Stuur je bericht of vraag naar:
085 – 064 55 64

 30 dagen bedenktijd

 Snelle levering

 Persoonlijke hulp

Kies een andere auto
Zoeken op kenteken
Handmatig zoeken

Armsteun monteren? Met deze 5 tips heb je het zo gedaan!

HqS02c09NSHkX6bzRmzILo6OiYp1ODvX4zH08rx0.jpeg


16-juni-2020 | Kennisbank | Site4Cars
 

In luxere auto's zit er vaak standaard een (midden) armsteun. Zoals de naam eigenlijk al doet vermoeden zit deze in het midden van de auto, tussen de stoelen van de bestuurder en de medepassagier in. Dit geeft extra comfort tijdens het rijden, zeker wanneer je langer onderweg bent. Bovendien zit er vaak extra opbergruimte in en kan het de auto een wat mooiere uitstraling geven. Veel voordelen dus. Mocht jouw auto niet standaard over een armsteun beschikken maar wil je er wel graag een, dan is dat ook zeker mogelijk. In deze blog lees je hoe je zelf een armsteun kunt monteren!

Armsteunen

Wanneer je een langere reis moet maken is het natuurlijk prettig als je zo af en toe je arm kan laten steunen op een armsteun. Hierdoor wordt het sturen wat lichter en kun je jouw arm wat rust geven. Overigens is het ook voor korte ritjes natuurlijk heel praktisch. De meeste middenarmsteunen beschikken ook over een klep die je omhoog kunt doen, waardoor er een kleine opbergruimte tevoorschijn komt. Deze spullen zijn zo tijdens het rijden altijd binnen handbereik. Heb je op bepaalde momenten even geen zin in de armsteun? Dan klap je hem gewoon met een simpele handeling helemaal omhoog. Dit kan ook bij armsteunen die je monteert in een auto die er niet standaard een heeft. Armsteunen die je later toevoegt aan een auto worden door de fabrikant hiervan altijd precies gemaakt zodat hij past in de middenconsole van jouw auto. Dus ook al is het geen origineel onderdeel, deze past altijd perfect!

Welke armsteunen kun je het beste kopen?

Heb jij een auto waar standaard geen armsteun in bevestigd is? Dan heb je nu de mogelijkheid om deze op een relatief eenvoudige manier te kopen en zelf te monteren. De armsteunen van het merk Armster zijn zo ontworpen dat je deze zelf kunt monteren. Door het ergonomische ontwerp van de armsteun voeg je per direct extra comfort toe aan je auto. Waar laat je je rechterarm tijdens het rijden? Dat is geen zorg meer, maar een automatisme door het inbouwen van de Armster armsteun. De Rati armsteunen worden ook als eerste montage gemonteerd door diverse auto fabrikanten zoals Ford, Peugeot, Dacia, Citroen en Opel en voldoet daarmee aan de hoogste eisen.

Alle Armster armsteunen zijn specifiek ontworpen voor iedere auto afzonderlijk. Middels de toepassingslijst die te vinden is bij de informatie van de armsteunen kun je gemakkelijk vinden welke Armster armsteunen in jouw auto gemonteerd kunnen worden. Per auto kunnen er mogelijk meerdere modellen gemonteerd worden. Dit vind je terug in de toepassingslijst. Zodra de armsteun aangegeven wordt op jouw auto dan komen de bevestigingspunten overeen met de bevestigingspunten in jouw auto. De montage is redelijk eenvoudig en de meeste armsteunen zijn binnen 15 minuten te monteren. Voor vragen kun je natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen!

Armsteunen monteren; 5 tips

Hoe monteer je een Armster armsteun dan precies? Dat is heel simpel. Hieronder geven we 5 tips waarmee jij het gemakkelijk zelf kan, vaak al binnen 5 minuten.

  1. Het benodigde bevestigingsmateriaal is altijd meegeleverd, hierover hoef je dus geen zorgen te maken. Hetzelfde geldt voor een montagevoet en een specifieke handleiding. Je hoeft dus geen extra materiaal in huis te hebben of halen!
  2. Een aantal modellen bevat een extra verlengkabel of een extra metalen bracket voor de bevestiging van de montagevoet. Dit staat dan altijd aangegeven in de productomschrijving.
  3. De pasvorm van de montagevoet is specifiek voor elk merk en type auto. Haal dus altijd de juiste armsteun voor jouw auto in huis. De montage van de armsteun en montagevoet is voor alle auto’s gelijk. 
  4. De armsteun wordt bevestigd op de montagevoet en de montagevoet wordt bevestigd op de middenconsole van de auto. Om de montagevoet op de middenconsole te kunnen bevestigen dienen er 4 gaatjes van 3 mm te worden geboord.
  5. Bekijk de onderstaande video's voor voorbeelden van het monteren!