Stuur je bericht of vraag naar:
085 – 064 55 64

 30 dagen bedenktijd

 Snelle levering

 Persoonlijke hulp

Kies een andere auto
Zoeken op kenteken
Handmatig zoeken

Nieuwe remschijven ontvetten: waarom en hoe doe je dat?

lPge6wdER5x723ym8qHDGX3qbfrweoxWF57TWMKx.jpeg


27-oktober-2020 | Site4Cars weetjes | Site4Cars
 

Remschijven zijn een belangrijk onderdeel van de remwerking van vele auto’s, en deze moeten vrij regelmatig worden vervangen. Vette remmen en remschijven is iets wat je natuurlijk niet wil en daarom is het ontvetten van nieuwe remschijven een goed idee. Hieronder lees je hoe en waarom je dat doet!

Remschijven moeten regelmatig worden vervangen

Remschijven zijn aan slijtage onderhevig doordat er bij het remmen constant druk uitgeoefend wordt door de remblokken die tegen de remschijf aan gedrukt worden. De remschijf en remblokken werken op elkaar in. Dat wil zeggen dat als er groeven in de remschijf ontstaan door de wrijving dat de remblokken dezelfde groeven vertonen en dus op elkaar ingewerkt raken. Daarom is het sowieso verstandig om als je remschijven vervangt ook meteen de remblokken te vervangen. Nieuwe remschijven zijn glad en de ‘oude’ remblokken zijn ingesleten op de vervangen remschijven. Dat betekent dat de remblokken niet over het volle oppervlakte de remschijven raakt en dus heb je geen optimale remwerking die je zou hebben als zowel de remschijven als de remblokken vervangen worden.

Als je zowel de remschijven als de remblokken vervangt denk er dan ook aan om de slijtage indicatoren te vervangen. Deze geven aan een signaal als de remblokken versleten zijn. Niet alle auto's zijn overigens uitgerust met slijtage indicatoren.

Nieuwe remschijven ontvetten

Remschijven ontvetten kun je op vele momenten doen, met een goede remmenreiniger. Door dit te doen bij je nieuwe remschijven weet je zeker dat je voorlopig goed zit. Remmenreiniger is zeer krachtig in het reinigen en ontvetten van alle onderdelen van de remwerking. Het is speciaal ontwikkeld om vuil, vet, olie en remvloeistof te verwijderen van auto onderdelen. Het doel van remmenreiniger is ervoor zorgen dat de remmen schoon zijn. Dit betekent dat het vuil, vet, de olie en het remvloeistof verwijderd zijn. Deze kunnen namelijk de werking van de remmen beïnvloeden wat veiligheidsrisico’s met zich meebrengt. Wanneer je nieuwe remmen hiermee behandeld kun je voorlopig vooruit, maar uiteraard moet je regelmatig kijken of de werking nog in orde is.

Wanneer gebruik ik remmenreiniger?

Remmenreiniger dien je te gebruiken voor het schoonmaken van je remschijven. Let op, de remblokken kan je niet schoonmaken met remmenreiniger. Het is ook niet geschikt voor rubber en plastic, zorg er daarom voor dat de onderdelen van rubber of plastic altijd zijn afgedekt voordat je de remmenreiniger gebruikt. Gebruik remmenreiniger met mate, spray het op de remschijf en verwijder vervolgens met een doek of papier het vuil.