Stuurkogel & Spoorstang

Een stuurkogel behoort tot de stuurdelen van een auto en wordt per stuk verkocht. Een andere naam voor de stuurkogel is spoorstangeind. Site4Cars biedt stuurkogels en spoorstangen van de merken Delphi, Febi Bilstein, Lemförder, NK, Ruville, Blue Print, Japanparts en Topran.

Zoek onderdelen voor jouw auto
Zoek op kenteken
Handmatig zoeken

Stuurkogels en spoorstangen online kopen doe je bij Site4Cars

Een stuurkogel, of dus een spoorstangeind, zorgt voor de verbinding tussen het fuseestuk en de stuurstang. Je hebt hierbij twee kogels, een binnenste en een buitenste. De binnenste stuurkogel zit aan de kant van het stuurhuis, de buitenste kogel zit aan de kant van de wielen. Stuurkogels en spoorstangen zijn aan slijtage onderhevig. Dit is echter wel vaak heel moeilijk te zien. Het kan zijn dat je een afwijkende wielsporing en/of ratelende geluiden ziet of hoort, dit kan duiden op een versleten stuurkogel. Je nieuwe stuurkogel kun je dan uiteraard bij Site4Cars bestellen!

Wanneer vervang ik mijn stuurkogel en spoorstang?

Zoals hierboven al gezegd is de stuurkogel onderhevig aan slijtage, net als de spoorstang. De binnenste stuurkogel wordt tegen vocht en vuil beschermd door de stuurhuishoes. Door het scheuren van deze hoes kan er vocht en vuil in zowel het kogelgewricht als het stuurhuis komen. Dit zorgt op den duur voor roest en slijtage. Het is dan ook belangrijk om de stuurhuishoes op tijd te vervangen als je problemen opmerkt. De buitenste kogel heeft ook een hoes, en deze is vaak niet los te vervangen. Ook hier kan er dan vocht en vuil bij de stuurkogel komen, wat weer zorgt voor roest en slijtage. Controleer je hoes dan ook regelmatig en vervang deze als hij is gescheurd, niet meer makkelijk afsluit of minder flexibel is.

Welke stuurkogel en spoorstang heb ik nodig?

Op basis van je kenteken of het chassisnummer kan je eenvoudig achterhalen welke stuurkogels en spoorstang er op jouw auto zitten. Het kenteken geeft vaak meerdere opties, terwijl het chassisnummer vrijwel altijd de juiste spoorstang aangeeft. Daarnaast kan je ook zoeken via je merk, type en uitvoering auto. Ook dan komen de juiste onderdelen voor jou naar boven. De verkoper kan natuurlijk ook altijd achterhalen welke onderdelen je nodig hebt, hiervoor kun je natuurlijk ook altijd even contact opnemen.

Voordelen van stuurkogels en spoorstangen bestellen bij Site4Cars

Bij Site4Cars ben je op het juiste adres om stuurkogels en spoorstangen gemakkelijk en snel online te bestellen! Je krijgt bij ons automatisch de volgende voordelen.

✅ Snelle levering, Site4Cars levert binnen 1-2 werkdagen.
✅ A-merken zoals Delphi, Febi Bilstein, Lemförder, NK, Ruville, Blue Print, Japanparts en Topran, deze merken zijn van topkwaliteit.
✅ 30 dagen bedenktijd, zodat je alle tijd hebt om het product retour te sturen.
✅ Persoonlijke hulp, via een live chat of via de telefoon van 8:00 – 19:00.
WhatsApp
support
Stuur je bericht of vraag naar:
06 28 77 77 40