Multi riem / V-snaar

Elke auto is voorzien van een multiriem of V snaar. Wij bieden de verschillende A merken aan waaronder Gates, SKF, Contitech, Febi en Kavo. Check met je kenteken op de homepage welke V snaar of multiriem op jouw auto past.

Zoek onderdelen voor jouw auto
Zoek op kenteken
Handmatig zoeken

V snaar of Multiriem

Het verschil tussen een ouderwetse V snaar of een multiriem is dat een V snaar alleen de dynamo en de waterpomp aandrijft. De multiriem drijft buiten de dynamo en waterpomp ook de stuurbekrachtigingspomp en de aircopomp aan. Een multiriem heeft ribben en een V snaar heeft nopjes in de vorm van een V. Alle moderne auto's zijn voorzien van een multiriem die op zijn beurt weer over spanrollen en geleiders loopt. Al deze onderdelen zijn aan slijtage onderhevig en worden dan ook periodiek bij een onderhoudsbeurt vervangen. Het is mogelijk om de onderdelen los te bestellen maar wij bieden ook de multi V kits aan die bestaat uit de riem met eventuele geleiderollen en spanrollen.

Multiriem vervangen

Wanneer de multiriem of V snaar aan vervanging toe is kun je dit eenvoudig zelf controleren door de riem in te drukken, druk je deze ongeveer één centimeter is dan staat deze op de juiste spanning. Is de riem gerafeld of zie je slijtageplekken dan is deze aan vervanging toe. Het is niet eenvoudig om een multiriem zelf te vervangen, als je de riem of het set bij ons online besteld kun je via de button "montagekosten" gelijk de prijs voor het vervangen zien bij een montagepartner bij jouw in de buurt. Heb je nog vragen stel die dan via de chatfunctie of op de contactpagina.


WhatsApp
support
Stuur je bericht of vraag naar:
06 28 77 77 40