Thermostaat

De motorkoeling is voor de auto van essentiële waarde. Als de motor niet gekoeld wordt en oververhit raakt kan dit onherstelbare schade opleveren. De auto thermostaat is een van de onderdelen die zorgt voor de koeling van de motor. Wij van Site4Cars bieden thermostaten aan van verschillende merken, waaronder Topran, Blue Print, FAE, Febi Bilstein, Gates en Elring.

Zoek onderdelen voor jouw auto
Zoek op kenteken
Handmatig zoeken

Een thermostaat online kopen doe je bij Site4Cars

Het is dus heel belangrijk dat de motorkoeling van je auto goed werkt. Anders raakt de motor mogelijk oververhit, met grote schade voor verschillende onderdelen als mogelijk gevolg. Meerdere onderdelen dragen bij aan de motorkoeling, waaronder een thermostaat en koelvloeistof. Als je bij ons zoekt bij thermostaten vind je ook vaak bijbehorende pakkingen, die de naden van de thermostaat afsluiten. Een auto moet zo snel mogelijk de optimale temperatuur bereiken, om de uitstoot van gassen te beperken. Maar hij mag dus niet té heet worden, en dat regelt de thermostaat. Simpelweg zorgt deze voor de temperatuurhuishouding van de motor. De thermostaat heeft een klep die bij een bepaalde temperatuur open gaat om de koelvloeistof binnen te laten en de motor te koelen. Als de motor weer kouder wordt gaat deze klep (steeds meer) dicht, waardoor er geen koelvloeistof meer bijkomt. Uiteraard ben je bij Site4Cars aan het juiste adres om een thermostaat te kopen!

Wanneer moet ik mijn thermostaat vervangen?

Een auto thermostaat is aan slijtage onderhevig. Dit komt met name omdat het klepje van de thermostaat continu op en dicht gaat, om de juiste temperatuur te bewaken. Na verloop van tijd zal dit mechanisme gaan slijten, de thermostaat opent zich niet meer of er breekt een veer. Dit is niet altijd direct merkbaar, maar er zijn wel een aantal symptomen. Als de temperatuurmeter vaak hoog oploopt, de kachel lauw blijft of er en waarschuwingslampje gaat branden is het verstandig om dit te laten controleren. Wellicht is de thermostaat aan vervanging toe. 

Welke thermostaat heb ik nodig?

Welke thermostaat je nodig hebt is bij Site4Cars makkelijk te achterhalen op basis van je kenteken of het chassisnummer. Het kenteken geeft vaak meerdere opties, terwijl het chassisnummer vrijwel altijd de juiste thermostaat aangeeft. Daarnaast kun je zoeken via het merk, model en type, ook dan wordt de juiste thermostaat weergegeven. Mocht het niet lukken of heb je nog andere vragen, dan kun je contact met ons opnemen. Wij helpen graag!

Hoe snel heb ik mijn thermostaat in huis?

De levertijd verschilt per onderdeel. Per artikel wordt de levertijd aangegeven. In de meeste gevallen staat er aangegeven 'Levertijd1-2 werkdagen'. Dit betekent dat de werkdag na de dag van bestelling als eerste werkdag geldt. Dus bestel je een artikel maandag, dan mag je deze woensdag in huis verwachten. Een belangrijke rol hierin speelt het tijdstip waarop je de bestelling hebt geplaatst. Bestellingen geplaatst na 19:00 uur krijgen 1 dag extra levertijd, dit heeft te maken met het tijdstip waarop de vervoerder de zendingen ophaalt bij Site4Cars. 

Voordelen van een thermostaat bestellen bij Site4Cars

Bij Site4Cars ben je op het juiste adres om een thermostaat gemakkelijk en snel online te bestellen! Je krijgt bij ons automatisch de volgende voordelen:

Snelle levering, Site4Cars levert binnen 1-2 werkdagen.
✅ A-merken zoals Topran, Blue Print, FAE, Febi Bilstein, Gates en Elring, deze merken zijn van topkwaliteit.
✅ 30 dagen retourgarantie, zodat je alle tijd hebt om het product retour te sturen.
✅ Persoonlijke hulp, via een live chat of via de telefoon van 8:00 – 19:00.
✅ Direct contact via WhatsApp!

WhatsApp
support
Stuur je bericht of vraag naar:
06 28 77 77 40