Stuur je bericht of vraag naar:
085 – 064 55 64

 30 dagen bedenktijd

 Snelle levering

 Persoonlijke hulp

Kies een andere auto
Zoeken op kenteken
Handmatig zoeken

Hoe bescherm ik mijn auto tegen hagelschade?

duDS8KpFIaFLWMCEBi7D387hh2TjDGpLslzVQNX5.jpeg


7-april-2020 | Site4Cars weetjes | Site4Cars
 

Hagelschade is niet iets waar je als autobezitter graag aan denkt, maar de natuur heeft helaas regelmatig zijn eigen wil. En een flinke hagelbui kan zorgen voor grote schade aan jouw auto, met name aan het plaatwerk. Vaak zitten de kleine deukjes verspreid over de hele auto en dus is het dure grap om dit te herstellen. Zeker wanneer de ruiten ook nog beschadigd zijn. Het liefst wil je dit natuurlijk voorkomen, en dat kan met een hagel beschermhoes. In deze blog lees je daar alles over.

Wat is hagelschade precies?

Wat is hagelschade nou eigenlijk precies? Je kunt een auto die in een flinke hagelbui heeft gestaan vergelijken met een auto die met steentjes is bekogeld. Hierbij loopt met name het plaatwerk schade op, met vele ondiepe deukjes. Soms is de lak hierbij ook beschadigd. Soms is uitdeuken van het plaatwerk voldoende om de schade te herstellen, in andere gevallen zal er ook moeten worden gespoten. Ook als het niet mogelijk is om onder het plaatwerk te komen, bijvoorbeeld aan de randen van het plaatwerk, kan er niet worden uitgedeukt.

Een auto welke in een hagelbui heeft gestaan kan het best gezien worden als eentje die met steentjes is bekogeld. Schade bestaat uit vele ondiepe deukjes in het plaatwerk waarbij, indien het om grote hagelstenen ging, ook de lak zelf is beschadigd. Bij het herstellen van de hagelschade zal er eerste ook een analyse moeten worden gemaakt. Er zijn namelijk ook plekken waar herstel door middel van het uitdeuken niet mogelijk zal zijn en er zal moeten worden opgevuld en overgespoten. Vooral bij de randen van het plaatwerk en andere delen waar het mogelijk is om aan de onderkant ervan te komen zullen dus helaas niet uitgedeukt kunnen worden.

Het herstel van hagelschade is vaak een duur grapje. Afhankelijk van je verzekering kan hagelschade wel vergoed worden, maar hierdoor lopen de kosten voor de verzekering wel op. Hoe dan ook is hagelschade dus iets wat je graag wil voorkomen.

Hagelschade voorkomen

De auto heeft natuurlijk veel te verduren, niet alleen tijdens het rijden maar ook wanneer hij stilstaat. Vuil, stof, zon, vorst en andere weersomstandigheden hebben een negatieve invloed op de staat en vooral op de uitstraling van jouw auto. Hagel is helemaal vervelend, omdat dit deuken kan achterlaten in de auto. Met een hagelbeschermhoes kun je jouw auto hiertegen beschermen. Deze hoezen hebben vaak een laag schuimrubbers waardoor ze optimaal beschermen tegen hagelstenen. Daarnaast is de autohoes UV-bestendig en voorzien van ventilatieopeningen. Ook roestvorming wordt met deze auto afdekhoes voorkomen. Met een hagelbeschermhoes bescherm je jouw auto dus zo goed mogelijk. Uiteraard ben je hiervoor bij Site4Cars aan het juiste adres!

Hagelbeschermhoezen bij Site4Cars

We hebben bij SIte4Cars twee soorten hagelbeschermhoezen. Allereerst van het merk Carpoint. Deze hoezen hebben vaak een laag schuimrubbers waardoor ze optimaal beschermen tegen hagelstenen. Daarnaast is de autohoes UV-bestendig en voorzien van ventilatieopeningen. Ook roestvorming wordt met deze auto afdekhoes voorkomen. Daarnaast hebben hagelbeschermhoezen van het merk HailSuit, hierover meer in de volgende alinea.

HailSuit hagelhoezen

De HailSuit is een zelf opblaasbare hagelbeschermhoes, die bescherm tegen hagel en storm. Zelfs grote hagelstenen zullen hierdoor geen schade meer veroorzaken. In 3 tot 7 minuten blaast de HailSuit zich op tot een beschermhoes van maximaal 25 cm, afhankelijk van maat hoes die je hebt. Dit doet het aan de hand van een automatische pomp. Je kunt de HailSuit gemakkelijk zelf bevestigen op jouw auto. Ideaal om schade te voorkomen dus!

Welke hagelbeschermhoes heb ik nodig?

Wanneer je een hagelbeschermhoes wil aanschaffen moet je natuurlijk wel weten welke voor jouw auto geschikt is. Je kunt bij ons dus kiezen voor een HailSuit hagelhoes of een hagelbeschermhoes van Carpoint. Dit zijn dezelfde hoezen behalve de maat. Van Carpoint hebben we de maten S, M, L, XL, en XXl. Van HailSuit zijn er 7 maten, van XS tot XXL en de extra sport luxe uitvoering. Welke jij nodig hebt hangt natuurlijk af van het type auto dat je hebt, en dan met name de afmetingen hiervan. De maten van de hoezen staan in de productbeschrijving. Kom je er niet uit welke je nodig hebt? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen graag!