Remtangen

Remtangen, ook wel remklauwen, zijn onderdeel van de remwerking van de auto. Wij hebben bij Site4Cars een ruim assortiment aan remtangen. Wij bieden deze aan van de merken NK en Topran.

Remtangen online kopen doe je bij Site4Cars

Een remtang heeft een relatief eenvoudige werking. Doordat je met je rempedaal, via je hoofdremcilinder, remvloeistof verplaatst naar de zuigers die in de remtang zitten, worden deze naar buiten gedrukt. Deze drukken op hun beurt de remblokken tegen de remschijf.  Hierdoor komt je auto tot stilstand. Site4Cars biedt een zeer ruim assortiment remtangen aan. Hierbij hebben we remtangen met statiegeld en remtangen zonder statiegeld. Als je een remtang met statiegeld koopt, hou er dan rekening mee dat de oude remtang retour stuurt naar Site4Cars waarna je het statiegeld gecrediteerd krijgt. 

Wanneer moet ik mijn remtangen vervangen?

Remtangen worden blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden, zoals natuurlijk wel meer auto onderdelen. In de wintermaanden hebben remtangen het vooral te voorduren door het strooizout wat op de wegen gestrooid wordt. Strooizout heeft de eigenschap om in te vreten op het metaal waar de remtang van gemaakt is. De gevolgen hiervan zijn mogelijk niet direct te zien, maar kunnen er op den duur wel voor zorgen dat delen van de remtang vast komen te zitten. Hierdoor worden de remblokken niet meer tegen de remblokken gedrukt. Het is daarom belangrijk om de remtangen regelmatig te controleren. Dit kun je bijvoorbeeld goed doen wanneer je remblokken of je remschijf vervangt. Daarnaast kan je de werking controleren door te kijken of de remblokken tegen de remschijf gedrukt worden als je het rempedaal indrukt. Soms kun je hierbij door de velg heen kijken, in andere gevallen is het wat meer werk en moet je eerst het wiel eraf halen. Mocht je constateren dat de remtang niet meer voldoende werkt, is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te (laten) vervangen.

Welke remtangen heb ik nodig?

Het is bij Site4Cars makkelijk te achterhalen welke remtangen je nodig hebt,  op basis van je kenteken of het chassisnummer. Het kenteken geeft vaak meerdere opties, terwijl het chassisnummer vrijwel altijd de juiste turbocharger aangeeft. Daarnaast kun je zoeken via het merk, model en type, ook dan wordt de juiste turbocharger weergegeven. Mocht het niet lukken of heb je nog andere vragen, dan kun je contact met ons opnemen. Wij helpen graag!

Jouw remtangen vervangen?

Je kunt in principe prima zelf je remtangen vervangen, als je beschikt over de nodige technische kennis. Vervang ook meteen de remolie wanneer je de remtang vervangt. Het is namelijk zonde als je de remtang vervangt, en dan vervolgens alsnog geen goede remwerking hebt vanwege vervuilde remolie. Laat je het vervangen toch liever over aan een professional, dan kun je gebruik maken van één van onze montagepartners. Site4Cars heeft een montagenetwerk met daarin gekwalificeerde universele garagebedrijven die voor de klanten van Site4Cars allerlei onderdelen monteren. Mocht je geen montagepartner bij jou in de buurt kunnen vinden, neem dan contact met ons op via de contactpagina

Voordelen van remtangen bestellen bij Site4Cars

Bij Site4Cars ben je op het juiste adres om remtangen gemakkelijk en snel online te bestellen! Je krijgt bij ons automatisch de volgende voordelen:

Snelle levering, Site4Cars levert binnen 3 werkdagen.
✅ A-merken zoals NK en Topran, deze merken zijn van topkwaliteit.
✅ 30 dagen retourgarantie, zodat je alle tijd hebt om het product retour te sturen.
✅ Persoonlijke hulp, via een livechat of via de telefoon van 8:00 – 17:30.
✅ Direct contact via WhatsApp!

WhatsApp
support
Stuur je bericht of vraag naar:
06 28 77 77 40