Turbo's

Een turbo heeft in de volksmond verschillende benamingen zoals een turbolader of een turbocharger. De turbo is in feite een pomp die de druk van de lucht voor een verbrandingsmotor verhoogt. Het doel van de turbo is het vermogen van diesel of benzinemotoren te verhogen waardoor de trekkracht van de auto wordt verhoogd.

Zoek onderdelen voor jouw auto
Zoek op kenteken
Handmatig zoeken

De werking van een turbo

De turbo wordt aangedreven door uitlaatgassen, deze uitlaatgassen drijven het turbinewiel aan. Het turbinewiel is verbonden met het compressorwiel en deze zorgt voor aanvoer van verse lucht in het inlaatsysteem. Na enige tijd komt de turbo op toeren, de tijd tussen stilstand en het op toeren komen wordt het “turbogat” genoemd.

Kan een turbo verslijten?

Een turbo heeft slijtgedrag. Door de vele duizenden omwentelingen per minuut, deze kunnen wel oplopen tot meer dan 200.000, slijten de vitale onderdelen van de turbo. Om deze slijtage tegen te gaan is het aan te raden om naar een rit de auto even stationair te laten draaien. Hierdoor wordt de turbo goed na gesmeerd en koelt de turbo af. Je kunt eenvoudig via je kenteken jouw turbo vinden op de homepage. Heb je nog vragen stel deze dan gerust via ons contactformulier.

Turbocharger online goedkoop bestellen

Een turbocharger kan je goedkoop en voordelig online bestellen. Er zijn veel verschillende soorten merken op de markt. Bij Site4Cars vindt je turbo’s van het merk Turbo’s Hoet. Site4Cars levert turbo’s voor elke auto. Turbo’s hebben verschillende benamingen, denk hierbij aan een turbolader, turbocharger of een gewoonweg een turbo.

WhatsApp
support
Stuur je bericht of vraag naar:
06 28 77 77 40