Met de auto naar Luxemburg, wat moet je allemaal weten?

6-oktober-2020 | Landeninfo | Bogijn Car Parts

Luxemburg, een klein staatje vlakbij huis. Het land is ingeklemd tussen Duitsland, België en Frankrijk. In Luxemburg merk je vooral de Duitse en Franse invloeden heel goed. Qua landschap is het een soort vervolg op de Ardennen in België. Er is genoeg te doen en te beleven. De kleine hoofdstad Luxemburg is het bezichtigen zeker waard, net als de vele vestigingen, vestingwerken en burchten. Qua natuur kom je zeker aan je trekken en het is leuk om de welvaart in het land te proeven. Dichtbij huis en toch een heel andere cultuur. Daarnaast staat het land bekend om zijn goedkope brandstof en kom je er wellicht doorheen op weg naar het zuiden. In deze blog lees je alles wat je moet weten als je met de auto naar Luxemburg gaat!

Verplicht mee in de auto

In vrijwel alle landen moet je een aantal zaken verplicht in de auto hebben en Luxemburg is hierop geen uitzondering. Hieronder hebben we deze zaken voor je op een rijtje gezet.

Gevarendriehoek

Het is in Luxemburg verplicht om een gevarendriehoek in de auto te hebben. Deze moet je bij pech onderweg of een ongeval worden gebruikt, ook als je de alarmlichten hebt ingeschakeld.

Veiligheidshesje

Ook veiligheidshesjes zijn verplicht, voor alle inzittenden van de auto. Bij een ongeluk of pech mag je enkel het voertuig verlaten als je een veiligheidshesje draagt. Leg deze hesjes altijd binnen handbereik. Als je langs de weg loopt ben je ook verplicht om een hesje te dragen. Voor veiligheidshesjes geldt in Europa de EN471 norm, wat inhoudt dat een hesje fluorescerend geel, rood of oranje moet zijn en daarnaast voorzien van reflecterende banen.

Verbanddoos

Ook een verbanddoos moet je in Luxemburg verplicht in je auto hebben, maar wel alleen als je auto een toegestane massa heeft van meer dan 3500 kg.

Brandblusser

Je bent verplicht om een brandblusser in de auto te hebben, maar ook dit alleen als je auto een maximaal toegestane massa heeft van meer dan 3500 kg.

Daarnaast raden we bij Bogijn Car Parts nog altijd reservelampen aan.

Reisdocumenten voor Luxemburg

Als je naar Luxemburg gaat, dien je altijd een geldig identiteitsbewijs of paspoort bij te hebben. Daarnaast zijn uiteraard je rijbewijs en kentekenbewijs verplicht wanneer je met de auto gaat. Ook raden wij aan om een Europees schadeformulier mee te nemen. Dit formulier is nodig op het moment dat je schade hebt gereden. Je hebt in Luxemburg geen visum nodig.

Tol in Luxemburg

Alle wegen in Luxemburg zijn voor privé auto’s vrij van tol. 

Milieuzones Luxemburg

Tot dusver zijn er in Luxemburg geen milieuzones waar je rekening mee hoeft te houden.

Maximum toegestane snelheden in Luxemburg

Over het algemeen wijken de verkeersregels in Luxemburg niet af van die in Nederland. Wel verschillen de maximaal toegestane snelheden. Daarom hebben we dit hieronder op een rijtje gezet.

Personenauto’s en motoren:

Binnen bebouwde kom: 50

Buiten bebouwde kom: 90

Autosnelwegen: 130

Personenauto’s en motoren met aanhanger of caravan:

Binnen bebouwde kom: 50

Buiten bebouwde kom: 75

Autosnelwegen: 90

Campers met toegestane maximummassa < 7500 kg 

Binnen bebouwde kom: 50

Buiten bebouwde kom: 75

Autosnelwegen: 90

Op de snelweg geldt bij een nat wegdek en neerslag dat je nog maximaal 110 kilometer per uur mag rijden.

Winterbanden en Sneeuwkettingen

Winterbanden zijn in Luxembrug verplicht bij winterse omstandigheden. Dit geldt overigens ook in Nederland. Onder winterese omstandigheden vallen ijzel, gladheid door sneeuw of andere gladheid. Winterbanden moeten in dat geval op alle vier de wielen worden gemonteerd.

Sneeuwkettingen zijn enkel toegestaan bij sneeuw en ijs op de wegen. 

Winteruitrusting

Je hebt in Luxemburg verder geen verplichte winteruitrusting. Wel ben je, zoals al eerder gezegd, verplicht om een gevarendriehoek en een veiligheidshesje in je auto te hebben. Wij raden daarnaast aan om je auto te voorzien  van voldoende antivries, koelvloeistof, ruitenwisservloeistof, en werkende ruitenwissers. Al deze producten zijn voordelig aan te schaffen bij Bogijn Car Parts

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je niks missen van Bogijn Car Parts? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! Kosteloos, altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en onze kortingsacties.

Laagste prijsgarantie

Vind je het onderdeel ergens anders goedkoper inclusief verzendkosten? Dan krijg je het verschil terug + nog eens 10% korting als bedankje!
Kijk hier hoe het werkt!

Ik begrijp het

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, maakt Bogijn.nl gebruik van cookies om de website te laten functioneren, betere inzichten te krijgen voor een nog beter gebruiksgemak, en voor de personalisatie van onze website en advertenties. Meer info