Schokdempers

Schokdempers zijn onderdeel van het veersysteem van een auto, waarin naast veren ook dempers zitten. Een andere naam voor schokdempers is schokbrekers, ze zorgen er simpel gezegd dan ook voor dat de schokken en trillingen worden ‘gebroken’. Wij bieden schokdempers aan van de merken Japanparts, TRW, Sachs, S4C Best Deal, Monroe, Delphi, Febi Bilstein, NK en Topran.


Zoek onderdelen voor jouw auto
Zoek op kenteken
Handmatig zoeken

Schokdempers online kopen doe je bij Site4Cars

Schokdempers, of schokbrekers, zorgen ervoor dat trillingen en schokken tijdens het rijden worden geabsorbeerd. Hierdoor zorgen deze schokdempers voor een goede wegligging en verbeteren ze het rijcomfort. Het carrosserie zou zonder schokdempers snel kapot kunnen gaan. Het is dan ook van groot belang om goede schokdempers onder je auto te hebben. Schokdempers zijn hydraulisch en dus gevuld met olie of gas. Een schokdemper is een cilinder met daarin een zuiger, die is verbonden met de wielophanging via een stang. Wanneer je over een drempel of kuil rijdt zal de zuiger in de cilinder op en neer bewegen, waardoor de vloeistof wordt verplaatst. Hierdoor worden de schokken als het ware gedempt. Ook zorgen de schokdempers ervoor dat de auto contact met de weg houdt. De bestuurbaarheid en wegligging worden dus bevorderd door de schokdempers. Om deze schokdempers zit meestal een schroefveer.

Wanneer vervang ik mijn schokdempers?

Schokdempers zijn aan slijtage onderhevig. Dit kan zorgen voor gevaarlijke situaties en een verminderd comfort. Defecte schokbrekers kunnen onder andere zorgen voor een trillende auto, versnelde bandenslijtage, mindere stuurbaarheid, een grotere remafstand en een hoger brandstofverbruik. Het is dan ook belangrijk om je schokdempers regelmatig te controleren of laten controleren, en bij defecten actie te ondernemen. Op deze manier voorkom je gevaarlijke situaties. Wij raden aan om beide schokdempers tegelijk te vervangen, omdat je bij het vervangen van één schokdemper de houding van de auto verslechtert. Ook hierdoor neemt het comfort en de veiligheid weer af.

Welke schokdempers heb ik nodig?

Op basis van je kenteken of het chassisnummer kan je eenvoudig achterhalen welke schokdemper voor jouw auto geschikt is. Het kenteken geeft vaak meerdere opties, terwijl het chassisnummer vrijwel altijd de juiste schokdemper aangeeft. Daarnaast kan je ook zoeken via je merk, type en uitvoering auto. Ook dan komen de juiste schokdempers voor jouw auto naar boven. De verkoper kan natuurlijk ook altijd achterhalen welke onderdelen je nodig hebt, hiervoor kun je natuurlijk ook altijd even contact opnemen.

Voordelen van schokdempers bestellen bij Site4Cars

Bij Site4Cars ben je op het juiste adres om schokdempers gemakkelijk en snel online te bestellen! Je krijgt bij ons automatisch de volgende voordelen.

✅ Snelle levering, Site4Cars levert binnen 1-2 werkdagen.
✅ A-merken zoals Japanparts, Magneti Marelli, Monroe, Ruville, Febi Bilstein, NK en Topran, deze merken zijn van topkwaliteit.
✅ 30 dagen bedenktijd, zodat je alle tijd hebt om het product retour te sturen.
✅ Persoonlijke hulp, via een live chat of via de telefoon van 8:00 – 19:00.WhatsApp
support
Stuur je bericht of vraag naar:
06 28 77 77 40