Draagarmen & toebehoren

Een draagarm is een belangrijk onderdeel van de wielophanging, die ervoor zorgt dat de wielen verbonden worden aan de ophanging of het carrosserie van de auto. Het toebehoren van een draagarm bestaat daarnaast uit fuseekogels, stabilisatorstangen en draagarmrubbers en lagers. Site4Cars biedt draagarmen en toebehoren aan van de merken Delphi, Febi Bilstein, TRW, Lemförder, NK, S4C Best Deal, Topran, NPS en Blue Print.

Merken Draagarmen

Draagarmen en toebehoren online kopen doe je bij Site4Cars

Een draagarm is onderdeel van de wielophanging van de auto. Zoals het woord al aangeeft, heeft het simpelweg te maken met het ophangen van het wiel aan de ophanging of carrosserie van de auto. Draagarmen zorgen ervoor dat de kracht die vrijkomt tijdens het optrekken en remmen zo min mogelijk invloed heeft of de stand van de banden. Op deze manier zorgen draagarmen dus voor goed en duurzaam rijgedrag van de auto, anders zouden de krachten te grote invloed hebben op de wielen. Een draagarm wordt gemaakt van staal of aluminium en is een driehoekige arm. Fuseekogels, stabilisatorstangen en draagarmrubbers en lagers zijn ook onderdelen van de wielophanging en sterk gerelateerd aan draagarmen. Al deze onderdelen koop je natuurlijk bij Site4Cars!

Wanneer vervang je je draagarm of toebehoren?

Een draagarm zelf is zeer massief en zal niet zo heel snel kapot gaan, en hoef je daarom dus ook niet snel te vervangen. Het komt veel vaker voor dat de kogel of rubbers van de draagarm versleten zijn, doordat hier flinke kracht op staat. De indicaties dat er iets mis is met de draagarm of het toebehoren zijn vaak vrij duidelijk. Het kan voorkomen dat de auto afwijkt van een rechte lijn, dit merk je vooral goed als je op een rechte weg rijdt. Daarnaast kan je gebonk of getik horen als je op een hobbelige weg rijdt. Tot slot kan je stuur een lichte speling hebben. Je hebt zelf overigens veel invloed op de staat van je draagarm. Hoe rustiger je rijdt, met name bij drempels, kuilen en hobbels, hoe langer ze mee zullen gaan.

Draagarm en toebehoren vervangen?

Je kan in principe zelf je draagarm vervangen, mits je natuurlijk beschikt over de juiste kennis en materialen. Je kan het natuurlijk ook door een monteur laten doen. Site4Cars heeft een montagenetwerk met daarin gekwalificeerde universele garagebedrijven die voor de klanten van Site4Cars de remschoenen monteren. Mocht je geen montagepartner bij jou in de buurt kunnen vinden neem dan even contact met ons op via de contactpagina.

Welke onderdelen heb ik nodig?

Op basis van je kenteken of het chassisnummer kan je eenvoudig achterhalen welke draagarmen (en toebehoren) er op jouw auto zitten. Het kenteken geeft vaak meerdere opties, terwijl het chassisnummer vrijwel altijd de juiste draagarmen aangeeft. De verkoper kan vaak makkelijk achterhalen welke draagarmen je nodig hebt, hiervoor kun je natuurlijk ook altijd even contact opnemen.

Voordelen van draagarmen bestellen bij Site4Cars

Bij Site4Cars ben je op het juiste adres om draagarmen gemakkelijk en snel online te bestellen! Je krijgt bij ons automatisch de volgende voordelen.

✅ Snelle levering, Site4Cars levert binnen 1-2 werkdagen.
✅ A-merken zoals DelphiFebi Bilstein, TRW, Lemförder, NK, S4C Best Deal, Topran, NPS en Blue Print, deze merken zijn van topkwaliteit.
✅ 30 dagen bedenktijd, zodat je alle tijd hebt om het product retour te sturen.
✅ Persoonlijke hulp, via een live chat of via de telefoon van 8:00 – 17:30.

WhatsApp
support
Stuur je bericht of vraag naar:
06 28 77 77 40