V-snaar / V-riem / Multiriem

Elke auto is voorzien van een multiriem of V-snaar, die ook wel V-riem wordt genoemd. Site4Cars biedt verschillende A merken aan waaronder Gates, SKF, Contitech, Febi en Kayo. Als je een hoogwaardige multiriem wilt bestellen dan ben je hier op de juiste plek! Bekijk nu ons ruime assortiment en bestel eenvoudig online!

Merken Riemen

Zoek onderdelen voor jouw auto
Zoek op kenteken
Handmatig zoeken

V-snaar of multiriem kopen; wat is het verschil?

Wil je een V-snaar kopen of een multiriem bestellen? Hiervoor is het nodig dat je het verschil kent tussen een V-snaar en een multiriem. De V-snaar is een riem met een V-vorm, daarom ook V-riem genoemd, die wordt aangedreven door de drukas van de motor. Een traditionele V-snaar loopt langs de dynamo en de waterpomp om deze aan te drijven. Vandaag de dag hebben alle auto’s stuurbekrachtiging en veel voertuigen zijn ook voorzien van airco. In dit geval noemen we de V-riem eerder een multiriem, omdat naast de dynamo en de waterpomp ook de aircopomp en de stuurbekrachtiging door deze multiriem worden aangedreven. De multiriem is iets breder dan de V-snaar en doordat deze meerdere onderdelen aandrijft, is de voorgaande V-vorm verloren gegaan.

Een nieuwe V-snaar kopen; zoek eenvoudig op kenteken

Met de tijd kan de V-riem of de multiriem scheurtjes gaan vertonen of verharden. De multiriem en V-snaar krijgen daarnaast draairichting van aggregaten en worden strak gehouden door de riemspanner. De lagers van zo’n spanrol of geleiderrol kunnen ook verslijten waardoor de V-snaar of multiriem sneller verslijt. Wanneer je gierende of piepende geluiden onder de motorkap vandaan hoort komen, weet je dat er iets mis is en een multiriem kopen of V-snaar bestellen nodig is. Gelukkig kun je dit zelf ook vooraf controleren. Wanneer je de V-riem of multiriem één centimeter in kunt drukken, is de spanning goed. Vervolgens controleer je de V-snaar op slijtage. Als je beschadigingen tegenkomt zoals rafeltjes, scheurtjes of sneetjes is een nieuwe multiriem kopen zeker nodig. Via Site4Cars kun je de juiste V-snaar online bestellen of de geschikte multiriem kopen. Door je kenteken in te voeren of via het type, model en merk van je auto te zoeken kun je precies de V riem bestellen voor jouw auto. Dit kan overigens ook voor andere auto onderdelen.

V-snaar of multiriem bestellen en laten vervangen door onze montagepartners

Een nieuwe V-riem of multiriem bestellen is één ding, maar deze riem moet uiteraard ook in de motor terecht komen en wel zó dat alle componenten weer perfect worden aangedreven. Het komt wel eens voor dat mensen een V-snaar online bestellen en zelf vervangen om er vervolgens achter te komen dat ze per ongeluk de distributieriem vervangen hebben. Pas hiervoor op en controleer altijd goed wat je doet. Site4Cars biedt je de mogelijkheid om bij een van onze professionele en betrouwbare automonteurs je multiriem te laten vervangen. Wanneer je een keuze hebt gemaakt en klaar bent met multiriem bestellen, kun je in het winkelmandje een montagepartner dicht bij jou uitkiezen waarbij je ook direct op de hoogte wordt gebracht van de montagekosten. Vervolgens geef je aan op welke dag of dagen jij je auto kunt missen. In het geval dat niet alleen de riem maar ook verschillende spanrollen en geleiders onderhevig zijn aan slijtage kun je deze in een multi V-kit samen met de V-riem bestellen, maar deze rollen zijn ook los leverbaar.

Een goedkope V-snaar kopen? Bestel eenvoudig online!

Bij Site4Cars gaat een multiriem of V-snaar kopen snel en eenvoudig. Wij laten je weten welke onderdelen voor jouw auto geschikt zijn zodat binnen een mum van tijd jouw voertuig weer over de straten rijdt als vanouds. Heb je vragen over multiriemen, V-snaren of andere auto onderdelen? Wij beantwoorden je vragen graag! Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies en informatie.

WhatsApp
support
Stuur je bericht of vraag naar:
06 28 77 77 40