Remolie

Remolie is onderdeel van het remsysteem van de auto, een van de belangrijkste onderdelen. Wanneer dit niet goed werkt beïnvloedt dit de veiligheid sterk. Remolie wordt gebruikt bij hydraulische remmen. Site4Cars biedt remolie aan van de merken Brembo, Kroon Oil, TRW, Febi Bilstein, Bosch, ATE en Hella. 

Zoek onderdelen voor jouw auto
Zoek op kenteken
Handmatig zoeken

Remolie online kopen doe je bij Site4Cars

Zonder een goed werkend remsysteem kun je niet rijden, dan is de veiligheid helemaal weg. Een belangrijk onderdeel van een remsysteem is remolie, of ook wel remvloeistof. Deze remolie wordt gebruikt bij hydraulische remmen. De remvloeistof zorgt ervoor dat de kracht van het rempedaal wordt overgedragen op de wielen. Zonder deze vloeistof, of een goede werking hiervan, zal je auto amper of zelfs helemaal niet afremmen. Er is een grote verscheidenheid aan remvloeistoffen, met allemaal verschillende kookpunten. Bij ons ben je aan het goede adres voor het kopen van jouw remvloeistof.

Wanneer heb ik nieuwe remvloeistof nodig?

Net als onderdelen verouderd olie ook. Remvloeistof wordt steeds ouder en hierdoor neemt de kwaliteit af. Remvloeistof neemt water op uit de buitenlucht, waardoor het kookpunt van de vloeistof verlaagd zal worden en er dampbellen van lucht kunnen ontstaan. Lucht in het remsysteem kan ervoor zorgen dat de auto niet meer of niet meer goed afremt. Daarnaast kan het zo zijn dat remvloeistof vervuild. Hierdoor kan het zwart of grijs zijn geworden. Ook vervuilde remvloeistof verslechterd de werking van de remmen, en moet dus zo snel mogelijk vervangen worden.

Wat doe ik als de remvloeistof niet meer goed is?

Genoeg en goed werkende remolie in je auto is erg belangrijk. Je kunt dit eenvoudig zelf controleren. Blijkt dat er niet genoeg remvloeistof in het reservoir zit is het belangrijk om deze direct bij te vullen. Je moet er dan wel goed op letten welke remvloeistof je gebruikt, zo kun je de vloeistoffen DOT4 en DOT5 niet door elkaar gebruiken. Het kan ook zijn dat het reservoir vloeistof blijft verliezen. Dan moet je het reservoir controleren op een lekkage. Als hier sprake van is moet dit natuurlijk worden verholpen, het liefst op korte termijn. Je kunt dit het beste bij een garage laten doen. Site4Cars heeft een montagenetwerk met daarin gekwalificeerde universele garagebedrijven die voor de klanten van Site4Cars onderdelen monteren. Mocht je geen montagepartner bij jou in de buurt kunnen vinden neem dan even contact met ons op via de contactpagina.

Welke remvloeistof heb ik nodig?

Weet je niet zeker welke remolie jouw auto nodig heeft? Geen paniek. Één van onze verkopers kan natuurlijk altijd achterhalen welke onderdelen je nodig hebt, dus ook welke remolie geschikt is voor jouw auto. Wij voorzien je graag van advies. Je kunt ten alle tijden even contact met ons opnemen. 

Voordelen van remolie bestellen bij Site4Cars

Bij Site4Cars ben je op het juiste adres om remolie gemakkelijk en snel online te bestellen! Je krijgt bij ons automatisch de volgende voordelen.

✅ Snelle levering, Site4Cars levert binnen 1-2 werkdagen.
✅ A-merken zoals Brembo, Kroon Oil, TRW, Febi Bilstein, Bosch, ATE en Hella, deze merken zijn van topkwaliteit.
✅ 30 dagen bedenktijd, zodat je alle tijd hebt om het product retour te sturen.
✅ Persoonlijke hulp, via een live chat of via de telefoon van 8:00 – 17:30.

WhatsApp
support
Stuur je bericht of vraag naar:
06 28 77 77 40