Stuur je bericht of vraag naar:
085 – 064 55 64

 30 dagen bedenktijd

 Snelle levering

 Persoonlijke hulp

Kies een andere auto
Zoeken op kenteken
Handmatig zoeken

Hoe vervang ik de kofferbak veren van mijn auto?

C5fUpISr4T80DJFsjWNpsmX6N61m5S68xrpXtoAU.jpeg


6-mei-2020 | Kennisbank | Site4Cars
 

Wanneer je de kofferbak van jouw auto openmaakt zal de achterklep als het goed is automatisch omhoog blijven staan. Dit wordt mogelijk gemaakt door gasveren, of gasdrukveren. Als deze versleten zijn werkt dit niet meer goed en kan de achterklep niet meer (goed) omhoog blijven. Dan is het tijd om deze te vervangen. In deze blog lees je hoe je dat doet!

Wat zijn gasdrukveren?

Een gasdrukveer is een veer die in zijn normale stand uitgeschoven is. Dit komt omdat het gas dat in de cilinder zit naar buiten wil, en hierdoor het flexibele gedeelte naar buiten drukt. Dit gebeurd dus wanneer je jouw achterklap opent. Op dat moment kan het gas naar buiten en wordt de klep omhoog gedrukt. Een gasdrukveer komt voor in verschillende soorten en maten maar ook in verschillende kracht varianten, soms heb je meer kracht nodig om een achterklep omhoog te krijgen. Wanneer de auto wat ouder is en de achterklep wat stroef gaat is het ook verstandig om een drukveer aan te schaffen die wat meer drukkracht heeft.

Wat moet je doen als gasdrukveren versleten zijn?

Gasdrukveren zijn dus super handig bij het openhouden van jouw achterklep, en eigenlijk gewoon onmisbaar. Na een tijdje zullen de gasdrukveren echter langzaam hun kracht verliezen, door veelvuldig gebruik. Het kan zijn dat ze de klep helemaal niet meer open krijgen. In andere gevallen gaat de klep wel nog open, maar zakt hij daarna langzaam weer dicht. Dit is natuurlijk nogal onhandig. Vervang daarom je drukveer voor je achterklep zodra deze hier aan toe is. Bij Site4Cars vind je verschillende soorten drukveren voor je achterklep. Zoek simpelweg op je kenteken om de juiste voor jouw auto vind.

Zelf je gasdrukveren vervangen

Je kan prima zelf je gasdrukveren vervangen. Hieronder hebben we dat heel kort en eenvoudig uitgelegd. Mocht je het toch liever overlaten aan een professional, dan kan dat natuurlijk ook. Wil je het wel zelf doen, kan dit met onderstaande stappen.

  1. De eerste stap is simpelweg het verwijderen van de oude gasdrukveren, door ze los te draaien met een schroevendraaier of los te wippen door de beveiliging aan de kant te doen. Deze zijn makkelijk te bereiken, je ziet ze altijd zitten aan de zijkanten van de achterklep. 
  2. Vervolgens klik je de nieuwe eenvoudig vast, of wederom met schroeven. Nu zal je achterklep gewoon weer naar behoren werken!