Stuur je bericht of vraag naar:
085 – 064 55 64

 30 dagen bedenktijd

 Snelle levering

 Persoonlijke hulp

Kies een andere auto
Zoeken op kenteken
Handmatig zoeken

Alles wat jij moet weten over wieldoppen

qBEU430IEG4bm1ATovpXb2BwFbNf959T8of6qjPQ.jpeg


24-maart-2020 | Site4Cars weetjes | Site4Cars
 

Wieldoppen, iedereen kent ze natuurlijk wel. Maar wat is nou precies het nut van wieldoppen, welke heb je nodig, waarom heb je wieldoppen nodig en waar kun je ze kopen? Allemaal belangrijke vragen omtrent wieldoppen. In deze blog lees jij alles wat je over wieldoppen moet weten. Lees dus snel verder!

Waarom wieldoppen?

Waarom heb je nu eigenlijk wieldoppen nodig? Wieldoppen hebben een aantal voordelen. Ten eerste zorgen wieldoppen ervoor dat de velg beschermd wordt tegen vuil van buiten. De wieldop zal het meeste vuil oppakken, waardoor de velg schoner blijft en hierdoor minder snel zal slijten. Ook beschermen ze de remmen tegen vuil, wat ervoor zorgt dat ze langer meegaan. Ten tweede hebben wieldoppen een positief effect op de uitstraling van de auto. Wieldoppen zijn er ook zeker voor de sier en maken de auto net wat stoerder, chiquer of juist sportiever. Er zijn natuurlijk veel verschillende soorten wieldoppen waardoor er veel keuze is wat betreft de styling van je auto. 

Een voordeel van wieldoppen ten opzichte van lichtmetalen velgen is dat ze een stuk goedkoper zijn. Ook zijn ze veel makkelijker schoon te maken dan velgen. Wieldoppen kun je bovendien makkelijk monteren op de velg, dit is een eenvoudig klusje die iedereen uit kan voeren. Hierover verderop in deze blog meer!

Welke wieldoppen heb ik nodig?

Welke wieldoppen je nodig hebt is eigenlijk heel eenvoudig te bepalen. Je moet simpelweg altijd dezelfde maat wieldoppen bestellen als de maat van je banden, dus let hier goed op. Je kan dit achterhalen door naar de zijkant van de band te kijken. Hier vind je een code, bijvoorbeeld 205/55-15. Dan is de breedte van de band 205, de wang is 55% en 15 staat voor 15 inch. In dat geval zou je 15 inch wieldoppen nodig hebben. Als je er niet uitkomt of twijfelt welke je nodig hebt mag je natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen!

Waar wieldoppen kopen?

Waar wieldoppen kopen? Bij Site4Cars natuurlijk! Bij Site4Cars vind je veel verschillende soorten wieldoppen van onder andere het merk Carpoint. We hebben wieldoppen voor alle maten velgen. Van 12 inch wieldoppen tot en met 17 inch wieldoppen. Je hebt deze bij ons al binnen een werkdag in huis. 

Wat kosten wieldoppen?

Wieldoppen kosten over het algemeen niet heel veel. Het is afhankelijk van het merk, de maat en nog wat andere factoren. Over het algemeen kosten wieldoppen bij Site4Cars tussen de 18 en 50 euro. Bekijk ons assortiment, bepaal de juiste maat en zie direct hoeveel jouw wieldoppen kosten!

Hoe wieldoppen plaatsen?

Wieldoppen plaatsen is absoluut niet moeilijk, ook niet wanneer je niet heel veel affiniteit hebt met de techniek van een auto. Je moet wel goed opletten dat je de uitsparing voor het ventiel op de juiste plek hebt zitten. Daarna klik je de wieldop op de velg. Als de wieldop te los zit en het nog steeds kan bewegen moet je de ring van de wieldoppen verstellen, naar de tweede stand. Als je de wieldop nu opnieuw op de velg drukt zul je zien dat de wieldop nu wel stevig vastzit. In het filmpje hieronder wordt alles goed uitgelegd!