Ruitenreiniging - Ruitenwissermotor

Informatie wissermotor

De ruitenwissers zijn een erg belangrijk onderdeel van de auto. De ruitenwissers maken deel uit van het ruitenreinigingssysteem.  Ze zorgen er bijvoorbeeld voor dat de ruiten goed doorzichtig blijven tijdens regen of sneeuwval. De wissermotor zorgt voor de aandrijving van de ruitenwissers. De stroom hiervoor krijgt hij van de accu. Het regelmatig schoonmaken van de ruitenwissers is  erg belangrijk zodat de ruitenwissers zo efficiënt mogelijk kunnen blijven werken, hierdoor kan de levensduur van de wisserbladen ook verlengt worden.

Wissermotor kapot

Het kan zijn dat de wissermotor niet meer werkt. Dit kan bijvoorbeeld komen door schade aan de bedrading, een kapotte zekering, roestschade of gewoon een defect aan de wissermotor zelf.  Ook een bevroren ruit kan zorgen voor versnelde slijtage aan de wissermotor. Door een bevroren ruit kan de wissermotor zichzelf ''kapot'' draaien. Er zijn een aantal symptomen waaraan je een defecte ruitenwissermotor kunt herkennen:

  • Vreemde geluiden afkomstig van de ruitenwissers of de ruitenwissermotor

  • Er blijft een te grote hoeveelheid water op het glas zitten

  • Uitval of zwakke werking van de ruitenwissers

  • De wissers werken slechts op één snelheid

Als de wissermotor niet meer werkt kunnen de ruitenwissers hun werk niet meer doen. Dit kan bij sneeuw- en regenval tot zichtvermindering leiden, waardoor er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Als de wissermotor kapot is moet deze zo snel mogelijk vervangen worden. Het hebben van goede ruitenwissers is dan ook verplicht. De apk eis luidt: personenauto’s met een voorruit moeten zijn voorzien van een goed werkende ruitenwisserinstallatie die de bestuurder voldoende uitzicht geeft. Het vervangen van de ruitenwissermotor is een relatief eenvoudige klus, waarvoor u niet per sé naar de garage voor hoeft.

Een wissermotor kopen?

Wij van Bogijn hebben een breed assortiment aan wissermotoren van de grootste merken. Ga naar Bogijn.nl, bekijk ons assortiment en vindt de juiste wissermotor voor uw auto.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je niks missen van Bogijn Car Parts? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! Kosteloos, altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en onze kortingsacties.

Laagste prijsgarantie

Vind je het onderdeel ergens anders goedkoper inclusief verzendkosten? Dan krijg je het verschil terug + nog eens 10% korting als bedankje!
Kijk hier hoe het werkt!

Ik begrijp het

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, maakt Bogijn.nl gebruik van cookies om de website te laten functioneren, betere inzichten te krijgen voor een nog beter gebruiksgemak, en voor de personalisatie van onze website en advertenties. Meer info