Stuur je bericht of vraag naar:
06 28 77 77 40

 30 dagen bedenktijd

 Snelle levering

 Persoonlijke hulp

Kies een andere auto
Zoeken op kenteken
Handmatig zoeken

Remblokken vervangen; welke remblokken heb ik nodig?

2PKqLxX9kKa0N7pnKwxyzy5ITX5ECBLp9sh1KcUI.jpeg


11-september-2020 | Site4Cars weetjes | Site4Cars
 

Remblokken zijn een belangrijk onderdeel van het remsysteem, die nauw samenwerken met de remschijven. Remblokken zijn aan slijtage onderhevig doordat er bij het remmen constant druk wordt uitgeoefend. Dit omdat de remblokken telkens weer tegen de remschijf aangedrukt worden. De remblokken en remschijf werken op elkaar in, wat wil zeggen dat wanneer er in groeven ontstaan in de remschijf de remblokken dezelfde schroeven gaan vertonen. Als je remblokken versleten zijn moet je deze (laten) vervangen, met als belangrijke vraag; welke remblokken heb ik nodig? Daar kijken we in deze blog naar!

Versleten remblokken

Remblokken zijn dus onderhevig aan slijtage door de constante druk die bij het remmen wordt uitgeoefend. We zeiden hierboven ook al dat de groeven die ontstaan in een remschijf inwerken op de remblokken, die daarom dezelfde groeven gaan vertonen. Het is daarom zo dat je altijd de remblokken mee moet vervangen wanneer je een remschijf vervangt. Andersom is het niet perse zo. Je kunt prima enkel de remblokken vervangen zonder de remschijf ook te vervangen. We raden wel aan om deze dan altijd even te controleren op de dikte. De fabrikant schrijf een minimale dikte voor van de remschijf, als hij hieronder zit moet hij vervangen worden. 

Zijn mijn remblokken versleten?

Voordat we kijken naar welke remblokken je nodig hebt is het natuurlijk wel handig om te weten wanneer je remblokken moet vervangen. Een moderne auto is tegenwoordig vaak uitgerust met slijtage indicatoren. Deze geven aan de computer door dat je remblokken aan vervanging toe zijn, waar je dan een melding van krijgt. Je kunt het overigens ook zelf controleren door er naar te kijken. Als je door de velg heen kijkt en je ziet de remblokken, zie je of de voering dun is of niet. Kijk je bijna op het metaal, dan zijn ze aan vervanging toe. Dit geldt ook wanneer je bij het remmen een metaalachtig geluid hoort. Dan zijn de remblokken mogelijk totaal versleten, waardoor je helemaal geen remwerking meer hebt. Dit laat ook zien dat het belangrijk is om versleten remblokken zo snel mogelijk te vervangen.

Welke remblokken heb ik nodig?

Welke remblokken heb ik nodig? Een logische en belangrijke vraag. Gelukkig is dit bij Site4Cars makkelijk te achterhalen, op basis van je kenteken of chassisnummer. Het kenteken en chassisnummer geven vaak meerdere opties, waarbij dit bij het chassisnummer het meest specifiek is. Hierdoor komen vrijwel altijd de juiste onderdelen naar boven. Daarnaast kun je zoeken via je merk, model en type, en ook dan komen de juiste remblokken naar voren. Mocht je er toch niet uitkomen, twijfelen tussen een aantal opties of andere vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op! Een medewerker helpt je altijd graag verder.