Carrosserie - Buitenspiegel

Informatie buitenspiegels

Op jouw auto zitten normaliter drie spiegels. Dit zijn twee buitenspiegels en een binnenspiegel. De Nederlandse wet staat het toe om de binnenspiegel te laten vervallen, indien je een linker en rechter buitenspiegel hebt. Dit kan van pas komen bij een bedrijfsauto, waar het zicht naar achteren beperkt is door belading.

Het kan voorkomen dat de buitenspiegels of zijspiegels beschadigd raken. Een ander voertuig kan één van de spiegels raken of ze kunnen worden vernield door bijvoorbeeld vandalisme etc. 

Buitenspiegels zijn niet alleen belangrijk voor je eigen veiligheid, maar ook voor die van andere weggebruikers. De spiegels zorgen ervoor dat je goed kunt zien wat er allemaal om je heen gebeurt. 

Indien de zijspiegel van je auto kapot is, moet je deze uiteraard zo snel mogelijk vervangen. Zonder buitenspiegel op weg gaan is natuurlijk onverantwoord en te onveilig. Het is daarom van groot belang dat je de spiegel spoedig vervangt. 

Soorten buitenspiegels

Er bestaan verschillende soorten buitenspiegels. In het verleden hadden autospiegels als enige functie het inklappen, maar steeds vaker worden technische snufjes toegevoegd. 

Veel buitenspiegels zijn tegenwoordig voorzien van verwarming, een temperatuursensor, knipperlicht of zelfs dode hoek detectie. 

Buitenspiegels vervangen

De buitenspiegel auto vervangen kun je simpel zelf uitvoeren. Daarnaast zal het zelf vervangen veel kosten en tijd besparen. Hoe je de buitenspiegel moet vervangen verschilt per merk en type auto. Over het algemeen werkt een buitenspiegel vervangen als volgt: 

  1. Allereerst zul je de portierbekleding moeten verwijderen. Bij sommige auto's is dit alleen een stukje bij de spiegel. Het kan ook voorkomen dat je bij jouw auto de gehele bekleding dient te verwijderen. 
  2. Heb je de bekleding verwijderd? Dan kun je de schroefjes van de spiegel los halen. 
  3. Nu de schroefjes los zijn, kun je de spiegel er voorzichtig uithalen. Heeft jouw auto een elektrische buitenspiegel? Dan moet je bij het vervangen rekening houden met de kabels en de aansluiting van deze kabels.
  4. De nieuwe spiegel monteren werkt in de omgekeerde richting als het demonteren. 

Nieuwe buitenspiegels kopen?

Wij van Bogijn hebben een breed assortiment aan buitenspiegels van de grootste merken. Bekijk ons assortiment hieronder en vindt de juiste buitenspiegels voor jouw auto.

 

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je niks missen van Bogijn Car Parts? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! Kosteloos, altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en onze kortingsacties.

Laagste prijsgarantie

Vind je het onderdeel ergens anders goedkoper inclusief verzendkosten? Dan krijg je het verschil terug + nog eens 10% korting als bedankje!
Kijk hier hoe het werkt!

Ik begrijp het

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, maakt Bogijn.nl gebruik van cookies om de website te laten functioneren, betere inzichten te krijgen voor een nog beter gebruiksgemak, en voor de personalisatie van onze website en advertenties. Meer info