Stuur je bericht of vraag naar:
085 – 064 55 64

 30 dagen bedenktijd

 Snelle levering

 Persoonlijke hulp

Kies een andere auto
Zoeken op kenteken
Handmatig zoeken

Je auto repareren of een nieuwe kopen; wat is het slimst?

1jgqUtCrQz61yDpLGk5JEGMa4ccBzUARlblAlkA1.jpeg


14-september-2020 | Site4Cars weetjes | Site4Cars
 

Als je een auto hebt die al een behoorlijke tijd meegaat komt er een moment waarop je misschien gaat twijfelen wat het verstandigst is om te doen. Waarschijnlijk krijg je niet veel geld meer terug voor je auto, dus wat dat betreft is het interessant om ermee door te rijden totdat het echt niet meer gaat. Maar dit kan ook verkeerd uitpakken. Kom je op een punt dat je een reparatie nodig hebt wordt de vraag nog interessanter. In deze blog kijken we daarom naar de keuzes die je hebt en wat wanneer het verstandigst is. 

Waarom doorrijden met een oude auto slim is

Als je een oude auto hebt die waarschijnlijk weinig geld meer gaat opleveren is het natuurlijk op zich best slim om de auto helemaal op te rijden. Je vermindert de waarde er niet mee, en je stelt de aankoop van een nieuwe zo lang mogelijk uit. Als je de afschrijving meeneemt als kosten, is rijden met een oude auto dus een stuk goedkoper dan met een dure. Dit is ook het geval bij kleine reparaties, maar hier komen we later op terug.

Een ander voordeel van het rijden met een oude auto is meer psychologisch. Een klein deukje of krasje zal je namelijk minder interesseren. Laten maken vind je dan niet nodig en dat bespaard toch vaak geld. Je hoeft ook geen rekening te houden met de eventuele inruilwaarde. Heb je een oldtimer is het natuurlijk een heel ander verhaal, maar daar richten we ons nu even niet op.

Wat moet je doen bij een dure reparatie?

De keuze wordt natuurlijk vooral lastig wanneer je een oude auto hebt met als idee om deze helemaal op te rijden, en dan te maken krijgt met een dure reparatie. Dit kan ineens zijn, maar ook tijdens een keuring. Het risico op hoge kosten is hierbij uiteraard wel groter, omdat een oudere auto kwetsbaarder is. Stel dat je een vrij dure reparatie moet laten uitvoeren, van bijvoorbeeld 1000 euro. Dan lijkt het niet slim om dit nog te doen. Toch kan het zijn dat dit wel zo is. Als je een nieuwe of vrij nieuwe auto zou kopen is die meteen veel minder waard. Na een jaar is dit vaak al meer dan die 1000 euro. In dat geval zou je de reparatie alsnog als een investering kunnen zien. Als je zou kiezen voor een relatief goedkope andere auto is een reparatie van 1000 euro echter waarschijnlijk wel te duur.

Wanneer je geen reparatie meer moet laten uitvoeren

Bij een aantal situaties is het sowieso niet slim om nog een dure reparatie uit te laten voeren. Dit is bijvoorbeeld zo wanneer je een tweedehands auto hebt gekocht voor een paar duizend euro, je hier wat jaren in hebt gereden en je nu een reparatie van meer dan 1000 euro staat te wachten. Dat is het niet waard. Dan kun je beter wat meer geld betalen en opnieuw een tweedehands auto kopen waarmee je weer een tijdje vooruit kan. Ook wanneer de reparatie meer kost dan dat je auto nog waard is, kun je beter geen reparatie meer laten uitvoeren. 

Besparen op de kosten van een reparatie

Veel mensen kijken naar de kosten van een reparatie bij een garage. In dit bedrag zitten zowel de kosten voor onderdelen als voor de manuren. Onderdelen kun je voordelig kopen bij Site4Cars, waarmee je hier al veel geld op bespaard. Vervolgens kun je dan zelf kiezen of je het laat vervangen of dat je zelf auto onderdelen gaat vervangen. Als je dit niet wil kun je gebruikmaken van ons montagenetwerk. In dit netwerk zitten gekwalificeerde universele garagebedrijven die voor de klanten van Site4Cars allerlei onderdelen monteren. Als je een product toevoegt aan je winkelmandje, kun je daar kiezen om het te laten monteren en zie je direct de kosten hiervan. Wij hebben montagepartners in heel Nederland. Mocht er toch geen in de buurt zitten of heb je vragen over hoe dit precies werkt, neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder!