Stuur je bericht of vraag naar:
085 – 064 55 64

 30 dagen bedenktijd

 Snelle levering

 Persoonlijke hulp

Kies een andere auto
Zoeken op kenteken
Handmatig zoeken

Met de auto naar Luxemburg, wat moet je allemaal weten?

WoWLEflseqRZFAGPqXgB0zoEH1PaeXJSMBwdyzAI.jpeg


6-oktober-2020 | Landeninfo | Site4Cars
 

Luxemburg, een klein staatje vlakbij huis. Het land is ingeklemd tussen Duitsland, België en Frankrijk. In Luxemburg merk je vooral de Duitse en Franse invloeden heel goed. Qua landschap is het een soort vervolg op de Ardennen in België. Er is genoeg te doen en te beleven. De kleine hoofdstad Luxemburg is het bezichtigen zeker waard, net als de vele vestigingen, vestingwerken en burchten. Qua natuur kom je zeker aan je trekken en het is leuk om de welvaart in het land te proeven. Dichtbij huis en toch een heel andere cultuur. Daarnaast staat het land bekend om zijn goedkope brandstof en kom je er wellicht doorheen op weg naar het zuiden. In deze blog lees je alles wat je moet weten als je met de auto naar Luxemburg gaat!

Verplicht mee in de auto

In vrijwel alle landen moet je een aantal zaken verplicht in de auto hebben en Luxemburg is hierop geen uitzondering. Hieronder hebben we deze zaken voor je op een rijtje gezet.

Gevarendriehoek

Het is in Luxemburg verplicht om een gevarendriehoek in de auto te hebben. Deze moet je bij pech onderweg of een ongeval worden gebruikt, ook als je de alarmlichten hebt ingeschakeld.

Veiligheidshesje

Ook veiligheidshesjes zijn verplicht, voor alle inzittenden van de auto. Bij een ongeluk of pech mag je enkel het voertuig verlaten als je een veiligheidshesje draagt. Leg deze hesjes altijd binnen handbereik. Als je langs de weg loopt ben je ook verplicht om een hesje te dragen. Voor veiligheidshesjes geldt in Europa de EN471 norm, wat inhoudt dat een hesje fluorescerend geel, rood of oranje moet zijn en daarnaast voorzien van reflecterende banen.

Verbanddoos

Ook een verbanddoos moet je in Luxemburg verplicht in je auto hebben, maar wel alleen als je auto een toegestane massa heeft van meer dan 3500 kg.

Brandblusser

Je bent verplicht om een brandblusser in de auto te hebben, maar ook dit alleen als je auto een maximaal toegestane massa heeft van meer dan 3500 kg.

Daarnaast raden we bij Site4Cars nog altijd reservelampen aan.

Reisdocumenten voor Luxemburg

Als je naar Luxemburg gaat, dien je altijd een geldig identiteitsbewijs of paspoort bij te hebben. Daarnaast zijn uiteraard je rijbewijs en kentekenbewijs verplicht wanneer je met de auto gaat. Ook raden wij aan om een Europees schadeformulier mee te nemen. Dit formulier is nodig op het moment dat je schade hebt gereden. Je hebt in Luxemburg geen visum nodig.

Tol in Luxemburg

Alle wegen in Luxemburg zijn voor privé auto’s vrij van tol. 

Milieuzones Luxemburg

Tot dusver zijn er in Luxemburg geen milieuzones waar je rekening mee hoeft te houden.

Maximum toegestane snelheden in Luxemburg

Over het algemeen wijken de verkeersregels in Luxemburg niet af van die in Nederland. Wel verschillen de maximaal toegestane snelheden. Daarom hebben we dit hieronder op een rijtje gezet.

Personenauto’s en motoren:

Binnen bebouwde kom: 50

Buiten bebouwde kom: 90

Autosnelwegen: 130

Personenauto’s en motoren met aanhanger of caravan:

Binnen bebouwde kom: 50

Buiten bebouwde kom: 75

Autosnelwegen: 90

Campers met toegestane maximummassa < 7500 kg 

Binnen bebouwde kom: 50

Buiten bebouwde kom: 75

Autosnelwegen: 90

Op de snelweg geldt bij een nat wegdek en neerslag dat je nog maximaal 110 kilometer per uur mag rijden.

Winterbanden en Sneeuwkettingen

Winterbanden zijn in Luxembrug verplicht bij winterse omstandigheden. Dit geldt overigens ook in Nederland. Onder winterese omstandigheden vallen ijzel, gladheid door sneeuw of andere gladheid. Winterbanden moeten in dat geval op alle vier de wielen worden gemonteerd.

Sneeuwkettingen zijn enkel toegestaan bij sneeuw en ijs op de wegen. 

Winteruitrusting

Je hebt in Luxemburg verder geen verplichte winteruitrusting. Wel ben je, zoals al eerder gezegd, verplicht om een gevarendriehoek en een veiligheidshesje in je auto te hebben. Wij raden daarnaast aan om je auto te voorzien  van voldoende antivries, koelvloeistof, ruitenwisservloeistof, en werkende ruitenwissers. Al deze producten zijn voordelig aan te schaffen bij Site4Cars.