Stuur je bericht of vraag naar:
06 28 77 77 40

 30 dagen bedenktijd

 Snelle levering

 Persoonlijke hulp

Kies een andere auto
Zoeken op kenteken
Handmatig zoeken

Heerlijk ontspannen roadtrip door het Bourgondische Brabant!

03yMZtw45H1Z2Bbda89M9J6b4a77K9BuR5UCvyAl.jpeg


8-juli-2020 | Mooie routes in eigen land | Site4Cars
 

Als we denken aan vakanties of mooie uitstapjes met de auto komen we al vrij snel uit in het buitenland. Niet geheel onlogisch, want er zijn prachtige landen die je met de auto kunt ontdekken. In Nederland zelf is echter ook genoeg te beleven en ontdekken. Zeker nu er deze zomer waarschijnlijk meer mensen dan ooit in eigen land op vakantie zullen gaan hebben we bij Site4Cars een nieuwe categorie op de blog; mooie routes in eigen land. Hier vind je elke week een nieuwe mooie route in Nederland die je met de auto kunt afleggen. Deze week hebben we een route langs een aantal gezellige Brabantse steden beschreven, waarbij de fijnproever niks tekort komt!

Mooie route in eigen land

Het is heerlijk om met de auto een mooi stukje te gaan rijden. Dat kan natuurlijk in het buitenland, maar ook zeker in ons eigen land. Je kunt de route in een dag doen met een aantal tussenstops, je kunt er een aantal dagen de tijd voor nemen of je gaat tussendoor lekker een stukje fietsen. Zet je Fietsendrager op de auto en pak de fiets op het moment dat jij daar zin in hebt. Bij warm weer kun je bij ons ook terecht voor een zonnescherm of een koelbox voor onderweg!

Route langs gezellige Brabantse steden vol culinaire hoogtepunten en gezelligheid

Deze week gaan we Noord-Brabant ontdekken. Brabant is een veelzijdige provincie, daarom focust deze route zich dan ook met name op een aantal gezellige steden en culinair genieten. Gezelligheid en de Bourgondische levensstijl zijn immers toch wel dingen waar Brabant om bekend staat. Dit is dan ook een mooie manier om Brabant te leren kennen. Deze route kun je in een dag prima afleggen, maar je kan ook kiezen voor een overnachting onderweg. Dan kun je het wat rustiger aan doen. We beginnen de route in de hoofdstad Den Bosch, en gaan via Eindhoven naar het eindpunt in Breda. Één ding is zeker; aan eten en drinken zal het je tijdens deze route niet ontbreken!

Den Bosch

We beginnen onze route in de Brabantse hoofdstad Den Bosch, of officieel 's-Hertogenbosch. Deze stad heeft een mooi middeleeuws centrum, waar de gemoedelijke en gezellige Brabantse sfeer heerst. Er zijn talloze terrasjes en restaurants, bijvoorbeeld in de Korte Putstraat. Verder heb je de Binnendieze, waar je een mooie rondvaart door de stad kan maken. Ook een bezoekje aan de Sint-Jan kan natuurlijk niet ontbreken wanneer je in Den Bosch bent. De terrassen en eettentjes laten we hier nog even links liggen, want we gaan als culinair begin voor een typisch Bossche lekkernij; de Bossche Bol. En een echte Bossche Bol kan je maar op één plek eten, bij bakkerij Jan de Groot. Een lekker begin van deze route!

Eindhoven

We rijden door naar Eindhoven, de grootste stad van Brabant als we kijken naar het aantal inwoners. De stad is groot en ruim opgezet en er is veel te doen, maar in deze route ga je rechtstreeks naar een bepaald onderdeel van de stad; Strijp-S. Dit is een wijk waar vroeger alleen Philips medewerkers mochten komen maar de laatste jaren is opgeknapt tot levendige hotspot van Eindhoven. Je vind hier heel veel kunst, design, evenementen en horecagelegenheden. De hele wijk ademt creativiteit en een hippe sfeer, heerlijk om even lekker in rond te lopen en wat te eten of drinken.

Koepelgevangenis

Op de weg van Eindhoven naar Breda gaan we eerst naar de Koepelgevangenis, de voormalige penitentiaire inrichting die is gesloten. Het terrein heeft een nieuwe functie gekregen, als plek waar Futuredome Events verschillende activiteiten ontwikkelt. Je kunt hier vergaderen, congressen bijwonen of je laten rondleiden. Maar het hoogtepunt is toch wel de Prison Escape, een hele bijzondere escape room. Dit is namelijk niet zomaar een escape room zoals er tegenwoordig veel zijn, het is een interactieve theaterproductie boordevol game-elementen met een duur van 3 uur. De ervaring wordt neergezet door een fantastische cast van 80 acteurs in de spraakmakende koepelgevangenis van Breda. Zodra je binnen de muren van het complex bent, dat vroeger diende als daadwerkelijke gevangenis, word je behandeld als een gevangene en kom je terecht in een wereld waar je échte leven even niet meer bestaat. Het is aan jou om te ontsnappen. Een heerlijk uitje op deze route.

Breda

We sluiten de route af in Breda, dat onterecht nog vrij vaak over het hoofd wordt gezien door toeristen. Het is echter een mooie en vooral heel gezellige stad, waar je lekker kunt ronddwalen, shoppen, eten, borrelen en tot in de late uurtjes kunt stappen. Een van de meest imposante gebouwen is de Grote Kerk, die aan de Grote Markt ligt. Hierdoor kun je dit gebouw bewonderen onder het genot van een hapje en een drankje. Ga daarna door voor een uitgebreid diner in een van de vele restaurants en sluit de dag naar eigen voorkeur af. Dit kan met een rustig borreltje op een terras of met een avondje stappen in een van de vele kroegen en discotheken. Voor ieder wat wils!