Remkabels

Remkabels worden bij Site4Cars per stuk verkocht. Wij bieden remkabels aan van de merken ATE, NK, Topran, Blueprint en Febi Bilstein.

Zoek onderdelen voor jouw auto
Zoek op kenteken
Handmatig zoeken

Remkabels online kopen doe je bij Site4Cars

(Hand)remkabels zijn aan slijtage onderhevig. Als je de handrem aantrekt worden de remkabels aangespannen. De handremgaffel wordt in de trommel getroken, waarna de beide remvoeringen de kracht opvangen. Door gebruik van de handrem slijten deze kabels. Bij te hard aantrekken van de handrem kan het in sommige gevallen zelfs voorkomen dat een of beide kabels knappen. Hierdoor werkt de handrem niet langer. Goed onderhoud en voorzichtig gebruik van de handrem kunnen deze problemen voorkomen of in elk geval uitstellen. Als een kabel eenmaal is gebroken is vervanging de enige optie. Voor je nieuwe remkabel kun je dan uiteraard terecht bij Site4Cars.

Wanneer moet ik de remkabels vervangen?

Als de remkabel flinke slijtage vertoont is het verstandig om deze te laten vervangen. De kans op een gebroken kabel is dan uiteraard groter. Als de kabel al gebroken is, is het zaak om deze zo snel mogelijk te laten vervangen. De handrem is op dat moment namelijk onbruikbaar. Kijk dus regelmatig naar de staat van de remkabels, of laat dit doen door een monteur. Bij een APK keuring wordt dit standaard gedaan. De APK eisen die hierbij worden gesteld aan remkabels zijn:

  • De parkeerrem is verplicht op een personenauto en moet op ten minste twee wielen werken.
  • De handrem moet anderhalf keer het totale wagengewicht kunnen afremmen.

Het is vaak aan te raden om beide kabels tegelijkertijd te vervangen, ook wanneer het maar bij één van de kabels noodzakelijk is. Anders loop je namelijk het risico dat een van de kabels meer uitgerekt is dan de andere, waardoor de handrem nog steeds niet naar behoren zal werken.

Remkabels laten vervangen

Het vervangen van remkabels zou je in principe zelf kunnen doen. Ontbreekt het je echter aan tijd of de nodige kennis, dan kun je de remkabels laten vervangen bij een van onze montagepartners. Ons montagenetwerk bestaat uit gekwalificeerde universele garagehouders die voor onze klanten remkabels monteren. Deze partners bevinden zich bijna altijd bij jou in de buurt, als dit niet het geval is kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. 

Welke remkabels heb ik nodig?

Het kan zijn dat je niet meteen weet welke remkabels je nodig hebt. Dit is bij Site4Cars echter makkelijk te achterhalen op basis van je kenteken of het chassisnummer. Het kenteken geeft vaak meerdere opties, terwijl het chassisnummer vrijwel altijd de juiste remkabels aangeeft. Daarnaast kun je zoeken via het merk, model en type, ook dan worden de juiste remkabels weergegeven. Mocht het niet lukken of heb je nog andere vragen, dan kun je contact met ons opnemen. Wij helpen graag!

Wat kosten remkabels?

De prijs van remkabels loopt uiteen en is afhankelijk van het type auto en remkabels. In sommige gevallen ben je minder dan € 10,- kwijt, het kan echter ook oplopen tot meerdere tientallen euro’s. 

Voordelen van remkabels bestellen bij Site4Cars

Bij Site4Cars ben je op het juiste adres om remkabels gemakkelijk en snel online te bestellen! Je krijgt bij ons automatisch de volgende voordelen:

✅ Snelle levering, Site4Cars levert binnen 3 werkdagen.
✅ A-merken zoals ATE, NK, Topran, Blueprint en Febi Bilstein, deze merken zijn van topkwaliteit.
✅ 30 dagen bedenktijd, zodat je alle tijd hebt om het product retour te sturen.
✅ Persoonlijke hulp, via een live chat of via de telefoon van 8:00 – 17:30.
✅ Direct contact via WhatsApp!

WhatsApp
support
Stuur je bericht of vraag naar:
06 28 77 77 40