Stuur je bericht of vraag naar:
085 – 064 55 64

 30 dagen bedenktijd

 Snelle levering

 Persoonlijke hulp

Kies een andere auto
Zoeken op kenteken
Handmatig zoeken

Gronings goed route; geniet van het mooie Groningen

AnD2riVkc1Xn4dr9dLoVFzMAgPeJsF0ECi1sDPvp.jpeg


15-juli-2020 | Mooie routes in eigen land | Site4Cars
 

Als we denken aan vakanties of mooie uitstapjes met de auto komen we al vrij snel uit in het buitenland. Niet geheel onlogisch, want er zijn prachtige landen in die je met de auto kunt ontdekken. In Nederland zelf is echter ook genoeg te beleven en ontdekken. Zeker nu er deze zomer waarschijnlijk meer mensen dan ooit in eigen land op vakantie zullen gaan hebben we bij Site4Cars een nieuwe categorie op de blog; mooie routes in eigen land. Hier vindt je elke week een nieuwe mooie route in Nederland die je met de auto kunt afleggen. Deze week een route in het Hoge Noorden. Geniet van de rust en mooie landschappen in Groningen met de Gronings Goed Route!

Mooie route in eigen land

Het is heerlijk om met de auto een mooi stukje te gaan rijden. Dat kan natuurlijk in het buitenland, maar ook zeker in ons eigen land. Je kunt het in een dag doen met wat tussenstops, je neemt er een aantal dagen de tijd voor of je gaat tussendoor lekker een stukje fietsen. Fietsendrager op de auto en dat is ook weer geregeld. Bij warm weer kun je bij ons ook terecht voor een zonnescherm of een koelbox voor onderweg!

De Gronings Goed Route leidt je langs 11 mooie stops in Noordwest-Groningen

Groningen staat bekend om de ruimte en de rust, maar toch ook om de dijken, sluiten, maren en wierden. De Gronings Goed Route is nog een ouderwets bewegwijzerde autoroute die je door dit mooie landschap stuurt. De route is ongeveer 150 kilometer lang. Hij kent 11 stops, je kunt er natuurlijk zelf altijd meer of minder doen, en is daarom in principe in een dag te doen. Maar als je echt de tijd wil nemen, of echt alle 11 stops wil meepakken, is een overnachting (of 2) een goed idee. In dat geval hebben we een echte aanrader. In Eenrum staat namelijk het kleinste hotel ter wereld, dat men ironisch genoeg het Grand Hotel de Kromme Raake heeft genoemd. Dit hotelletje heeft slechts één kamer, dus je kunt maar beter zorgen dat je op tijd bent! De foto bij dit artikel is overigens niet de officiële route, dit is de weg die wij gevolgd hebben.

Mooie pittoreske dorpjes 

Je kunt natuurlijk de officiële route volgen vanaf het begin, maar je kan ook gewoon zelf ergens beginnen en vervolgens de route vanaf daar volgen. Wij begonnen in het dorpje Winsum. Dit dorpje heeft net als de andere dorpen die je passeert op de route, Garnwerd, Eenrum en Warffum bijvoorbeeld, een pittoreske dorpskern, de typische Groningse wierden en de mooiste monumentale boerderijen. Wij hebben er voor gekozen om niet alle stops te maken. We kiezen voor een overnachting en pakken er een aantal hoogtepunten uit. Van Winsum gaan we via een tussenstop in Leens naar Lauwersoog, waar het Nationaal Park Lauwersmeer op ons wacht. In Leens stoppen we bij Landgoed Verhildersum, waar je wordt meegenomen naar het Groningen van de 19e eeuw. Daarna gaan we dus verder naar Lauwersoog, voor ons toch wel hoogtepunt van deze trip.

Nationaal Park Lauwersmeer

Dit park ligt op de grens van Groningen en Friesland. Je kunt hier van alles doen en beleven. Er zijn door Staatsbosbeheer 11 wandelroutes uitgezet, van 1 tot 8 kilometer. Er is genoeg te zien onderweg, zeker als je houdt van natuur en dieren. Door het gebrek aan lichtvervuiling is deze plek ook heel geschikt om sterren te kijken, waardoor een nachtelijk bezoekje aan dit park ook zeker is aan te raden. Daarnaast kun je hier fietsen, een boottocht door het park doen of met een gids op pad om vogels te spotten. 

Door naar Pieterburen

Vanuit het park in Lauwersmeer gaan we op weg richting Pieterburen. Dit zegt je waarschijnlijk wel iets, want hier is natuurlijk de bekende zeehondencrèche. Deze is zeker het bezoeken waard. Vanuit hier kun je vervolgens door naar Eenrum, waar zoals al gezegd het kleinste hotel ter wereld ligt. Het Grand Hotel de Kromme Raake is een voormalig kruidenierswinkeltje dat is omgebouwd tot een hotel van slechts één kamer, gebouwd in art deco-stijl. Je slaapt in een ouderwetse bedstee, maar dan wel een kingsize variant, en kijkt ondertussen tv via een ouderwetse beeldbuis televisie. Dit past uitstekend in deze Oer-Hollandse roadtrip door het Hoge Noorden! Wij sluiten onze roadtrip hiermee af, maar je kan natuurlijk nog door of je kunt ervoor kiezen om de gehele officiële route te doen.