Waterpomp voor auto's

Warmt de motor van je auto te veel op en ligt er een plasje koelvloeistof onder je voertuig? Dan moet de waterpomp vervangen worden. Gelukkig kun je snel en voordelig een nieuwe waterpomp bestellen.

Zoek onderdelen voor jouw auto
Zoek op kenteken
Handmatig zoeken

Wat doet een auto waterpomp?

De waterpomp is een belangrijk onderdeel in de koeling van de auto. Hoewel de naam ‘waterpomp’ suggereert dat deze water pompt is dit niet het geval. De auto waterpomp werkt niet met water maar met koelvloeistof. De waterpomp wordt aangedreven door de distributieriem of de multiriem zorgt ervoor dat de koelvloeistof uit de motor en in de radiateur wordt gepompt. Dit is nodig omdat de motor sterk opwarmt door verbranding. Als dan de motor door de rijwind is afgekoeld is de verkoelende vloeistof niet meer nodig en zorgt de waterpomp ervoor dat de koelvloeistof weer terug de motor in wordt gepompt. Op deze manier blijft de temperatuur in het motorblok altijd rond de 90°C.

Een waterpomp bestellen: voorkom schade en vervang de waterpomp op tijd

Zoals alle auto onderdelen kan ook de waterpomp op een gegeven moment kuren gaan vertonen. Na verloop van tijd kan de auto waterpomp, door slijtage of ouderdom, gaan lekken. Dan pompt de waterpomp minder of helemaal geen koelvloeistof meer rond en wordt de radiateur niet voldoende gekoeld. Te laat de auto waterpomp vervangen kan schade aan de motor brengen en daarom is het belangrijk om bijtijds een nieuwe waterpomp voor je auto te kopen. Een kapotte waterpomp heeft vaak een leggaatje waar koelvloeistof uit vloeit. Daarnaast weet je dat het nodig is om de waterpomp te vervangen wanneer er druppels en leksporen rond de behuizing te zien zijn of wanneer er roest of corrosie op de behuizing zit.

Een waterpomp voor je auto kopen; zoek eenvoudig op kenteken

Wanneer je merkt dat de waterpomp vervangen moet worden, kun je bij Site4cars eenvoudig de juiste waterpomp bestellen. Door het kenteken van je voertuig in te voeren of te zoeken via merk, model en type selecteert de database welke waterpomp auto combinatie geschikt is. Een nieuwe waterpomp bestellen hoeft niet duur te zijn, er is ook een goedkope waterpomp voor jouw auto. Bij Site4cars kun je voordelig een waterpomp bestellen van A-merken zoals Febi, Valeo, SKF en Gates. Deze merken leveren waterpompen van hoge kwaliteit, wat betekent dat de waterpomp ook langer mee gaat. Een veel te goedkope waterpomp is vaak van slechtere kwaliteit en daardoor kan de waterpomp vervangen een jaarlijkse traditie worden waar je niet op zit te wachten.

Heb je vragen over waterpompen of kun je de geschikte goedkope autopomp niet vinden? Laat het ons weten door contact met ons op te nemen. Site4cars helpt je graag op weg.

WhatsApp
support
Stuur je bericht of vraag naar:
06 28 77 77 40