Stuur je bericht of vraag naar:
06 28 77 77 40

 30 dagen bedenktijd

 Snelle levering

 Persoonlijke hulp

Kies een andere auto
Zoeken op kenteken
Handmatig zoeken

Accu auto; welke auto accu heb ik nodig?

B7Lv7wSM9H33R1zBEfk4ltuuDd7qhInL3Zp5Ih4H.jpeg


28-mei-2020 | Site4Cars weetjes | Site4Cars
 

Zonder accu in je auto ben je nergens, dit is namelijk letterlijk de batterij van de auto. Uiteraard is de accu nodig om de auto te kunnen starten, maar hij kan ook bijdragen aan het leveren van stroom aan andere elektrische componenten als de dynamo hier hulp bij nodig heeft. Je moet een accu regelmatig vervangen, maar welke auto accu moet je dan kopen? Daar gaan we in deze blog naar kijken! 

Accu auto

Wat is een accu precies en wat doet deze in de auto? We hebben al vaker blogs over de accu geschreven, maar we zullen het hier nog even kort uitleggen. Voor een uitgebreide uitleg kun je bijvoorbeeld deze blog lezen. Een accu is een elektrische bron waaruit je op elk moment energie kan opnemen. Deze energie wordt verkregen door middel van chemische reacties. Auto accu's zijn een van de bekendste vormen hiervan. De belangrijkste functie van de accu is het starten van de auto. Daarnaast helpt de accu de dynamo als deze niet genoeg stroom kan leveren voor verschillende elektronische apparatuur in de auto en reguleert het de stroom afkomstig van de dynamo. 

Welke auto accu heb je nodig?

De levensduur van een accu is korter dan die van de auto zelf en dus moet je zo nu en dan je accu vervangen. Gemiddeld gaat een auto accu 4 tot 6 jaar mee, maar het kan ook wat langer of korter zijn. Dit staat niet vooraf vast en heeft ook niet perse iets te maken met de prijs van de accu. De accu krijgt met de loop der tijd steeds minder capaciteit, en als dit onder de 80% van de oorspronkelijke capaciteit komt ben je toe aan een nieuwe accu. Hoe weet je dat welke accu je nodig hebt? Je moet op een aantal dingen letten als je een nieuwe accu gaat kopen. Denk aan de afmetingen, de reservecapaciteit, de pooluitvoering en de koudstart waarde. Bij Site4Cars is het makkelijk te achterhalen welke accu je nodig hebt. Voer simpelweg je kenteken in, of zoek op jouw model en type auto, en de juiste opties komen voor jou naar voren!

Auto accu kopen bij Site4Cars

Uiteraard ben je bij Site4Cars aan het juiste adres voor jouw nieuwe en goedkope auto accu! Wij leveren accu's van verschillende merken, in veel verschillende uitvoeringen. Daarom zit er voor jou altijd een goede optie bij! Het vervangen van een auto accu is relatief eenvoudig en kan je dus zelf doen. Tip: op YouTube bijvoorbeeld vind je vele instructievideo’s die exact weergeven welke stappen je moet doorlopen. Wil je dit niet of heb je geen tijd? Dan kan je gebruikmaken van de diensten van onze montagepartners. Dit zijn professionele autobedrijven die verspreid zitten door het hele land, dus er is ook een bij jou in de buurt.