Stabilisatorstang

Een stabilisatorstang is onderdeel van de wielophanging, die ervoor zorgt dat het overhellen in bochten wordt beperkt. Het is van de onderdelen van draagarmen en toebehoren. Site4Cars biedt draagarmen en toebehoren aan van de merken Delphi, Febi Bilstein, Delphi, Febi Bilstein, TRW, Lemförder, NK, S4C Best Deal, Topran, NPS en Blue Print.

Merken Draagarmen

Zoek onderdelen voor jouw auto
Zoek op kenteken
Handmatig zoeken

Een stabilisatorstang online kopen doe je bij Site4Cars

Een stabilisatorstang is een massieve staaf en van hetzelfde materiaal als de veren. In auto’s zorgt deze stang ervoor dat het overhellen in bochten beperkt wordt, terwijl de veerwerking blijft bestaan. De staaf verbindt het onderste uiteinde van de wielophanging op dezelfde as. Doordat de staaf het uiteinde van beide veren verbindt is het niet meer mogelijk dat de ene veer helemaal inveert en de andere helemaal niet. Zo wordt het verschil in inveren beperkt. Dit merk je vooral in bochten, waarin de auto minder overhelt naar de buitenkant van de bocht. 

Wanneer vervang je je stabilisatorstang?

Je kunt een probleem met een stabilisatorstang zelf ontdekken als je weet waar je op moet letten. Tijdens het rijden wijkt de auto een beetje af, en bij hobbelige wegen kun je gebonk of getik horen. Stabilisatorstangen lijden het meeste door een slechte staat van wegen. Als je met je auto in een gat rijdt, vindt er een enorme klap plaats die het rubberen onderdeel, waar de koppeling van de stabilisatorstang aan vast zit, kan doen scheuren. Omdat de bermkant van de weg meestal in een slechtere staat is gebeurt dit vaker aan de rechterkant van de auto. 

Het is belangrijk om bij schade zo snel mogelijk een nieuwe stabilisatorstang te monteren, of laten monteren. Een auto met en beschadigde stabilisatorstang kan in de bochten namelijk stabiliteit en grip verliezen, en kan zich hierdoor onvoorspelbaar gedragen. De veiligheid komt hierdoor in het geding en dat is uiteraard niet wat je wil. 

Welke stabilisatorstang heb ik nodig?

Op basis van je kenteken of het chassisnummer kan je eenvoudig achterhalen welke stabilisatorstang er op jouw auto zit. Het kenteken geeft vaak meerdere opties, terwijl het chassisnummer vrijwel altijd de juiste stabilisatorstang aangeeft. Ook kun je zoeken via je merk, type en uitvoering van je auto. Als je er toch niet uitkomt kan een verkoper je altijd makkelijk vertellen welke op jouw auto passen.  

Voordelen van een stabilisatorstang bestellen bij Site4Cars

Bij Site4Cars ben je op het juiste adres om stabilisatorstangen gemakkelijk en snel online te bestellen! Je krijgt bij ons automatisch de volgende voordelen.

✅ Snelle levering, Site4Cars levert binnen 1-2 werkdagen.
✅ A-merken zoals DelphiFebi Bilstein, Delphi, Febi Bilstein, TRW, Lemförder, NK, S4C Best Deal, Topran, NPS en Blue Print, deze merken zijn van topkwaliteit.
✅ 30 dagen bedenktijd, zodat je alle tijd hebt om het product retour te sturen.
✅ Persoonlijke hulp, via een live chat of via de telefoon van 8:00 – 19:00.

WhatsApp
support
Stuur je bericht of vraag naar:
06 28 77 77 40