Stuur je bericht of vraag naar:
085 – 064 55 64

 30 dagen bedenktijd

 Snelle levering

 Persoonlijke hulp

Kies een andere auto
Zoeken op kenteken
Handmatig zoeken

Hoe verwijder je een bougie die vastzit?

fYLeSKlYD7yrY8lOKDlkuRBldmRmqXmZVFUNgMP3.jpeg


14-juli-2020 |  Kennisbank | Site4Cars

Een bougie vervangen is iets wat je zelf zou kunnen doen, zoals we eerder al in een blog uitlegde. Vrij snel nadat je hiermee begint kom je dan natuurlijk op het punt van de oude bougie verwijderen. En dan kan het gebeuren dat wat je ook probeert, de bougie lijkt maar niet los te willen komen. Wat moet je nou doen als je bougie vastzit? Je leest het in deze blog!

Je bougie zit vast

Het is niet heel raar dat je bougie vastzit als je die probeert te verwijderen. Dit is dus niet direct reden voor paniek. Probeer echter wel te vermijden dat je op een te lompe manier probeert om de bougie alsnog los te krijgen, want dan kan je meer schade aan je auto veroorzaken. Bovendien kan je bougie dan afbreken. Tijd en geduld zijn vereist om dit probleem op te lossen. Volg de onderstaande stappen en waarschijnlijk kun je alsnog verder het vervangen van je bougie.

  1. Koop een kwalitatief hoogwaardige kruipolie, zoals de WD-40 Super Kruipolie. De standaard WD-40 is geen kruipolie, let hier goed op. 
  2. Spuit deze olie rondom de bougie. Zorg ervoor dat je eerst deze omgeving altijd vrij maakt van stof of andere viezigheid. Dit kan je eventueel wegblazen. Wacht nu op zijn minst een half uur voordat je verder gaat, maar langer is wellicht beter. Er zijn mensen die zelfs pas de volgende dag verdergaan.
  3. Verwacht niet dat je nu de bougie ineens los krijgt, hoewel het natuurlijk kan zijn dat je geluk hebt. Maar als dat niet het geval is raden we aan om de bougie een klein beetje proberen te draaien, ongeveer een kwartslag. Gebruik hiervoor een bougiesleutel. De bedoeling hiervan is om de draden genoeg te bewegen om te olie overal toe te laten. Als je het een beetje aan het draaien gekregen hebt moet je daarom nog meer olie toevoegen. Ga door totdat het niet meer lukt. Voeg dan weer nieuwe olie toe. 
  4. Nu moet je de bougie weer vastdraaien. Dit klinkt onlogisch, maar werkt het beste. Uiteraard niet te strak, dat is alleen maar extra werk. 
  5. Draai hem nu weer losser totdat het niet meer lukt, en voeg opnieuw nieuwe olie toe. Je herhaalt dit proces totdat je de bougie eindelijk kunt verwijderen. 
  6. Nu ben je in principe klaar, maar het is belangrijk om alle draden en het omliggende gebied zoveel mogelijk schoon te maken. Haal de olie zo goed als je kunt weg, je kunt hiervoor eventueel ook een föhn gebruiken.

Nu kun je verder met het vervangen van de bougie, en daarna weer rustig op weg!