Remtrommels

Een remtrommel bestaat uit 2 stuks namelijk voor de linker- en rechterzijde van de as. De meeste remtrommels kom je tegen bij wat oudere type auto's. De merken die je bij Site4Cars kunt vinden zijn ABS, Bosch, Febi Bilstein en Hella.
Zoek onderdelen voor jouw auto
Zoek op kenteken
Handmatig zoeken

Remtrommels online kopen doe je bij Site4Cars

Remtrommels zijn aan slijtage onderhevig doordat er bij het remmen constant druk uitgeoefend wordt door de remschoenen die tegen de trommel aan gedrukt worden. De remtrommel en remschoenen werken op elkaar in. Dat wil zeggen dat als er groeven in de remtrommel ontstaan door de wrijving dat de remschoenen dezelfde groeven vertonen en dus op elkaar ingewerkt raken. Als je er achter komt dat je remschoenen versleten zijn doordat je schurende of metaalachtige geluiden hoort bij het remmen dan kun je de remtrommel ook controleren op slijtage. Als je metaalachtige geluiden hebt gehoord bij het remmen is de kans groter dat de trommel beschadigd of versleten is. Je kunt dit zelf redelijk controleren. Als je met je vingers langs de binnenkant van de remtrommel gaat voel je vanzelf of er grote groeven of oneffenheden op het oppervlak zitten. I.p.v. dat je nieuwe remtrommels koopt is er bij remtrommels ook de mogelijkheid om deze uit te laten draaien. Op een draaibank wordt dan een laagje van de binnenzijde van de remtrommel gehaald. Dit kun je uiteraard niet oneindig blijven doen omdat de remtrommel dan te dun wordt. Ook zul je je af moeten vragen of het financieel interessant is om de remtrommel uit te laten draaien of dat je nieuwe remtrommels en remschoenen plaatst.

Remtrommels goedkoop laten monteren

Zelf remtrommels vervangen is geen onmogelijke opgave maar vereist toch wel enige technische kennis. Zo kom je bij het vervangen van de remtrommels ook de wiellagers tegen die op de juiste manier terug geplaatst moeten worden, wellicht opnieuw gesmeerd moeten worden en waarbij je er op moet letten dat deze niet te strak vastgezet worden met het risico dat ze vast gaan lopen. Ook moet je de juiste werkomgeving hebben en gereedschappen om de remtrommels zelf te vervangen. Site4Cars heeft een montagenetwerk met daarin gekwalificeerde universele garagebedrijven die voor de klanten van Site4Cars de remtrommels monteren. Als je je gekochte remtrommels door een montagepartner van Site4Cars wil laten monteren dan kun je binnen ons montagenetwerk op zoek naar een montagepartner bij jou in de buurt. Mocht je geen montagepartner bij jou in de buurt kunnen vinden neem dan even contact met ons op via de contactpagina.

Voordelen van remtrommels bestellen bij Site4Cars

Bij Site4Cars ben je op het juiste adres om remtrommels gemakkelijk en snel online te bestellen! Je krijgt bij ons automatisch de volgende voordelen:

✅ Snelle levering, Site4Cars levert binnen 3 werkdagen.
✅ A-merken zoals ABS, Bosch, Febi en Hella, deze merken zijn van topkwaliteit. 
✅ 30 dagen retourgarantie, zodat je alle tijd hebt om het product retour te sturen. 
✅ Persoonlijke hulp, via een livechat of via de telefoon van 8:00 – 17:30. 
✅ Direct contact via WhatsApp!

WhatsApp
support
Stuur je bericht of vraag naar:
06 28 77 77 40