. Wij hebben allerlei borstel en borstel sets waarmee jij elk onderdeel op de juiste manier kunt poetsen. 

Turtle Wax

Turtle Wax is er in heel veel varianten en voor heel veel doeleinden, waaronder voor het interieur, voor de koplampen, de lak en nog veel meer. We noemden het hierboven ook al even bij lakbeschermers. Wat je ook wil doen en wat je ook nodig hebt, Turtle wax is altijd een goede keuze wanneer je jouw auto gaat wassen!