Stuur je bericht of vraag naar:
085 – 064 55 64

 30 dagen bedenktijd

 Snelle levering

 Persoonlijke hulp

Kies een andere auto
Zoeken op kenteken
Handmatig zoeken

Ruitenwisservloeistof; alle ins en outs

uiXE2OCUP4zSbow8Jm5jS2vaLzR1JpFhoHLAT0UF.jpeg


17-december-2019 | Site4Cars weetjes | Site4Cars
 

Het is belangrijk om als automobilist goed zicht te hebben tijdens het rijden. Indien jouw auto smerige ruiten heeft, neemt dit je zicht voor een groot deel weg. Het is dus van belang om de ruiten goed schoon te houden. Dit kan aan de hand van ruitenwissers en ruitensproeiervloeistof. In deze blog leggen we je alles uit omtrent ruitenwisservloeistof. 

Ruitensproeiervloeistof; soorten en verschillen

Er bestaat ruitensproeiervloeistof voor warme temperaturen en koude temperaturen. Hieronder leggen we het verschil tussen beide uit. 

Ruitensproeiervloeistof bij lage temperaturen
Zo is er een ruitenwisservloeistof met antivries. Deze is herkenbaar aan de blauwe kleur en is bestand tegen zeer lage temperaturen. Je kunt met deze vloeistof tot ver onder nul jouw ruiten goed blijven sproeien. Dit is van belang, omdat goede ruitenwisservloeistof snel pekel, opspattende modder en andere viezigheid van je ramen verwijderd. 

Ruitensproeiervloeistof bij hoge temperaturen
Er bestaat ook ruitenwisservloeistof met extra reinigend vermogen en is herkenbaar aan de rode/roze kleur. Deze vloeistof is niet bestemd tegen lage temperaturen die onder het vriespunt liggen. Daarnaast wordt deze vloeistof meestal in de zomer gebruikt om ongedierte en boomhars tegen te gaan. 

Antivries ruitensproeier

Indien de temperaturen rond het vriespunt komen, is het tijd om de ruitenwisservloeistof in het reservoir op te maken en deze bij te vullen met een antivries. Je kunt de vloeistof opmaken door de auto op contact te zetten en de sproeifunctie in te houden tot de vloeistof op is. Vul vervolgens het vloeistofreservoir met antivriesvloeistof en sproei gedurende 5 seconden lang de ruiten met nieuwe vloeistof. Als je dit doet reinig je direct de leidingen en is jouw auto gereed voor de winter. 

Je kunt antivries overigens gewoon in de zomer gebruiken. Het enige verschil is dat in de andere variant een oplosmiddel zit die hars en dode insecten beter verwijderd. 

Antivries kant en klaar
Indien je voor gemak gaat, kies je voor ruitenwisservloeistof antivries gebruiksklaar. Het is dan niet nodig om nog te mengen en je hoeft de verhouding niet uit te rekenen. Je kunt de vloeistof direct in het ruitensproeier reservoir gieten. Je moet alleen wel wat vaker een nieuwe verpakking aanschaffen. 

Zelf het vriespunt bepalen 
Je kan er ook voor kiezen om screenwash antivries concentraat te gebruiken. Deze antivries gaat veel langer mee. Je kan deze antivries aanleggen met water, waardoor je minder snel een nieuwe verpakking hoeft aan te schaffen. Een ander voordeel is dat je zelf het vriespunt kunt bepalen. Dit hangt af van de verhouding concentraat en water dat je gebruikt. Ben je van plan om in een koud land te gaan rijden? Dan krik je de hoeveelheid antivries in je mengsel wat op. 

Ruitenwisservloeistof controleren

Het is van belang om te weten hoeveel ruitensproeiervloeistof er zich nog in het reservoir bevindt. Wij raden dan ook aan om het reservoir regelmatig te controleren. Zo voorkom je dat je zonder ruitensproeiervloeistof komt te zitten. 

Vaak kun je aan de buitenkant van het reservoir zien hoeveel vloeistof er nog in het reservoir zit. De meeste reservoirs zijn namelijk doorzichtig. Indien het reservoir bijna leeg is, vul je deze aan met nieuwe ruitenwisservloeistof. Bij de aanschaf van nieuwe vloeistof raden wij aan om een extra verpakking aan te schaffen. Je komt op deze manier nooit zonder vloeistof te zitten. 

Ruitenwisservloeistof kopen 

Ruitenwisservloeistof is een krachtig reinigingsmiddel, maar dat hoeft niet te betekenen dat het ook de lak van jouw auto aantast. Een juiste ruitenwisservloeistof komt door alle kwaliteitstesten en strenge laktesten die uitgevoerd worden door ervaren controleurs. Dit soort vloeistoffen kun je voordelig aanschaffen bij Site4Cars

Er wordt wel eens gezegd dat hoe meer antivries je aan ruitenwisservloeistof toevoegt, hoe beter deze het reservoir en de vloeistof beschermd tegen vorst. Niets is minder waar! Verschillende type antivries bieden bescherming tegen een specifiek aantal graden vorst. Hier dien je rekening mee te houden als het gaat om het kopen van een geschikte antivries. Het ligt er maar net aan voor welke situatie je antivries wilt kopen. In het assortiment van Site4Cars zijn er bijvoorbeeld antivries grootverpakkingen te vinden met een beschermingswaarde tot -13 graden, maar je kunt bij Site4Cars ook antivries voor jouw auto kopen die pas bevriest bij een temperatuur van -46 of -48 graden.