Stuur je bericht of vraag naar:
085 – 064 55 64

 30 dagen bedenktijd

 Snelle levering

 Persoonlijke hulp

Kies een andere auto
Zoeken op kenteken
Handmatig zoeken

Goedkoop roetfilter kopen online | Bosal bestel je online

Een roetfilter is een filter die op een auto met een dieselmotor aangebracht kan, of eigenlijk moet, worden. Vanaf september 2009 moet elke auto namelijk voldoen aan de Euro-5-norm, wat betekent dat de uitstoot van roetdeeltjes met 80% wordt verlaagd ten opzichte van de Euro-4-norm. Dit is alleen haalbaar met een roetfilter. Bij Site4Cars bieden we deze aan van de merken Blue Print en Bosal.

Helaas is er geen artikel gevonden!

Verder winkelenDe gegevens worden opgehaald...

Een roetfilter online kopen doe je bij Site4Cars

Wat is nu precies de werking van een roetfilter? De roetfilter heeft als doel om de kleinste roetdeeltjes op te vangen, zodat deze niet in de lucht terechtkomen. Deze deeltjes worden opgevangen door de roetfilter doordat ze blijven kleven aan het interne filtermateriaal, waarna ze in de roetfilter periodiek worden verband. Dit heet ook wel regenereren. Dit kan alleen periodiek omdat regeneratie alleen bij een temperatuur van ongeveer 600 graden, en dus bij een hoge motorbelasting, wordt bereikt. Om ook bij lage temperaturen de regeneratie te laten plaatsvinden wordt er door verhoging van het aandeel stikstofdioxide in het uitlaatgas of een additief toevoeging aan de brandstof, de ontstekingstemperatuur van het roet verlaagd. Het nadeel hiervan is dat de filter eerder verstopt zal raken. 

Welke roetfilters zijn er?

Er zijn twee verschillende soorten roetfilters. Allereerst heb je roetfilters die direct bij de fabricage van gemonteerd worden. Deze roetfilter wordt ook wel een wall flow filter of een gesloten filter genoemd. De andere roetfilter is een filter die door de aftermarket wordt aangeboden, dit zijn de filters die wij in ons assortiment hebben. Deze filters moet je achteraf monteren, en wordt ook wel een half open filter genoemd. Het gesloten filter behaalt een rendement van 100%, zolang deze niet verstopt raakt. De later te monteren filter kan een rendement van maximaal 70% halen. Dit komt omdat het motormanagement niet in staat is om de uitlaatgastemperatuur te verhogen. Ook dit rendement is van acceptabel niveau. 

Wanneer moet ik mijn roetfilter vervangen?

Een roetfilter zal op den duur verstopt raken, en hierdoor uiteindelijk niet meer naar behoren werken. Vaak krijg je hierbij een melding op je dashboard. Algemeen gezien gaan roetfilters ongeveer 150.000 tot 200.000 kilometer mee. Redenen voor een verstopte roetfilter zijn vervuilde injectoren, wisselende kwaliteit van brandstof en simpelweg het verstrijken van tijd.

Een verstopte roetfilter moet je vervangen,  of grondig laten reinigen. Dit is een goedkopere oplossing, het enige nadeel is dat je dan 48 uur niet mag rijden. Hiervoor heb je overigens wel een speciale cleaning kit nodig. Het is niet onverstandig om dit over te laten aan een specialist.

Welke roetfilter heb ik nodig?

Het is bij Site4Cars makkelijk te achterhalen welke roetfilter je nodig hebt, op basis van je kenteken of het chassisnummer. Het kenteken geeft vaak meerdere opties, terwijl het chassisnummer vrijwel altijd de juiste roetfilter aangeeft. Daarnaast kun je zoeken via het merk, model en type, ook dan wordt de juiste roetfilter weergegeven. Mocht het niet lukken of heb je nog andere vragen, dan kun je contact met ons opnemen. Wij helpen graag!

Mijn roetfilter vervangen

Zelf je roetfilter vervangen is een moeilijke klus waar een garage al behoorlijk wat uren voor uittrekt.. Een roetfilter kun je vaak makkelijk zien als je de motorkap opent. Er liggen veel componenten omheen die je tijdelijk moet verwijderen of aan de kant doen, wat het een lastige en tijdrovende klus maakt. Het is ook belangrijk om de vervanging goed uit te voeren, en geen schade te maken aan andere onderdelen. In deze blog lees je hoe je dit kan doen. 

Voordelen van een roetfilter bestellen bij Site4Cars

Bij Site4Cars ben je op het juiste adres om een roetfilter gemakkelijk en snel online te bestellen! Je krijgt bij ons automatisch de volgende voordelen:

Snelle levering, Site4Cars levert binnen 1-2 werkdagen.
✅ A-merken zoals Blue Print en Bosal, deze merken zijn van topkwaliteit.
✅ 30 dagen retourgarantie, zodat je alle tijd hebt om het product retour te sturen.
✅ Persoonlijke hulp, via een livechat of via de telefoon van 8:00 – 19:00.
✅ Direct contact via WhatsApp!