Stuur je bericht of vraag naar:
06 28 77 77 40

 30 dagen bedenktijd

 Snelle levering

 Persoonlijke hulp

Kies een andere auto
Zoeken op kenteken
Handmatig zoeken

10 tips om je auto met de hand schoon te maken

K5N8TP7ylQ2CyAMPj6v1BcchSE6y74F0U8W4NieT.jpeg


31-augustus-2020 | Site4Cars weetjes | Site4Cars
 

Je auto schoon en glanzend houden is natuurlijk vrij belangrijk als je geeft om de uitsraling van jouw auto. De makkelijkste manier is hem regelmatig door de wasstraat te halen. De beste manier is echter om hem gewoon met je hand te wassen. Op deze manier voorkom je krassen op de auto en krijg je de auto het beste schoon. Mits je het op de goede manier doet natuurlijk. Hieronder delen we de belangrijkste tips voor het wassen van jouw auto met de hand, zodat jij dit voortaan perfect kunt doen!

Tip 1; de benodigdheden

Je hebt natuurlijk wel een aantal dingen nodig om je auto te kunnen wassen. Allereerst heb je idealiter twee emmers nodig, we komen hier later nog even op terug. Daarnaast raden we aan om een goede autoshampoo te gebruiken. Verder zijn de volgende dingen nog handig, hoewel je ze niet perse allemaal hoeft te hebben; een washandschoen, een spons of zachte doek, een goede zachte borstel en een goede velgenreiniger. Als je de ruiten ook goed aan wil pakken is een ruitenreiniger ook heel handig. 

Tip 2; poets je auto in de schaduw

Behalve dat het voor jezelf niet zo aangenaam is om de auto in de zon te poetsen zorgt dit er ook voor dat de auto te snel opdroogt. Hierdoor kun je lelijke vlekken krijgen. Bij zonnig weer kun je de auto dus het beste wassen in de schaduw.

Tip 3; spuit de auto goed af

De eerste echte stap bij het schoonmaken is het afspoelen van de auto. Het liefst gebruik je hiervoor een hogedrukspuit. Eventueel kan het ook met een tuinslang. Spuit je auto grondig schoon zodat er geen zand en ander vuil meer op zit. Doe dit van boven naar beneden.

Tip 4; Gebruik de juiste shampoo

Je kunt je auto wassen met allesreiniger of zelfs afwasmiddel, maar dit is helemaal niet goed voor de lak van je auto. Gebruik daarom een geschikte autoshampoo, die je uiteraard bij Site4Cars kunt vinden. Gebruik deze volgens de gebruiksaanwijzing en er kan weinig misgaan.

Tip 5; kies een goede spons

Ook dit is heel belangrijk, met name om krassen te voorkomen. De welbekende gele spons is daarom ook niet ideaal, omdat deze heel makkelijk vuil of steentjes vast houden die voor krassen kunnen zorgen. Gebruik het liefst een microvezelspons, daarin blijft geen vuil zitten.

Tip 6; gebruik twee emmers water

We zeiden het al even, maar het beste is om je auto te wassen met twee emmers water. De eerste gebruik je voor de autoshampoo, de tweede alleen voor warm water. Hierin kun je dan regelmatig je spons of doek uitspoelen, waardoor de kans op krassen nog kleiner wordt.

Tip 7; ga van boven naar beneden

Dit geldt niet alleen voor het afspuiten, je moet de hele tijd van boven naar beneden werk. Begin dus met het dak en ga zo via de andere delen naar de wielkasten. Zo blijft alles wat je hebt gehad schoon. 

Tip 8; vergeet de velgen niet

Je eindigt het schoonmaken met de velgen, het liefst met een goede velgenreiniger. Samen met een goede borstel is dit ideaal om de velgen helemaal schoon te krijgen. 

Tip 9; droog je auto goed

Heb je auto helemaal schoongemaakt? Dan is het tijd om te drogen. Doe je dit niet kunnen er allemaal kleine witte plekjes achterblijven, van de kalk in kraanwater. Het beste doe je dit met een zeem.

Tip 10; maak het af met een goede wax

We zijn nog niet helemaal klaar, hoewel we begrijpen dat je er wel klaar mee kunt zijn. Maar om het echt goed af te maken gebruik je nog een goede wax. Dit heb je zo gedaan, en het resultaat mag er zijn!