Remschijven

Een remschijfset bestaat uit 2 stuks, 1 set is compleet voor de voor- of achteras. Remschijven worden daarom altijd per 2 stuks verkocht. Site4Cars levert diverse merken zoals Bosch, ABS, Brembo, Hella, Bessr, KavoParts, Blue Print en Febi Bilstein.


Zoek onderdelen voor jouw auto
Zoek op kenteken
Handmatig zoeken

Remschijven online kopen doe je bij Site4Cars

Remschijven zijn aan slijtage onderhevig doordat er bij het remmen constant druk uitgeoefend wordt door de remblokken die tegen de remschijf aan gedrukt worden. De remschijf en remblokken werken op elkaar in. Dat wil zeggen dat als er groeven in de remschijf ontstaan door de wrijving dat de remblokken dezelfde groeven vertonen en dus op elkaar ingewerkt raken. Daarom is het sowieso verstandig om als je remschijven vervangt ook meteen de remblokken te vervangen. Nieuwe remschijven zijn glad en de ‘oude’ remblokken zijn ingesleten op de vervangen remschijven. Dat betekent dat de remblokken niet over het volle oppervlakte de remschijven raakt en dus heb je geen optimale remwerking die je zou hebben als zowel de remschijven als de remblokken vervangen worden.

Je hebt meerdere soorten remschijven, maar de meest voorkomende zijn de massieve remschijven en de geventileerde remschijven. De geventileerde remschijven werden in eerste instantie alleen toegepast op zwaardere voertuigen waar meer geëist wordt van de remmen. Deze remschijven bestaan uit 2 lagen met daartussen ruimte die zorgt voor koeling. Tegenwoordig worden steeds meer auto’s uitgevoerd met geventileerde remschijven vanwege de betere koeling en daardoor werking en levensduur van de remschijven. Bij iedere remschijf wordt er een minimale dikte voorgeschreven door de fabrikant. Als je remschijf deze minimale dikte bereikt heeft dient de remschijf vervangen te worden. Schrik niet van roestvorming op de remschijf. Als een auto even stil staat en het klimaat is vochtig zie je al snel roestvorming op het oppervlakte van de remschijf komen. Deze slijt er bij het remmen weer heel snel af.

Als je zowel de remschijven als de remblokken vervangt denk er dan ook aan om de slijtage indicatoren te vervangen. Deze geven aan een signaal als de remblokken versleten zijn. Niet alle auto's zijn overigens uitgerust met slijtage indicatoren.

Remschijven goedkoop laten monteren

Zelf remschijven vervangen is geen onmogelijke opgave maar vereist toch wel enige technische kennis. Ook moet je de juiste werkomgeving hebben en gereedschappen om de remschijven zelf te vervangen. Site4Cars heeft een montagenetwerk met daarin gekwalificeerde universele garagebedrijven die voor de klanten van Site4Cars de remschijven monteren. Als je je gekochte remschijven door een montagepartner van Site4Cars wil laten monteren dan dien je ook de remblokken te laten vervangen. De reden hiervoor is al beschreven in de vorige alinea. Mocht je geen montagepartner bij jou in de buurt kunnen vinden neem dan even contact met ons op via de contactpagina.

Voordelen van remschijven bestellen bij Site4Cars

Bij Site4Cars ben je op het juiste adres om remschijven gemakkelijk en snel online te bestellen! Je krijgt bij ons automatisch de volgende voordelen.

✅ Snelle levering, Site4Cars levert binnen 1-2 werkdagen.
✅ A-merken zoals Bosch, ABS, Brembo, Febi, Hella, Blueprint, Kavo en Bessr, deze merken zijn van topkwaliteit.
✅ 30 dagen retourgarantie, zodat je alle tijd hebt om het product retour te sturen.
✅ Persoonlijke hulp, via een livechat of via de telefoon van 8:00 – 17:30.

WhatsApp
support
Stuur je bericht of vraag naar:
06 28 77 77 40