Stuur je bericht of vraag naar:
06 28 77 77 40

 30 dagen bedenktijd

 Snelle levering

 Persoonlijke hulp

Kies een andere auto
Zoeken op kenteken
Handmatig zoeken

Ontdek de provincie Utrecht met de Heuvelrugroute!

tKvQzEWMSpy6NOIMqnK3ZPBa84e0i08lgmBk2RWn.jpeg


30-oktober-2020 | Mooie routes in eigen land | Site4Cars
 

Als we denken aan vakanties of mooie uitstapjes met de auto komen we al vrij snel uit in het buitenland. Niet geheel onlogisch, want er zijn prachtige landen in die je met de auto kunt ontdekken. In Nederland zelf is echter ook genoeg te beleven en ontdekken. Zeker nu er deze zomer waarschijnlijk meer mensen dan ooit in eigen land op vakantie zullen gaan hebben we bij Site4Cars voortaan de categorie mooie routes in eigen land op de blog. Deze week gaan we de provincie Utrecht ontdekken. Deze roadtrip voert ons over de Utrechtste Heuvelrug en het stuwwallenlandschap van het Gooi. Een mooie ontspannen roadtrip die je prima in een of twee dagen kunt doen!

Mooie route in eigen land

Het is heerlijk om met de auto of motor een mooi stukje te gaan rijden. Dat kan natuurlijk in het buitenland, maar ook zeker in ons eigen land. Je kunt het in een dag doen met wat tussenstops, je neemt er een aantal dagen de tijd voor of je gaat tussendoor lekker een stukje fietsen. Fietsendrager op de auto en dat is ook weer geregeld. Bij warm weer kun je bij ons ook terecht voor een zonnescherm of een koelbox voor onderweg!

Roadtrip in de provincie Utrecht

Deze route neemt je mee door de Utrechtste Heuvelrug en het Gooi. Het stuwwallenlandschap van het Gooi en de Heuvelrug zijn ontstaan in de voorlaatste ijstijd. Er zijn nog altijd grote zwerfstenen te vinden, waaruit je kunt opmaken dat er landijs op de Heuvelrug heeft gelegen. Onderweg kom je vele mooie voormalige dorpjes tegen die zijn uitgegroeid tot kleine of grotere steden. Dit geldt bijvoorbeeld voor Zeist, Doorn, Soest en Baarn. Geniet van deze mooie korte roadtrip waarmee je de provincie Utrecht ontdekt!

Onderweg naar Doorn

We starten deze route ten zuiden van Bunnik, onder de rook van Utrecht. We gaan als eerst op pad naar Doorn. Hier zitten veel studenten waardoor er altijd iets te doen is. Bovendien is Museum Huis Doorn te vinden. Dit is een voormalige oranjerie waar je tegenwoordig terecht kunt voor een hapje en een drankje. Ontdek het levendige Doorn en begin rustig aan deze roadtrip. 

Woudenberg

Vervolgens belanden we in Woudenberg, dat volgens velen precies in het midden van Nederland ligt. Dit maakt van Woudenberg de ideale uitvalslocatie voor tripjes door heel Nederland. Wij blijven vandaag echter in het dorp zelf. In het recreatiegebied Henschotermeer komen de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei samen, en dit staat dan ook heel goed bekend bij wandelaars en zonaanbidders. Daarnaast kun je in het centrum prima terecht voor een kopje koffie of een lekkere lunch. 

Soest

De volgende halte op deze route is Soest, bekend om de welvaart en het natuurschoon. Je kunt hier heerlijk fietsen en wandelen of lekker op het terras zitten in het centrum. Uiteraard kun je Paleis Soestdijk, Park Vliegbasis Soesterberg en het Nationaal Militair Museum. Genoeg te doen dus.

Hilversum

Hilversum is natuurlijk bekend van radio en TV. Hier worden vrijwel alle bekende Nederlandse producties opgenomen. Het mediapark is dan ook iets wat je niet kunt overslaan als je Hilversum bezoekt. Maar er is meer. De natuur eromheen is mooi en het centrum gezellig. Bovendien zijn er vaak concerten. 

Bilthoven

Onderweg naar de laatste stop komen we langs Bilthoven. Hoewel dit geen hele grote plaats is zijn er toch wel wat dingen te beleven. Zo vindt je in Bilthoven het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, beter bekend als het RIVM. Bovendien heeft ook Bilthoven een leuk centrum waar je even lekker tot rust kunt komen.

De laatste stop in Zeist

We eindigen deze roadtrip in Zeist, de slotstad waar de mooie natuur en het rijke verleden de toon zetten. In Zeist staan vele landhuizen en kastelen, waardoor er een bepaalde grandeur hangt. Slot Zeist is uiteraard een van de hoogtepunten, net als de natuur van de Utrechtse Heuvelrug eromheen die perfect is voor fietsen of wandelen. Genoeg te doen en te beleven, en een mooie afsluiter van deze roadtrip!