Stuur je bericht of vraag naar:
085 – 064 55 64

 30 dagen bedenktijd

 Snelle levering

 Persoonlijke hulp

Kies een andere auto
Zoeken op kenteken
Handmatig zoeken

Hoe lang gaan remblokken mee?

ea7ZdClImx5sd3jrobwBCATgqTWRKll3JeduQvtM.jpeg


14-april-2020 | Site4Cars weetjes | Site4Cars
 

Remblokken zijn onderdeel van het remsysteem. Doordat er bij het remmen constant druk wordt uitgeoefend door de remblokken die tegen de remschijf aandrukken, zijn remblokken aan slijtage onderhevig. Elke keer slijt er een miniem laagje van de remblokken af waardoor ze steeds dunner worden. Wanneer een remblok een bepaalde dikte heeft bereikt, is het tijd deze te vervangen. Maar hoe lang gaan remblokken mee? Dat lees je in deze blog.

Hoe werken remblokken en waardoor slijten ze

De werking van het remsysteem en de remblokken is eigenlijk vrij simpel uit te leggen. Als je het rempedaal intrapt verplaats je, via de hoofdremcilinder, remvloeistof naar de zuigers die in de remtang zitten. Deze worden vervolgens naar buiten gedrukt. Hierdoor worden vervolgens de remblokken tegen de remschijf aangedrukt, waardoor je auto tot stilstand komt. De wrijving die ervoor zorgt dat de auto tot stilstand komt zorgt echter ook voor slijtage aan de remblokken, waardoor je na enige tijd toe bent aan vervanging van de remblokken.

Levensduur remblokken auto

De levensduur van de remblokken is van afhankelijk van meerdere zaken. Zo gaan remblokken langer mee wanneer je langere afstanden rijdt en niet vaak bovenop op de rem hoeft te zitten. Rijden in de stad belast de remmen en ook de remblokken juist veel meer. Ook wel of niet sportief rijden, gebruikmaken van de rem of meer laten uitrollen, het type brandstof en het gewicht van de auto spelen een rol. Over het algemeen geldt dat remblokken tussen de 30.000 en 50.000 kilometer meegaan, maar dat je ze regelmatig en zeker om de 15.000 kilometer moet controleren. Het kan natuurlijk zijn dat de remblokken eerder mankementen vertonen, hoe je dat herkent lees je hieronder. 

Versleten remblokken herkennen

De meeste auto’s zijn tegenwoordig uitgerust met slijtage indicatoren die aan de computer van je auto doorgeven dat de remblokken vervangen moeten worden. Je kunt het ook zelf op het oog controleren. Als je door je velg op je remblokken kunt kijken kun je zien of de voering dun is of niet. Als deze zo dun is dat je bijna op het metaal kijkt waar de voering van de remblok op zit, dan moeten ze vervangen worden. Hoor je je remmen een metaalachtig geluid maken bij het remmen dan is het mogelijk dat de remblokken totaal versleten. Hierdoor krijg je metaal op metaal waardoor de remwerking  dan weg of bijna weg is. Vervanging is noodzakelijk op zo’n kort mogelijke termijn. Lees hier hoe je de remblokken zelf kunt vervangen. Uiteraard ben je bij Site4Cars aan het juiste adres voor je nieuwe remblokken!